FOLYTATNI KELL…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.03.22.
A Mottherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapata jelenleg még karanténban van, mert a legutolsó tesztelés során a játékosok és a stáb tagjai közül többeknél pozitív eredmény mutatkozott. Pénteken ismét tesztelés várja tehát a csapatot, mert a következő héten, kedden már mérkőzést kell játszanunk a Liga-kupában.


-
A Dunaújvárosi KKA nem járult hozzá, hogy a jövő heti Liga-kupa negyeddöntő elhalasztáshoz, így játszanunk kell - nyilatkozta Dr. Hoffmann László az MKC szakmai igazgatója. - Pénteken ismét tesztelés vár a csapatunkra, ami után az egészséges kézilabdázók elkezdik az edzéseket. Beszélhetnénk most sportszerűségről, de nincs sok értelme, mivel a Liga-kupára nem vonatkoznak a bajnokság szabályai. Alighanem el is jutottunk oda, hogy nem lehet tovább halasztani mérkőzéseket, mert a bajnokságot be kell fejezni. Ismét számítanunk kell tehát egy nagyon sűrű programra, heti kettő vagy akár több mérkőzéssel, ami a jelenlegi helyzetben persze nagyon veszélyes. Gyakorlatilag két közös edzéssel játszunk kedden, Mosonmagyaróváron a Liga-kupában, majd szombaton bajnoki rangadót a Vác vendégeként. A csapatunk jó része hosszú ideje karanténban van, régen fogtak labdát a játékosok, ami pedig nem könnyű tétmérkőzéseket játszani. Bízunk abban, hogy elbírjuk majd a következő hetek terhelését, amihez az lenne a legfontosabb, hogy járvány kerüljön el bennünket. 

- A sport megtanított bennünket pozitívan gondolkozni, de nagyon nehéz most ismét alkalmazkodni a helyzethez - fűzte hozzá Gyurka János az MKC edzője. - Szerencsére komolyabb betegségek nincsenek a csapatban, csak enyhébb tünetek jelentkeztek. Az otthoni munkát így el tudják végezni a játékosok, amit mi ellenőrizni, figyelni tudunk. Az Olimpiai részvétel kiharcolásával egyértelművé vált, hogy május végéig tarthat a szezon, amiben a Liga-kupa egy pénzdíjas sorozat, ami amúgy is minden szempontot felülír. Két karantén időszak után persze nem könnyű reális elvárásokról vagy eredményekről beszélni, de pontosan ezért lehet még nagyobb értéke annak, ha sikerül jól teljesítenünk. Az edzéseken megpróbálunk majd a labdatechnikai dolgokra figyelni, mert várhatóan abban lesz a legtöbb lemaradásunk. Tudom, hogy a lányok szeretnének már ismét játszani, örültem annak is, hogy a szlovák válogatottban szereplő játékosaink is jól teljesítettek. Alkalmazkodnunk tehát a helyzethez és megteszünk mindent, amit lehet, mindent, amit tudunk.


Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.