GYAKORLÁSNAK VOLT JÓ…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.10.16.
A pénteken kora délután lejátszott Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC gyakorló mérkőzés egyértelműen bebizonyította, hogy ebben az időszakban szükség van az éles játékra. Hasznos és tanulságos volt ez a gyakorló találkozó, amely egy kicsit vissza is rántotta a földre az MKC csapatát.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC 26 - 29 (15 - 10)
Felkészülési mérkőzés
2020 október 16. péntek 14.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus 
Vezette: Hargitai Gábor - Markó Gábor  


Mosonmagyaróvár: Szemerey 1 - Katona 2 (1), Gyimesi 1, Tóth E. 4, Horváth B., Kovács P. 7 (3), Hajtai 1. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Kellermann, D., Lancz 2, Stranigg Zs. 2, Sirián 1, Hudák 1, Domokos 4. Edző: Gyurka János   

Székesfehérvár: Pijevic - Töpfner 6, Afentáler, Triscsuk 8 (5), Bardi 3, Temes 2, Szarka 5. Csere: Dányi (kapus), Háfra, Boldizsár, Gerháth K. 1, Vashchuk 1, Utasi 3 (2), Varga E., Szabó-Májer. Edző: Józsa Krisztián 

Hétméteresek: 6/4 illetve 8/7 
Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc 

Az MKC a hazai pályán megszokott tiszta fekete felszerelésében, a vendégek pedig pink színű mezben léptek a küzdőtérre. A székesfehérváriak a legerősebb keretükkel érkeztek, az MKC gárdájából viszont most Tilinger Tamara mellett, hiányzott Simona Szarková és Maria Holesová is.
A második perc végén született az első gól, amit Szemerey Zsófi dobott, majd közvetlenül utána Katona Flóra is kihasználta azt, hogy emberhátrányban lehozták a kapusukat a vendégek. Ezután kiegyenlített volt a játék, nagy akarattal kézilabdáztak a csapatok, de az is érződött, hogy nincsenek játékban. Az Alba összeszedett, bizonyítani akaró csapat benyomását keltette, így a mosonmagyaróvári együttesnek lehetősége volt több védekezési formát kipróbálni. Ezek pedig működtek, az MKC lassan növelte az előnyét, így az első félidő második felében, a játékot és az eredményt is kézben tartotta. Ennél azonban fontosabb volt, hogy a játékidő múlásával, a mosonmagyaróvári csapat teljesítménye is kezdett hasonlítani a bajnoki találkozókra.

A második félidőben a Herczeg - Domokos, Lancz, Kellermann D., Sirián, Tóth E., Stranigg Zs. hetes kezdett. A fiatalok kaptak tehát lehetőséget, akik azonban egy kicsit érthetetlen rohanásba kezdtek, amiből rosszul jött ki az MKC. Az Alba jól használta ki a hazai csapat türelmetlen játékát és Töpfner és Szarka góljaival előbb egyenlíteni, majd fordítani is tudott. Jókor jött Herczeg Lili néhány bravúrja, de a másik oldalon Dányi Bernadettnek is komoly szerepe volt abban, hogy tíz perc alatt mindössze két gólt tudott dobni az MKC.
Időt is kért Gyurka János és bizony a mondanivalójától harsogott is a csarnok, de a már belelkesedett Alba ellen, a fordítás már a pályára visszaküldött kezdő csapatnak sem sikerült. Az esély igaz még ebben a zűrzavaros harminc percben is megvolt, de ahhoz sokkal jobban kellet volna kihasználni a gólhelyzeteket a mérkőzés hajrájában. 

Gyurka János: - Két nagyon ellentétes félidőt produkáltunk. Az első harminc perc rendben volt, a folytatásban azonban nem voltunk elég koncentráltak. Sajnos akkor sok hibát vétettünk, a hajrában pedig elrontottuk a gólhelyzeteinket. Tanulságos volt a számunkra egy a gyakorló találkozó, mert egyértelműen megmutatta a kijavításra váró hibáinkat. 

Józsa Krisztián: - Az első félidőben megilletődöttek voltunk, rendre lemaradtunk a hazai csapat lövőiről és ez az eredményen is meglátszott. A folytatásban azonban sokkal jobban védekeztünk, feljavult a kapus teljesítményünk, így könnyű lerohanás gólokkal tudtuk megfordítani a mérkőzést.