Gólrekord és magabiztos győzelem az utolsó hazai bajnokin

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.10.
Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a szezon utolsó hazai mérkőzésén a Békéscsabát fogadta.

A találkozó csak 2-2-ig volt szoros, hiszen Bognár Róbert csapata egy 7-1-es szériát produkált, amire nem volt válasza a csabaiaknak (9-3). Az MKC a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, így a szünetben 17-9-re vezetett a hazai csapat.


A mérkőzés képe a folytatásban sem változott. A Mosonmagyaróvár a hazai szurkolók nagy örömére gálamérkőzést rendezett a Békéscsaba elleni bajnokiból. A 42. percben a születésnapos Horváth Bernadett góljával már tíz gólra hízott a két csapat közti különbség. A győztes kiléte egy percig sem volt kérdés. Az óvári csapatból többen is kiemelkedően teljesítettek. Dányi több bravúrt is bemutatott, emellett pedig Kopecz Barbara hét, Horváth Bernadett pedig az öt lőtt gólja miatt dicsérhető. Az MKC végül szezoncsúcsot jelentő harminchét gólt szerzett, és 37-24-re győzött az szezon utolsó hazai bajnokiján.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 37-24 (17-9)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1100 néző
Jv.: Hargitai, Markó

MKC: DÁNYI – Katona 4 (2), KOPECZ 7, HORVÁTH B. 5, Tilinger 5 (2), Szarková 3, HAJTAI 4. Csere: Herczeg, (kapus), Vukcevic, Farkas 1, Domokos 1, Kovacsicz 2, Bízik B., Bardi 2, Hudák, Bízik R. 3. Vezetőedző: Bognár Róbert

Békéscsaba: Horvát D. – Kovács A. 1, VUKAJLOVIC 10, Giricz 2, Walfisch 3 (2), Bottó 3, Marincsák 3. Csere: Csizmadia (kapus), Gidai, Dombi K. 2, Ekker, Török, Kukely, Agbaba. Vezetőedző: Horváth Roland

Hétméteresek: 7/4, ill. 4/2
Kiállítások: 14 perc, ill. 14 perc

Bognár Róbert: "Büszke vagyok a csapatra! Győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől és külön öröm, hogy ezen a találkozón is nagyon magas szinten kézilabdáztunk. Öröm ezekkel a lányokkal együtt dolgozni."

Horváth Roland: "Ezt a csapatot szét kell szedni, és úgy kell újra összerakni, hogy megszabadulunk azoktól a játékosokból akik ezt nem akarjak szívvel lélekkel csinálni. Gratulálok az óváriaknak, nagyon jól játszottak."


Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X