GYŐRI GÁLA - MKC BRONZÉREM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.06.05.
Igazi ünnepi hangulatban találkozott egymással a Győri Audi ETO KC és a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapata. Már a felvezetéstől lehetett érezni, hogy a két bajnoki érmes gárda egy olyan mérkőzésre készül, ami a bajnokságnak ebben a szakaszában már nyilvánvalóan nem könnyű, de méltó az eseményhez.


Győri Audi ETO KC – Motherson-Mosonmagyaróvár 26 - 20 (15 - 10)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 26. forduló 
2021 június 04. péntek 17.15 óra 
Győr, Audi Aréna, 3.500 néző 
Vezette: Marton Zsófia - Szabó Eszter  

Győr: LEYNAUD – Lukács 3, Nze-Minko 3, Oftedal 3, Edwige, AMORIM 4, GÖRBICZ 3. 
Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Brattset 2, Hansen 2, Kristiansen 4, Faluvégi 1, Fodor 1. 
Edző: Ambros Martin  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona, Hudák 1, Tóth E. 2, Horváth B., Kovács P. 4, Hajtai.
Csere: HERCZEG (kapus), Gyimesi, Szarková 1, Lancz 2, STRANIGG ZS. 8 (4), Sirián 2, Domokos, Kellermann, Holesová.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 2, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/4   

A mérkőzést megelőzően Guntram Thurnher az MKC elnöke, hatalmas taps közepette, virágcsokorral köszöntötte az aktív játéktól búcsúzó Görbicz Anitát. Mindezek mellett a hazai együttes egy kicsit, bármilyen furcsa is leírni, „lámpalázasan” kezdte a találkozót. Az MKC pedig nagyon megilletődötten, idegesen kézilabdázott az első percekben. 
A folytatásról is nehéz igazi tudósítást írni, hiszen akkor nyomasztó fölényben játszott a győri csapat. Gyurka János kétszer is időt kért, de negyedóra alatt csak egytelen gólt tudott dobni a vendégcsapat. A hazaiak  viszont felvették a mérkőzés ritmusát és szórták a könnyű gólokat, nem csoda tehát, hogy már a mérkőzés első szakasza után tíz gólos volt a különbség a két csapat között. 
Ez az arány állandósult is ebben a félidőben, de játékban azért sikerült egy kicsit felzárkóznia az MKC gárdájának. Sőt az első harminc hajrájában már jóval bátrabb is lett az MKC, így élvezetesebb játékot láthatott a közönség

A második játékrészben is az ETO dominált, amin persze nem is csodálkozott senki, hiszen ezen a jutalomjátékon a kiváló egyéni képességek még inkább domináltak. A nagyon szépszámú publikum így persze látott igazán szép dolgokat, de azt sem lehetett letagadni, hogy tétje nem volt ennek a találkozóbak. Egy nagyon hosszú, rendkívül fárasztó bajnokság végén, koncentrálni sem volt egyszerű a két csapat játékosainak. A nézők, a szurkolók pedig ünnepelni jöttek, amiben ezután a mérkőzés után tudták, hogy nem is lesz hiány. 
A tudósításításban pedig külön szeretnénk kiemelni, a mosonmagyaróvári szurkolókat, akik végig bíztatták a csapatot. Hatvan percig jelezték a lányoknak az elismerésüket a bajnokságban nyújtott teljesítményükért, eredményükért.
A számszerű dolgokról írni így azt gondoljuk, hogy most felesleges, hiszen a pontosan ismerjük a két csapat közötti különbséget játéktudásban. Inkább élvezetük a búcsúzó győri legendák szenzációs megoldásait, akiket felállva tapsolt meg a publikum, valamint azt, hogy a 2020/2021-es bajnokság ünnepi zárómérkőzésén játszhat az MKC. Egy olyan találkozón, ahol az élvonalbeli magyar női kézilabda bajnokság ezüstérmes és bronzérmes csapata találkozott egymással! 

Ambros Martin: - – Miután minden fontos kérdés eldőlt, a mérkőzés eredménye már nem volt fontos. Ez a nap és a meccs búcsúzó játékosainkról, Görbicz Anitáról és Eduarda Amorimról szólt, az eseménynek az ünneplések sorozata adta a különleges jelentőséget. 

Gyurka János: – Úgy készültünk, hogy legyen ez egy gálamérkőzés, tiszteljük meg az ETO-t helytállással. A kezdeti megilletődöttség után sikerült a csapatot megnyugtatni, és a második félidőben bizonyítottuk harmadik helyünk jogosságát.