Gyárlátogatáson a MOFÉM-nál

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.13.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt keretének játékosai a csütörtöki Magyar Kupa továbbjutás másnapján egy gyárlátogatáson vettek részt.

A lányok a Teka csoporthoz tartozó MOFÉM telephelyére látogattak el. A 118 éves cég Mosonmagyaróvár egyik legrégebbi gyára. Jelenleg 200-an dolgoznak a vállalatnál, amely szerelvényeket és csaptelepeket gyárt. A MOFÉM számára fontos a társadalmi felelősségvállalás és a sport is. A cég volt korábban a Fotex Veszprém mezszponzora, valamint több magyar sportoló pályafutását is segítette. A Kozmann György-Kolonics György és a Vasbányai Henrik-Mike Róbert kenupárost, Pulai Imre olimpiai bajnok kenust és téli olimpikon szánkóst, valamint Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakost is támogatta a MOFÉM az elmúlt időszakban.


A pénteki gyárlátogatáson az MKC játékosait Dohovics Virág vezette körbe. A lányok betekinthettek az itt folyó munkába és találkozhattak a dolgozókkal is, akik között rengeteg MKC drukker van. Játékosaink természetesen nem üres kézzel érkeztek a MOFÉM-hoz, az apró figyelmességeknek pedig nagyon örültek az itt dolgozók.

A gyárlátogatást követően Luka János a MOFÉM vezérigazgatója egy rövid előadás keretében bemutatta a cégnél folyó munkát. Ezután a bemutatóterem megtekintése következett, majd kötetlen beszélgetéssel zárult a délelőtti program, aminek a végén a csapat nevében Scholtz Andrea egy sálat és egy Lajti plüssfigurát adott át Luka Jánosnak.

„A MOFÉM számára nagyon fontos a sport – mondta Luka János. Nem csak az egészséges életmód, hanem a közösségépítés és a jövő generációinak nevelése miatt is. Lokálpatrióták vagyunk, így nagy büszkeség a számunkra, hogy a városnak NB I-es kézilabdacsapata van. Ezért mi is teljes mellszélességgel a klub mellé állunk. A dolgozók közül mindenki szorít a Mosonmagyaróvárnak, többen rendszeres résztvevői a bajnoki mérkőzéseknek is. Reméljük, a klub el tudja érni a szezon elején kitűzött céljait. Ebben mi is szeretnénk segíteni.”


Köszönjük a kedves vendéglátást! Hajrá MKC!


/Horváth Péter/