FONTOS ÁLLOMÁS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.17.
A Motherson-Mosonmagyaróvár számára rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor az NB I-ben 2023 január 18.-án szerdán 18.00 órakor az UFM Arénában. A negyedik helyén álló, 12 pontos MKC a Praktiker-Vác gárdáját fogadja, amelynek szintén 12 pontja van és az ötödik pozíciót foglalja el a bajnoki tabellán.

A két csapat hasonló helyzetből várja a találkozót, hiszen a kettős, hazai és nemzetközi terhelés a Duna-partikat is érinti. A Praktiker-Vác a D. csoportban szerepel az Európa-Ligában, ahol az eddig lejátszott két mérkőzésen nem tudott pontot szerezni. A hétvégén rájuk is hazai mérkőzés vár, vasárnap a francia Paris 92 csapatátát fogadják.  


EHF Európa Liga csoportkör 1. forduló: 
SCM Ramnicu Valcea (román) - Praktiker-Vác 40 - 30 (21 - 18) 
2023 január 08. - Valcea, 2000 néző 
Vác: Bukovszky - Diószegi 2, Ferenczy, Kuczora 10 (4), Helembai 3, Marincsák 2, Schatzl Natalie 5. Csere: Csizmadia (kapus), Ballai B. 4, Kurucz, Kovalcsik, Kovács 3, Ballai A., Pálffy 1, Bencsik. 

EHF Európa Liga csoportkör 2. forduló: 
Praktiker-Vác - Thüringer HC (német) 28 - 34 (13 - 21)  
2023 január 15. - Vác, 600 néző 
Vác: Bukovszky - Bánfai, Ballai B. 3 (1), Helembai 1, Kuczora 8 (3), Marincsák 8, Bencsik 1.. Csere: Csizmadia, Pásztor (kapusok), Ferenczy 1, Pálffy, Kovalcsik 2, KURUCZ 4 (1).

Az évek óta szinte állandó kerettel dolgozó váci csapatot, most nyáron a szakmai stábot és a játékoskeretet illetően is elérték a változások. Új vezetőedző, Herbert Gábor lett, aki mögött a szakmai munkát továbbra is a Németh András - Kirsner Erika páros felügyeli, de olyan meghatározó kézilabdázók távoztak, mint Kácsor Gréta vagy Hámori Konszuéla. Új névadó szponzorral viszont erősödött a klub, amely az idei keret kialakításánál arra törekedett, hogy az elmúlt években alkalmazott rendszert folytassa, továbbra is csak magyar játékosokból építsen csapatot, amelyben minél több fiatal játékos bizonyíthat. A szezont három győzelemmel kezdték, de a két utolsó mérkőzésükön, Székesfehérváron az Alba FKC és otthon az MTK Budapest ellen, döntetlen eredmény született. Tőlük szokatlanul, sok játékost is szerepeltettek már ebben az idényben, több saját nevelésű fiatal - Kovács Anikó, Bencsik Dorka, Kurucz Aida, Szécsi Alexandra - mutatkozott be a felnőtt csapatban. 

Rendre hazai sikerek jellemezték a csapatok legutolsó bajnoki találkozóit, de a két pontokért minden esetben nagyon meg kellett küzdeni a győztesnek. Tavaly nyáron dupla felkészülési mérkőzést is játszott egymással a két gárda, amelyeken mosonmagyaróvári győzelmek születtek. 

2020/2021 bajnokság:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE  28 - 27 (15 - 11) 
Váci NKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 27  (14 - 11) 

2021/2022 bajnokság: 
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE  31 - 22  (16 - 9) 
Váci NKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 29  (18 - 13) 

2022 augusztus - felkészülési mérkőzések: 
Motherson-Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác  36 - 29  (20 - 12) 
Motherson-Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác  27 - 24  (13 - 9)   

Gyurka János a mosonmagyaróvári csapat vezetőedzője azonban most egészen más oldalról közelítette meg azt a találkozót: - Olyan mérkőzéseken vagyunk túl, amelyek egyértelműen rávilágítottak azokra a hibáinkra, hiányosságainkra, amelyeket gyorsan ki kell javítanunk. Bántanak ezek a vereségek, mert sokkal jobban tudunk kézilabdázni, egyenletesebb teljesítményre vagyunk képesek annál, amit az elmúlt találkozókon mutattunk. Nem is voltak előjelei ezeknek a gondoknak és sajnos ebben a sok mérkőzéssel, utazással terhelt időszakban a korrigálásra nehéz alkalmas időpontot találni. Nem könnyű tehát a helyzetünk, de ezt most félre kell tennünk, mert nekünk szerdán este győzni kell a Vác ellen. Hazai pályán játszunk, ahol jobban, eredményesebben szerepelünk, mert segít nekünk a nyolcadik játékosunk, a mosonmagyaróvári szurkolótábor. A magyar élvonalbeli bajnokság kiemelten fontos a számunkra, ebben a sorozatban nem engedhetünk meg több kisiklást. Nem foglalkozunk az előzetes esélyekkel, az ellenfelük helyzetével, csak önmagunkkal. Egyértelműen bizonyítani akarunk azoknak akik, támogatják, segítik, szeretik a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát.

A Praktiker-Vác 2022/2023-as játékos kerete:
Kapusok: Bukovszky Anna, Csizmadia Fanni, Pásztor Bettina 
Szélsők: Ballai Anna, Bánfai Kíra, Diószegi Nikolett, Pálffy Anna, Schatzl Natalie 
Irányítók: Ferenczy Fruzsina, Marincsák Nikolett   
Beállók: Helembai Fanni, Kovalcsik Jázmin, Világos Diána 
Átlövők: Ballai Borbála, Bárdy Noémi, Kuczora Csenge, Kürthy Laura, Kurucz Aida
Vezetőedző: Herbert Gábor