FARKAS VERONIKA: "MAGUNKNAK IS CSALÓDÁST OKOZTUNK"

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.12.30.
Farkas Veronika értékelte a GVM Europe-Vác elleni szombati bajnoki mérkőzésünket.
A magyar bajnoki kézilabda mérkőzéseket követően, az edzők a csapatuk legjobb teljesítményt nyújtó játékosaival mennek a sajtótájékoztatóra. A váci találkozó után egyértelmű volt, hogy az MKC csapatából Farkas Veronika kíséri el az edzőt. Rajta kívül ugyanis nem volt olyan mosonmagyaróvári kézilabdázó, akit ki lehetett volna erre választani.

"Ezen a találkozón gyenge teljesítményt nyújtottunk és sajnos ennek én nem tudom megmondani az okát – mondta a mérkőzést követő napon Farkas Veronika. Fásultak voltunk és egyáltalán nem tudtunk felpörögni arra a ritmusra, amit ez a találkozó megkövetelt. Sokszor mondják, hogy a női kézilabdázók játéka eléggé kiszámíthatatlan és el is kell ismernünk, hogy a mi csapatunk tekintetében ez a megállapítás fokozottan igaz. Most szombaton a rossz arcunkat mutattak és ezzel csalódást okoztunk magunknak és a szurkolóinknak, akik Vácra is elkísértek bennünket és szurkoltak nekünk."
Forrás: Lakatos Gábor/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

A mérkőzés utáni nyilatkozatodban azt emelted ki, hogy az előre megbeszélt taktikát sem tudtátok alkalmazni. Mi az, amit nem sikerült megvalósítani?

"Pontosan ismertük a hazai gárda játékának erősségeit és Bognár Róbert ennek megfelelő taktikát dolgozott ki. Ennek pedig az volt az alapja, hogy a széleken és a beálló pozícióban próbáljuk meg kijátszani a váciak nyitott védekezését. A támadásaink során azonban mégis középen próbálkoztunk, ahol rendre beszorultunk és így nagyon kevés akció gólt tudtunk szerezni. Az alap taktikánkat rontottuk el tehát és ez természetesen a védekezésünkre is rossz hatással volt. Én ilyen szempontból a saját játékommal is elégedetlen vagyok, és csak annak örülök, hogy legalább a büntetőket tudtam értékesíteni."
Forrás: Lakatos Gábor/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

Január másodikán ismét egy idegenbeli bajnoki következik és az ellenfél a magyar bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező csapata, a Siófok lesz. Mit lehet javítani ilyen rövid idő alatt, így az év végi időszakban?

"A vasárnap délelőtti edzésünket követően együtt maradt a csapat és a szakmai stáb, és nagyon alaposan átbeszéltük ennek a találkozónak a tanulságait. Ez most nagyon fontos volt, mert az idő valóban rövid és nekünk Siófokon sokkal felszabadultabban kell játszanunk. Az egyértelmű. hogy harcolnunk, küzdenünk kell azért, hogy helytálljunk a Siófok otthonában, de a közelgő fontos mérkőzéseink előtt, nem lehetünk ilyen görcsösek. Profi játékosok vagyunk, tehát mindig készen kell állnunk a bajnoki találkozókra, de ebben az ünnepi időszakban azért ez nem olyan könnyű. A mi helyzetünket pedig még az is nehezíti, hogy most rendre idegenben kell pályára lépnünk. Kifogásokat azonban nem akarunk keresni és azt is tudjuk, hogy jönnek majd a hazai találkozóink is, amelyeken mindig több esélyünk van."
Forrás: Lakatos Gábor/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

Tizenkét évet játszottál a váci csapatban a magyar élvonalban, tehát jól ismered a Duna parti klubbot. Mi a véleményed a váciak mostani csapatáról?

"Nagyon jól esett nekem, ahogyan fogadtak, mert én nagyon jól éreztem ott magam és ezek szerint ők is szerettek. Játszottam együtt a brazil légiósokkal, Barbara Arenhart – al és Karoline De Souza – val, és az akkor a csapatba kerülő fiatalokkal, Szondi Zsófiával és Kácsor Grétával. A mérkőzés előtt pedig beszélgettem Németh Andrással a klub szakmai vezetőjével, aki elmondta, hogy az utánpótlás és az akadémia is jól működik most. A fiatalokat pedig valóban jól és eredményesen fogják össze és irányítják a tapasztalt, kiváló képességű légiósok. Azt azonban szeretném kiemelni, hogy Vácon is beletelt jó néhány évbe, amíg ezt a csapatot kialakították és ezt a rendszert felállították."
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B