GÓLERŐS VOLT A JOBBSZÉLSŐ

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.11.
Több jó egyéni teljesítményt láthattunk a Gárdony-Pázmánd NKK Liga-kupa találkozón a mosonmagyaróvári csapatban. Ezek közé tartozott a jobbszélső Domokos Dalma, aki nyolc kísérletéből hat akciógólt tudott szerezni. Az egyre érettebben kézilabdázó fiatal jobbszélsővel beszélgettünk tehát a mérkőzésről.

- Nagyon hiányzott már nekünk hogy mérkőzést játszunk, mert az semmihez sem hasonlítható, semmivel sem pótolható - nyilatkozta Domokos Dalma. - Nagyon élveztük tehát, hogy kézilabdázhatunk, ami nekem valóban elég jól ment. Nem rossz ez a nyolcból hatos arány, de remélem azért lesz még jobb, leszek még pontosabb a helyzeteknél. Az elmúlt időszakban, a kényszerű bajnoki szünetben azonban főleg fizikai jellegű munkát végeztünk. A mérkőzésen így éreztük, hogy a játékunkat, a figurákat bizony még csiszolni kell, dolgoznunk kell ezeknek a finomításán. 


- Soha nem egyszerű egy csapatsportban érvényesíteni a papírformát, de ez most egyértelműen sikerült a másodosztályú csapat ellen. 
- Jó ellenfél volt a Gárdony-Pázmánd NKK, de erre én számítottam, mert több játékost jól ismerek a csapatukból. Örültem is a találkozásnak a kapus Németh Zsófiával, aki szerintem ügyesen is védett ellenünk. Vele és Ágoston Nórával Érden, a most sérült Czuczu Fridával és Vernes Dorottyával a Fradiban, Lozsi Ernával pedig itt az MKC-ban játszottam együtt. Tudtam tehát, hogy amíg erővel bírják a tempót, addig igazi partnerek lesznek a játékban. Nyugodtan mondhatom, hogy ilyen hosszú idő után minden, az utazás, az idegen öltöző, a csarnok, az ellenfél a pályán is szinte élmény volt a számunkra.

- Érthető, hogy mindenki azt emeli ki, hogy leginkább lelkileg volt fontos ez a találkozó. Hogy sikerül neked megélni ezt a nehéz időszakot?
- Szerencsére engem elkerült a betegség és remélem, hogy ez így is marad. Vigyázok is magamra, próbálok betartani minden lehetséges óvintézkedést. Kizárólag haza szoktam utazni Zsámbékra a családomhoz, ha hosszabb szünet van az edzések között. Nem könnyű megélni ezt az időszakot, de az otthonülős karanténhoz képest még mindig jobb, hogy együtt lehetünk, legalább edzeni tudunk. Nagyon bízom abban, hogy lassan azért helyreáll a rend ezt az érzést pedig egy kicsit meg is erősítette bennünk, hogy szerdán végre pályára léphettünk.

- Reméljük, hogy az ünnepek után végre valóban helyreáll a rend a sportágban. Készen állsz a bajnokság és a kupamérkőzések folytatására? 
- Fizikailag teljesen rendben vagyok, és úgy gondolom, hogy érettebb játékossá váltam itt Mosonmagyaróváron. Jól érzem magam, szeretem a csapatot, a társaimat, a nagyon felkészült Gyurka János - Stranigg Ferenc edzőpárost pedig tisztelem. Húsz éves vagyok, így a számomra óriási lehetőség az a kemény, de közben profi és következetes munka, amit itt elvégzünk. A nyáron kiváló képességű, nyerő típusú kézilabdázók érkeztek hozzánk, így engem nem is lepett meg annyira a sikeres bajnoki rajtunk. Az evés közben jön meg az étvágy mondás pedig a mi közösségünkre is igaz, így most már kicsit merészebben várjuk a folytatást. Ebben persze szeretnék én is, minél több szerepet kapni, és készülök is erre, hiszen várhatóan ismét sűrű lesz a programunk, ha újra jönnek sorozatban a mérkőzések.


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.