FOKMÉRŐK LESZNEK A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.11.
A DVSC – SCHAEFFLER elleni pénteken, a megszokott 18.30 órás kezdéssel sorra kerülő mérkőzésünk előtt Dr. Hoffmann Lászlótól kértünk egy interjút. Az MKC sportigazgatóját azonban természetesen nem csak a soros bajnoki találkozóról kérdeztük.
Remekel az MKC az elmúlt hetekben és ennek mi szurkolók nagyon örülünk. A szakembertől azonban azt is érdemes megkérdezni, hogy lehetett – e számítani ilyen jó szereplésre?

"Én azt gondolom, hogy most közelebb vagyunk a valós tudásunkhoz, mint a bajnokság őszi szakaszában. A sportolók azonban keveset számolgatnak, sokkal inkább dolgoznak és így érik el az eredményeiket. Én maximalista vagyok, tehát azt mondom, hogy jobbak is lehetnénk, de a fejlődésnek is van egy folyamata és ezért ne legyünk telhetetlenek. Hazai pályán nagyon erősek vagyunk, a csapatunk védekezése is összeállt és ezzel az ellenfeleink nem tudnak mit kezdeni. Talán egy kicsit még félnek is ettől és ezért elég sok volt mostanában a magyarázkodás, ami a gyengék, a vesztesek eszköze. Mi azonban megyünk előre és sikerekre, a győzelmekre fókuszálunk."

A bajnoki tabellán megnyugtató a helyen várhatjuk a hátralévő hat mérkőzésünket, Hogyan lehet ezeket és az elkövetkező időszakot a legjobban kihasználni?

"A bajnoki helyezésünktől függetlenül, mindig a következő mérkőzésünk megnyerése a célunk. Az előrelépés lehetőségét ugyanis ez biztosítja és stabilizálni is csak így tudjuk a játékunkat. Az ellenfeleink is fejlődnek és sokkal alaposabban készülnek is az MKC elleni találkozókra. Hasznos lehet tehát ez a hat mérkőzésből álló sorozat, hiszen több különböző stílusú és tudású ellenfelünk lesz. Amennyiben az eredmények megengedik, akkor lehet egy keveset kísérletezni, de ez nem zavarhatja meg a játékunkat. Az pedig egyértelműen a mi, tehát a stáb feladata, hogy a játékosok továbbra is ugyanilyen tűzzel kézilabdázzanak."

A következő ellenfelünk egy nagyon jó képességű, egységes csapat. Mire lehet számítani tehát a debreceniek ellen?

"Egy igazi fokmérő lesz a pénteki találkozónk, ahogyan a többi még hátralévő mérkőzésünk is az lesz. Az elmúlt fordulóban a Budaörs ellen sikerült nyernünk egy valljuk be, elég rossz játékkal, ami most nem lesz elég. A DVSC valóban masszív gárda és Köstner Vilmos személyében egy olyan tapasztalt edző irányítja őket, aki fogja tudni, hogy mit kell tenni ellenünk. Az már más kérdés, hogy ezt majd mennyire tudják megvalósítani az UFM Arénában. A meglepetés faktort nyugodtan kivehetjük tehát, és ezen a találkozón már a lelkesedés sem lesz elég. Itt most jól kell kézilabdázni és ez a védekezés mellett, különösen igaz lesz a csapatunk támadó játékára. Nehezíti a helyzetünket, hogy Herczeg Lili egyelőre betegen fekszik otthon és így könnyen elképzelhető, hogy a 16 éves Fritz Noémi fog bemutatkozni az élvonalban. Kétségbe esni azonban ekkor sem fogunk, hiszen ő tehetséges kapus és mindig az a legjobb csapatunk, amelyik éppen rendelkezésre áll."

A napokban hírt adtunk azokról a változásokról, amelyek az MKC játékos keretét érintik. A háttérben zajlik a munka a csapat megerősítése érdekében?

"Az MKC jövő évi csapat tulajdonképpen készen van, hiszen már csak egy játékos hiányzik. A többi új kézilabdázóról, a szlovák válogatott szélsőhöz, Maria Holesovához hasonlóan be fogunk számolni. Erősebb lesz az MKC következő évi kerete, hiszen érkezik átlövő, irányító, kapus és szélső is. Olyan játékosokat igazolunk, akik támadnak és védekeznek is és így lehetőségünk lesz jobban forgatni a keretünket. Több olyan tehetséges, korosztályos válogatott fiatal játékos is csatlakozik hozzánk, akikben hosszú távon gondolkodunk. Természetesen a jelenlegi csapatunk értékeit is meg akarjuk tartani és továbbra is csak az engedélyezett négy külföldi légiós játékosban gondolkodunk. Alaposan átgondolt döntéseket hozunk a céljaink, a lehetőségeink és a játékos piac figyelembe vételével."

Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X