FARKAS VERONIKA MÉG ÉLVEZI A JÁTÉKOT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.14.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosaival készített riportok során, az egészségi állapotra irányuló kérdéseknek mostanában mindig van létjogosultsága. Farkas „Veró” - val is ezzel kezdtük a beszélgetést, de a beszélgetés folyamán a játékos – edzőnk a többi kérdésre is készségesen válaszolt.
"Sajnos az Alba FKC elleni kupamérkőzésen eltörött a jobb kezem gyűrűs ujja és bizony az edzések érdemi részében ez gátolni fog néhány hétig. Az egyik gólt eredményező átlövésem után éreztem erős fájdalmat, és a hátralévő negyedórát már csak folyamatos jegelés mellet tudtam lejátszani. Kézilabdázásra biztosan nem tudom használni a jobb kezemet egy ideig, de utána megpróbálom majd valahogy összekötözni az ujjaimat, hogy játszani tudjak."

Akkor most neked is jól jön ez kis szünet a bajnokságban?

"A sérülések miatt egyértelműen hasznos lesz nekünk ez a szünet, hiszen végre lesz idő arra, hogy teljesen felépüljünk. Az Alba FKC elleni siker után azonban vannak bennem kettős érzések ezzel kapcsolatban, mert azon a találkozón nagyon jó formában játszottunk. Ilyen szempontból tehát jó lett volna most folytatni a bajnokságot, de hát ezt nem mi döntjük el és így inkább arra figyelünk, hogy jól használjuk ki a következő időszakot."

Miért sikerült most ilyen magabiztosan legyőzni az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott székesfehérvári csapatot?

"Én azt gondolom, hogy ezen a találkozón nem voltunk olyan görcsösek, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésünkön. Felszabadultan kézilabdáztunk és így már az első percektől éreztük, hogy ezt a kupamérkőzést megnyerhetjük. Minden játékosunk hozzátette a játékban, amit csak tudott és így megmutattuk, hogy milyen erős a mi csapatunk. Nagyon kellett már egy ilyen győzelem nekünk, mert ez megerősítette az önbizalmunkat. A bajnokságban eddig ez nem sikerült, sőt nekem nagyon hiányzik az MTK Budapest ellen találkozónk két pontja. Ez a kupatalálkozó viszont bebizonyította azt, hogy képesek leszünk olyan bravúr pontok megszerzésére is, amelyekkel meg tudjuk valósítani a terveinket."

Ezt jó hallani, mert te igazán jól ismered a magyar női kézilabda bajnokságot. Valóban nagyon sokat erősödött az elmúlt években?

"Ma már a legtöbb csapatban egészen kiváló képességű külföldi játékosok játszanak, és ez feltétlenül emeli a játék színvonalát. Az élvonalbeli csapatok tehát a rutinjuk mellett, extra teljesítményre is képesek és ezzel nekünk nem könnyű felvenni a versenyt. A csapat váza nálunk is adott és a kapus Lucia Gubikova valamint Sara Vukcevic játéka is segít nekünk. A jó képességű és tapasztalt Zana Maric viszont eddig nagyon keveset játszott és én a fiataloktól is többet várok. Mi talán nem is voltunk annyira tehetségesek, de sokkal nagyobb tűzzel és alázattal játszottunk. Nagyon sokat kell tehát dolgoznunk tehát csapatként és a legutolsó hazai találkozókon mutatott szívvel kell játszanunk, hogy ebben az élvonalban meg tudjunk maradni."

Nagyon szimpatikus lelkesedéssel beszélsz a játékról. Ezek szerint nem bántad meg, hogy még egy évet vállaltál aktív játékosként?

"Addig semmiképpen sem akartam abbahagyni a kézilabdázást, amíg azt éreztem, hogy még tudok tenni a csapatomért. Hiányzott volna ez az egy év és örülök, hogy így döntöttem, mert most nagyon jól érzem magam. A legutolsó mérkőzéséken a játék is elég jól ment, hiszen sikerült gólokat szereznem és a csapatot is elég jó ritmusban tudtam mozgatni. Nekem is fontos lesz a következő másfél hónap, amikor fel tudok úgy készülni, hogy a kiemelten fontos januári időszakban megfelelő állapotban legyek."

A játék mellett már az MKC U 11 – es korosztály edzésit is vezeted. Edzőként képzeled tehát a folytatást a kézilabdában?

"Igen szeretnék edzőként dolgozni és ezt el is kezdtem már a gyerekekkel, akikkel nagyon élvezem is a közös munkát. Néha nem könnyű összeegyeztetni a két elfoglaltságot, de a gyerekek lelkesedése és szeretete pótolja a hiányzó szabad időt. Népszerű is a kézilabda most a városban és kis tanítványaim a felnőtt mérkőzésekre is járnak. Nagyon szorgalmasan és ügyesen gyakorolnak, mert egyszer majd ők szeretnének első osztályú kézilabdázók lenni."