FIATAL TEHETSÉG ÉRKEZIK GYŐRBŐL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.25.
A szerdai Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés után írta alá a három éves mosonmagyaróvári szerződését Csekő Brigitta. A tizennyolc esztendős, több poszton is bevethető győri játékos így a nyáron már az MKC csapatával kezdi meg a felkészülést.

- Úgy érzem, hogy most eljött a váltás ideje, mert én szeretnék stabil játékos lenni az NB I-ben - mondta az szerződés aláírás után a fiatal kézilabdázó. - Az elmúlt években figyeltem az MKC csapatát, amely rengeteget fejlődött, nagyon jó csapat lett. Nagy örömmel igazolok tehát Mosonmagyaróvárra, remélve azt, hogy készen állok a feladatra. Győrben szépen végigjártam a szamárlétrát, sokat köszönhetek Kun Attilának és Róth Kálmánnak, akik a serdülő, az ifjúsági és az NB II-es csapatban az edzőim voltak. Tavaly nyártól már a felnőtt csapattal edzettem, játszottam a felkészülési találkozókon és szeptemberben az Érd ellen, az élvonalban is bemutatkozhattam. Rengeteget tanultam a felnőtt keret fantasztikus játékosaitól, amit a pályán akarok majd kamatoztatni az MKC csapatában. 


- Több poszton is találkoztunk a neveddel az ETO korosztályos és felnőtt mérkőzéseinek jegyzőkönyveiben. Melyik az, ahol a legjobb teljesítményre vagy képes?
- A legtöbbet bal oldali lövőként játszottam mostanában az utánpótlás mérkőzéseken, tehát talán ezen a poszton lehetek a leghasznosabb. Viszont valóban szerepeltem már középen más szerepkörökben is, sőt a felnőtt csapatban bal szélsőként is kaptam játéklehetőséget. Megpróbálom megoldani tehát a rám bízott feladatokat azon a poszton, ahol számításba vesznek. Szeretnék továbblépni a fiatal tehetség szerepből, ami tudom, hogy nem lesz könnyű, de ez a klubváltás ebben sokat fog segíteni nekem. Májusban fogok érettségizni a Bercsényi Gimnázium rendészeti szakán, ami után teljes erőmmel arra fogok koncentrálni, hogy igazi NB I-es kézilabdázó legyen belőlem. 

- Úgy tudjuk, hogy egy nagyon sportos családból érkezel, amelyben komoly hagyományai vannak a versenyzésnek.
- Édesanyám is kézilabdázott, így örült annak, hogy gyerekként végül én is ezt a sportágat választottam. Az általános iskolában ugyanis több évig párhuzamosan jártam kosárlabdázni és kézilabdázni. Az apukám pedig fiatal korában versenyszerűen lovagolt, nagy múltja van a fogathajtásban, majd később lovas oktatóként dolgozott.  Volt egy lovardánk Győrben, ahol én szinte hamarabb tanultam meg lovagolni, mint járni. A díjugratás, a fogathajtás a számomra is remek hobbi, amiről így a két város közelsége miatt nem is kell lemondanom.Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.