FELŐRLŐDÖTT A CSAPAT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.22.
Senki sem csalódott azok közül, akik a Debrecen - Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda rangadó megnézését választottak péntek esti programként. Egy remek találkozót láthatott az tizenöt mosonmagyaróvári szurkoló is, akik „megharcoltak” a helyükért. A DVSC online közvetítést nem adott, de a mérkőzést este 21.20 órakor a dehir.hu/dtv internetes oldalon felvételről meg lehet tekinteni.

DVSC-Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 28 - 19 (12 - 11)  
NB I. bajnoki mérkőzés 6. forduló - Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1.000 néző  
2021 október 22. péntek 18.00 óra 
Vezette: Hargitai Gábor - Markó Gábor  


Debrecen: Csapó Kyra - Arany 3, KOVÁCS A. 4, Tóvizi 4, HORNYÁK D. 1, Vámos P. 1, KORSÓS 5. Csere: GIEGERICH (kapus), Bordás 2, SZABÓ N. 3, Jezsikava 1, Planéta 2, Vámos M. 2, Csernyánszki. 
Edző: Szilágyi Zoltán  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Mihály 1, Lancz 1, TÓTH G. 6, Pásztor 3, Tóth E. 2, Stranigg Zs. 1. Csere: Mistina (kapus), KOVÁCS P. 3, Asanin, Konecná, Hajtai 2.     
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 12, ill. 16 perc  
Hétméteresek: 6/1, ill. 1/0   

Az előző szezon Debrecenben lejátszott bajnoki találkozójához képest a helyszín változott, hiszen akkor a Főnix Arénában, most pedig a Hódos Imre Sportcsarnokban találkozott egymással a két csapat. A mezek viszont azonos színűek voltak, a hazaiak most is tiszta pirosban, az MKC pedig a fehér-kék szerelésében lépett pályára. Ezek persze csak apróságok ahhoz képest, hogy alaposan átalakult a két csapat a tavalyi idényhez képest, a DVSC gárdájánál még Szilágyi Zoltán személyében új szakember is irányít. A legfontosabb azonban az, hogy újra rangadót játszott a DVSC és az MKC, amelyen nagyon bekezdtek a hazaiak. Három perc alatt három gólt dobtak, különösen a sérülése után már teljesen rendbejött Kovács Anna átlövésinek köszönhetően.
A Motherson-Mosonmagyaróvár azonban gyorsan tudott reagálni a debreceni erődemonstrációra és előbb felzárkózott, majd a mosonmagyaróvári Kovács góljával egyenlített. Ezt követően szorossá vált a találkozó, amelyen rendre a Debrecen vezetett, de az MKC nem szakadt le a szurkolóik folyamatos bíztatását élvező hazaiaktól. A DVSC három hetest is elhibázott, de közben érkeztek a pályára friss játékosaik, olyan kézilabdázók, mint a magyar válogatott Bordás és Planéta, a német nemzeti csapat kapusa Giegerich vagy a fehérorosz sztár Jezsikava. 9 - 9-nél egy kicsit beragadt az eredmény, időt is kért Szilágyi mester és Szabó Nina gólja után, egy rosszul sikerült csere matt, kettős hátrányba került az MKC. Ezt azonban nagyon okos játékkal sikerült kapott gól nélkül megoldani a vendégeknek, sőt teljes létszámban Tóth Gabriella ismét egyenlített. Óriási küzdelmet hoztak a félidő utolsó percei, amelyek után a DVSC egy gólos előnyt szerzett. Így a mosonmagyaróvári csapatnak nem csak a mutatott teljesítményért, hanem tulajdonképpen az eredményért is járt az elismerés harminc perc után. 

A fordulás után az ezen a találkozón is remeklő Szemerey Zsófi helyére Mistina Kitty érkezett, aki két debreceni hetes védésével kezdett. Nem láttunk tehát értékesített hetest ezen a találkozón, mert a DVSC így már öt hibás büntetőnél tartott, az MKC pedig az elsőt rontotta el a 37. percben. Ebben a periódusban több volt az elhibázott támadás befejezés, ami alól a rendkívül energikus debreceni balszélső Korsós Dorina jelentett kivételt. Elsősorban az ó góljaival tudott négy gólos előnyt kiharcolni a DVSC, ami a mai találkozón nagyon jelentős előnynek számított.
Nem várt tehát könnyű feladat a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájára az utolsó negyedórában, ahol hangsúlyozni lehet, hogy egyetlen vendlgcsapat sem gondolhat majd ilyenre. A B közép űzte-hajtotta a kedvenceit, akik közül talán nem is azok nyújtottak többet, akikre előzetesen számítani lehetett, de most is voltak nagyon jó formában lévő kézilabdázóik. Az MKC természetesen megpróbált ismét felzárkózni, de ekkor frissebbnek, gyorsabbnak tűnt a sokat cserélni tudó hazai gárda. Karina Jezsikava egy hetest is gólra váltott, így már hatra nőtt a két csapat közötti különbség. A győzelem szempontjából nem hozott igazi kérdéseket a találkozó utolsó szakasza, mi mosonmagyaróvári szurkolók inkább azért szorítottunk, hogy az MKC is gólokkal búcsúzzon a találkozótól. Ez pedig a fonalat nagyon elkapó, bravúrokat bemutató Giegerich mellett nem volt könnyű feladat, amiért a találkozó végére a játék képéhez mérten túlzó lett a különbség a két csapat között. Viszont az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az ezen a találkozón a jobb, nyugodtan leírhatjuk, hogy teljesebb csapat szerzett teljesen megérdemelt győzelmet.  

Szilágyi Zoltán: - Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapatot az eredmény szempontjából magabiztosan sikerült megvernünk. Annyira szívósan tapadt ránk az MKC, hogy a mérleg nyelve végül a mi kapusunk Giegercih volt, aki egy szakaszban a mérkőzést eldöntő bravúrokat mutatott be. Viszont az is látszik, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulunk és remélem, hogy ez a folyamat nem szakad meg, sőt még erősödni is fog.  

Gyurka János: - Gratulálok a hazai csapatnak, amely hatvan percig dominált, mi pedig negyven percig a nyomában loholtunk. Sokat hibáztunk elsősorban a védekezésben de nem volt elég effektív a támadójátékuk sem, ami különösen a végjátékben látszott. A tapasztaltabb csapat győzött, ami a mérkőzés végére teljesen kidomborodott, de hangsúlyozom, hogy a mérkőzést nem a végjátékban vesztettük el. 

Foto: Debreceni Sportélet - Kovács Péter