FOLYTATÁS - TILINGER TAMARA NÉLKÜL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.07.
Az új esztendő első napjaiban aktuális kérdésekkel kerestük fel a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőit. Fel is hívjuk az olvasóink figyelmét, hogy több új hírt is megtudhatnak majd az oldalunkon. Elsőként Dr. Hoffmann Lászlóval beszélgettünk, akit a bajnokság folytatásáról és az élvonalbeli keret esetleges változásairól kérdeztük.

- A szeptemberi sorozat már régen volt és sajnos rajtunk kívül álló okokból a folytatás elmaradt - kezdte a beszélgetést az MKC szakmai igazgatója. - Természetesen szeretnénk onnan indulni, ahol ősszel abbahagytuk, így számítunk az erőltetett menetre a folytatásban. A helyzet azonban nem azonos az októberi állapotokkal, hiszen a csapatok sérültjei felépültek, új igazolások érkeztek. A számunkra nagy hátrány az is, hogy a fantasztikus közönségünk, a szurkoló táborunk sem lehet ott a mérkőzéseken. Viszont a pozitív oldalra írhatjuk, hogy igaz kisebb-nagyobb nehézségekkel, de végig tudtuk dolgozni az elmúlt három hónapot. Ebből kell erőt merítenünk, mert így tudjuk majd elérni azt a szintet, ami további sikerekhez vezethet. Talán most a sorsolásunk is szerencsésebb és a formába hozást is elősegíthetik a januári kupamérkőzések.


Közben pedig már előre is kell gondolkoznunk, mert az helyzet speciális viszonyokat teremtett a játékos piacon is. Soha nem tapasztalt mértékben és korai időpontban indult el ugyanis a játékosok mozgása. Normális esetben ez most kezdődne és március végéig tartana, most azonban már szinte a vége felé jár. Komoly feladatot adva ezzel a kluboknak, hiszen úgy kell majd megtartani a csapategységet, a motivációt, hogy a játékosok egy része már a jövőjével foglalkozik. Mi megpróbáljuk a lehető legjobban kezelni ezt a dolgot és természetesen az a célunk, hogy még erősebb csapatunk legyen a következő idényben. A játékos piacon elérhető kézilabdázók egyéni céljait próbáljuk meg összehozni a mi elveinkkel, így elsősorban fiatal, több poszton is bevethető, magyar játékosokat próbálunk megszerezni. Minőségi előrelépést várunk tehát az érkezőktől, ami nem egyszerű feladat, mert a pénzünk értelemszerűen nem lett több a mostani nehéz időszakban.

Sajnos egy rossz hírt is meg tud erősíteni, ami szerint Tilinger Tamara játékára a továbbiakban már nem számíthatnak az MKC szurkolói. Mit tudhatunk a Tamara döntésnek okáról és hogyan lehet majd pótolni az MKC ikonikus kézilabdázóját? 
- Tilinger Tamara az év végén keresett meg minket és elmondta, hogy már nem érez magában annyi erőt, hogy újra végig csinálja a felépüléséhez szükséges rehabilitációt. Nem akarja vállalni már egy esetleges újabb sérülés kockázatát, hiszen a kézilabda pályafutása utáni életére is gondolnia kell. Nagyon sajnáltuk a bejelentését, mert számítottunk a játékára, titkon pedig reméltük, hogy talán már februárban itt lehet a csapattal. A szerződésének felbontására irányuló kérését azonban elfogadtuk, hiszen nagyon sokat tett a mosonmagyaróvári klubért, a csapatért az elmúlt években. Csapatkapitánya és meghatározó játékosa volt az MKC-nek, akinek mindannyiunk nevében a legjobbakat kívánjuk a civil életében. Szeretnénk őt méltóképpen el is búcsúztatni, amennyiben lehetséges természeten majd a mosonmagyaróvári szurkolók előtt. Pótolni most nem tudjuk és nem is akarjuk, sem a személyét, sem pedig a játékát, így egyelőre a jelenlegi keretünknek kell megoldania a bajnokság hátralévő részét.            
Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.