FELKÉSZÜLÉS KÖZBEN – Beszélgetés Bognár Róberttel az edzőtáborban

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.12.
Az MKC vezetőedzőjével a balatonboglári NEKA lakófalujában készítettünk egy riportot, ahol hétfő óta tartózkodik a csapat. Az első mosonmagyaróvári hét után, a szakmai stáb és az MKC tizenhét játékosa, egy hétig edzőborban folytatja tehát a nyári felkészülést.

-        Minden a legnagyobb rendben zajlik és nagyon elégedett is vagyok a lányok hozzáállásával, munkájával is az eddig eltelt időszakban – kezdte a beszélgetést Bognár Róbert. A szabadságról is nagyon jó állapotban jöttek vissza a játékosok, mivel elvégezték a számukra kijelölt nyári alapozó munkát. A szerda délelőtti edzésen viszont már érezhető volt egy kis fáradtság és ezért délután pihenőt kaptak. Korán kezdtük a felkészülést és így több csapatépítő programot is tudtunk tartani. Ilyen szempontból is nagyon hasznos az edzőtábor is, ahol remek körülmények között, nagyon kemény munka folyik.


Ki lehet tehát jelenteni, hogy amit eddig tervezett a szakmai vezetés, azt sikerült is megvalósítani?


-        Igen, mert a csapat fizikai felkészítése jó ütemben halad és a csapatépítésben is ott tartunk, ahol ennyi idő után lehetünk. Még zajlik azért az ismerkedés a három csoportunkban, amelyek a tavalyi csapat magjából, a fiatalokból és az új igazolásokból állnak. Az azonban látszik, hogy az érkezők komoly, vezető szerepet tudnak majd betölteni és egy kis bátorítás után a fiatalok is előre léphetnek. Szépen alakul tehát az MKC új csapata és bízunk abban, hogy ezt a munkatempót tudjuk majd tartani a bajnoki rajtig. A célunk az, hogy megőrizzük a tavalyi csapat minden értékét és közben egy stabil és a játékban erősebb, új csapatot építsünk.

A szakmai stábban is történtek változások és ezek vélhetően a feladatok elosztását és megvalósítását is érinthetik. Milyenek a tapasztalatok ilyen téren az első napok után?-   Két fiatal, ambiciózus edző érkezett, akik mögött azonban komoly élvonalbeli sportmúlt áll. Petróczi Viktória és Stranigg Ferenc is jól ismeri tehát a játékot és érződik, hogy a velük érkező új impulzusok is jó hatással vannak a csapatra. Nagyon sokat tudnak segíteni Dr. Hoffmann Lászlónak és nekem, ami azt jelenti, hogy nekünk több időnk marad technikai és taktikai részekre. A feladatok elosztása természetesen több kommunikációt igényel, de már most egyértelműen látszik, hogy jó az az irány, amin haladunk. Szükség is van erre, mert én a tavalyinál kiegyensúlyozottabb bajnokságra számítok, ahol a három kiemelkedő gárda, az ETO, FTC és a Siófok mögött, még sűrűbb lesz a mezőny.A bajnoki sorsolás is elkészült és így tudjuk, hogy milyen sorrendben találkozunk az ellenfeleinkkel. Milyen vélemények alakutak ki a csapatban, a sorsolás ismertében?Változatosnak ítéljük azt a sorrendet, ahogyan találkozunk az élvonal csapataival, de az is biztos, hogy belekezdünk a bajnokságba. Nem mondhatjuk tehát, hogy könnyű a sorsolásunk és egyértelmű, hogy készen kell lennünk a bajnoki rajtra. Száz százalék kell ahhoz, hogy jól rajtoljunk, azaz pontot, pontokat tudjunk majd szerezni a hazai pályán esélyesebb Alba, az állandóságra építő Vác és a Békéscsabán mindig veszélyes hazai gárda ellen. Előnyünk lehet az, hogy valóban korán kezdtük a munkát és várhatóan színvonalas edzőmérkőzéseket fogunk majd játszani. Bízunk abban, hogy Herczeg Lili és Kellermann Dóra sikeresen szerepel majd a korosztályos Európa-bajnokságon és a lehető leghamarabb visszatér majd Gyimesi Kitti és Simona Szarková is.Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B