FÉLIG TELE POHÁR

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.11.
Az FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzés után Gyimesi Kittivel beszélgettünk, akit az elmúlt hetekben többen is kulcsjátékosnak neveztek az MKC védekezésében. A Ferencváros elleni találkozó lezárását és a soron következő MTK Budapest mérkőzés felvezetését azzal a bizonyos pohárral kezdtük, amelyben félig van folyadék.

- Én azt gondolom, hogy félig tele van az pohár, mert inkább a pozitívumokat kell leszűrni az FTC elleni találkozóból - kezdte a beszélgetést Gyimesi Kitti. - Az első félidőben jól védekeztünk, Szemerey Zsófi pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban. Sokszor játszottam már a Ferencváros ellen, de még soha nem érzetem, hogy a csapatommal ilyen közel vagyok a zöld-fehérekhez. Sajnos a második félidő elején azonban egy kicsit az öltözőben ragadtunk, közel tíz percig nem dobtunk gólt, ami elég volt az FTC-nek ahhoz, hogy elhúzzon és megnyerje a mérkőzést. Reális eredmény született tehát, de szerintem egy élvezetes, jó mérkőzést játszottunk szerdán, amelyre építhetünk a jövőben. 


- A kapusok remeklése mellett, a szakmai stáb egyértelműen Gyimesi Kitti nevét említette a jók között a szerdai találkozó után… 
- Természetesen jól esik a dicséret, örülök az elismerésnek, de a védekezés egyértelműen csapatmunka. Így az én játékom is csak addig volt jó, amíg csapatként tudtuk megfékezni a valóban komoly sebességgel kézilabdázó Ferencvárost. Nehézséget okozott az is, amikor szinte sort cseréltek, mert akkor is a párharcokban erős, dinamikus, technikás játékosokat szerepeltettek. Inkább fejben fáradtunk el tehát, amit a második harminc percben a sok elpasszolt, eladott labda is megmutatott. Debrecenben jobb második félidőt produkáltunk, de a nyári erősítésekkel, a válogatott külföldi kézilabdázókkal az FTC most jobb, sőt egészen kiváló csapat. 

- Sok szempontból vízválasztó lehet a következő két bajnoki találkozó az MTK Budapest és a Vác ellen. Van igazság tartalma ennek az állításnak? 
- Pontosan tudjuk, hogy ha sikerül pontot, pontokat szereznünk a következő két mérkőzésen, akkor valóban előre nézhetünk. Ellenkező esetben viszont hátrafelé is figyelnünk kell a bajnoki tabellán. Így készülünk tehát, ami nem könnyű ebben az erőltetett menetben, heti két bajnoki találkozóval. Fizikálisan rendben vagyunk, de egy ilyen sorozatban a mentális erőnek, a napi formának is döntő szerepe lesz. A csapatok többsége alaposan átalakult a nyáron, ami igaz az MTK Budapest együttesére is. A két gólerős átlövőre Szöllősi-Zácsik Szandrára és Szekerczés Lucára nagyon kell majd figyelnünk, de a fővárosik gyorsaságával és a mozgékony beállók játékával is számolnunk kell. A legutóbbi mérkőzéseken eredményesek voltunk az Elektromos csarnokban és most szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat az MTK Budapest ellen.

- Az átalakulás a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát is érintette a nyáron. Hol tart most a csapatépítés folyamata Mosonmagyaróváron? 
- A mi csapatunkban is elég sok volt a változás, de ma már ez a csapatunk! Én hat éve kézilabdázom Mosonmagyaróváron, tehát tudom, hogy a miénk egy befogadó közösség. A most érkező kézilabdázók pedig egyértelműen be is akartak illeszkedni, így szerencsére ez a szakasz hamar lezárult. Az új edzőnket, Gyurka Jánost is megismertük, megszoktuk a módszereit, megtanultuk az új szabályokat, mert látjuk, hogy felkészült, kiváló szakember. Keményen dolgozunk, sokat gyakorolunk és próbálunk alkalmazkodni az olyan extra körülményekhez, mint például a zárt kapus találkozók. Nagyon bízom abban, hogy az eredményeink pedig azt is be fogják bizonyítani, hogy valóban ez lesz a MKC legerősebb csapata.


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök