Négy hiányzóval is tisztes helytállás a világ legjobb csapata ellen

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.15.
A Győri Audi ETO KC otthonába utazott az EU-FIRE Mosonmagyaróvár szerda este, ahol a két csapat felkészülési mérkőzést játszott egymással.

A találkozó nagy meglepetéseket nem tartogatott, végig érvényesült a papírforma. A bajnoki címvédő gyorsan elhúzott a találkozó elején, 6-1-re is vezetett már, mire az MKC kicsit rendezte a sorait. Ezt követően már jobban tartotta magát Bognár Róbert együttese, ám a különbség végig magabiztos előnyt biztosított a győriek számára. A találkozó végül 34-26-os hazai sikerrel zárult.Győri Audi ETO KC - EU-FIRE Mosonmagyaróvár 34 - 26 (16-11)


Győr, Audi Aréna, 1800 néző


Jv.: Kovács, Mándli


ETO: Leynaud – Knedlikova 3, KRISTIANSEN 6 (3), Oftedal 4 (2), Brattset 4, Amorim 2, Puhalák 3. Csere: Tóth N. (kapus), Hansen 4, Farkas, Fodor 3, BÓDI 5. Vezetőedző: Danyi Gábor


MKC: GUBIKOVA – Lozsi, Maric 2, Farkas 4 (2), Horváth B. 1, Gyimesi, Hajtai. Csere: Scholtz (kapus), Fanton 2, Vukcevic 3, Domokos, Szalai, Kovacsicz 2, Márczy 2, Bízik B. 2, Bardi 3, BÍZIK R. 5. Vezetőedző: Bognár Róbert


Hétméteresek: 5/5 ill. 3/2


Kiállítások: 0 ill. 4 percBognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Erősen tartalékosan léptünk pályára, hiszen Kopecz Barbara és Tóth Melinda kiesése után, mára a Tilinger Tamara térde is bedagadt mára, így nem tudtam játszatni. Ráadásul most a Gyimesi Kitti is megsérült a találkozó alatt. Megfogyatkoztunk, ám remélhetőleg egyik sérülés sem annyira komoly, hogy hosszú távra elvesztenénk a játékosainkat. Összességében elégedett vagyok, bár az első tíz percben kicsit megrémültem, hiszen 6-1-re is elhúztak, sok lerohanás gólt kaptunk. Aztán sikerült rendezni a sorainkat, a kétbeállós figuránk jól működött. Úgy játszottunk, ahogy kell egy ETO ellen, próbáltuk lassítani a játékukat és sokáig támadni. Nekünk így lehet csak esélyünk arra, hogy ne legyen nagyobb a gólkülönbség. A lányok kitartásával viszont maximálisan elégedett vagyok, látom rajtuk, hogy nagyon fáradtak, a teljesítőképességük határát feszegetjük, ám a munkát becsülettel elvégezték.”


Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: A végeredmény úgy gondolom nem igazán jelent sokat, ez a találkozó is a felkészülés jegyében zajlott. Még nagyon az elején járunk, az új játékosokat még be kell építeni és ilyenkor a fiataloknak is lehetőséget tudok adni. Egy edzőmérkőzés mindig jó tükör, hogy hol tartunk. Mind védekezésben, mind támadásban sokat kell még fejlődnünk, sok munka áll még előttünk.”

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó