FOLYTATÁS SZOMBATON A FŐVÁROSBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.24.
A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata 2021 szeptember 25.-én, szombaton 18.00 órakor az MTK Budapest otthonában játszik bajnoki mérkőzést a bajnokság harmadik fordulójában. A budapesti Elektromos Csarnokban megrendezésre kerülő mérkőzést, a hazai klub az MTK hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetíti.

Az MTK Budapest gárdája a szakosztály történetének legsikeresebb szezonját teljesítette tavaly, amikor a K&H liga hatodik helyén végzett. A csapatnál azonban több nyári változásról lehet beszámolni, amelyek közül feltétlenül a legfontosabb, hogy távozott a válogatott átlövő Szöllősi-Zácsik Szandra. Így az ismét anyai örömök elé néző szélső Dávid-Azari Fruzsinával két tapasztalt kézilabdázó pótlását kell megoldania Golovin Vlagyimirnak, a kék-fehérek immár egyben szövetségi kapitány edzőjének.


Érkezett a magyar bajnok és KEK-győztes átlövő Mazák-Németh Csilla, aki éveket töltött el a Ferencvárosban, illetve Siófokon. Tulajdonképpen visszatért a junior Európa-bajnok jobbszélső Bánfai Kíra, aki a 2018/19-es szezonban már kipróbálhatta magát kék-fehérben. Komoly erősítés lehet a Szabó Laura is, aki Érden több bajnoki és Magyar Kupa érmet is szerzett nevelőegyesülete színeiben és a tavalyi idényben Vácra igazolt. Valamint a volt orosz válogatott, 32 esztendős Anna Kekezovity, leánykori nevén Anna Punyko, aki játszott többek között a Rosztov-Donban és Debrecenben is. A budapestiek két 18 éves átlövőt is a soraikban tudhatnak a következő szezonban, a Győri Audi ETO KC-ból Kürthi Laura és a NEKA-ból Koronczai Petra személyében, akik a többek között a korosztályos válogatottban is igazolták már a tehetségüket. 
Így a tíz az MTK Budapest csapatában maradó kézilabdázóval - Bujdosó-Gerháth Fanni, Dakos Noémi, Ferenczy Petra, Győri Barbara, Juhász Eszter, Marincsák Nikolett, Pál Tamara Pelczéder Orsolya, Sallai Nikolett és Suba Sára - ígéretesnek tűnik a fővárosiak csapata. 

Az MTK Budapest 2021/2022-es játékoskerete: 
Kapusok: Győri Barbara, Rutka-Győrffy Alexandra, Suba Sára, Vas Bereniké 
Szélsők: Bánfai Kíra, Juhász Eszter, Pelczéder Orsolya, Sallai Nikolett 
Irányítók: Marincsák Nikolett, Pál Tamara, Zentai Dorottya 
Beállók: Dakos Noémi, Ferenczy Petra, Szabó Laura 
Átlövők: Bujdosó-Gerháth Fanni, Anna Kekezovity, Koronczai Petra, Kürthi Laura, Mazák-Németh Csilla 
Edző: Golovin Vlagyimir 

Az előző idényben háromszor találkozott egymással a két gárda, szeptemberben az MKC győzött a bajnoki találkozón az Elektromos csarnokban, az idei Magyar Kupa mérkőzést azonban ugyanott a kék-fehérek nyerték. A májusi mosonmagyaróvári meccs is az MKC sikerét hozta, de az eredmények megmutatják, hogy milyen nagy csatákat hoztak ezek a találkozók.  

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  32 - 33 (18 - 18)
NB I bajnoki mérkőzés - 3. forduló  
2020 szeptember 12. szombat 18.00 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus  

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  31 - 29  (17 - 16)
TIPPMIX Magyar Kupa - 4. forduló  
2021 február 19. péntek 18.30 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus  

Motherson-Mosonmagyaróvár - MTK Budapest  28 - 24  (14 - 9)
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 23. forduló  
2021 május 19. szerda 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző  

A fővárosi kék-fehérek két nagyon figyelemreméltó eredménnyel kezdték a 2021/2022-es bajnokságot, amelyeknek külön érdekessége az, hogy számszerűem egyformák, mégis óriási különbség van közöttük. Az MTK ugyanis hazai pályán 24 - 23 arányban kikapott az első fordulóban az újon Budaörs gárdájától, majd ugyanilyen arányban győzött a Vác elleni idegenben lejátszott második bajnoki találkozóján. 

Váci NKSE - MTK Budapest  23 - 24 (11 - 13)
Vác, Városi Sportcsarnok  450 néző. V: Őri E., Pozdena E. 
Váci NKSE: Pásztor - Diószegi 5, Hámori 2, Kuczora 9 (4), Helembai 1, Kácsor 4, Szondi. Csere: Bukovszky (kapus), Ballai 2, Aron, Schatzl. Edző: Ottó Katalin 
MTK Budapest: Győri - Bánfai, Kekezovity 4, Marincsák 4, Szabó 2, Bujdosó-Gerháth 1, Pelczéder 2. Csere: Sallai 2, Pál 5 (4), Koronczai 2, Mazák-Németh, Dakos 2. Edző: Golovin Vlagyimir