GYORSHÍREK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.22.
Szemerey Zsófi is meghívást kapott a magyar válogatott keretébe, valamint nyilvánosságra hozták az Európa-liga csoportkörébe jutott csapatainak sorsolási besorolást. Ezekről a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot érintő gyorshírekről számolunk be a mostani írásunkban.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusának, Janurik Kingának pozitív lett a koronavírustesztje, így elővigyázatosságból a klub többi játékosa sem csatlakozott a magyar női kézilabda-válogatott keretéhez, amely hétfő este kezdi a felkészülést a decemberi világbajnokságra. Az MKSZ közleménye szerint Janurik világbajnoki részvétele jelenleg kérdéses, a jövő héten dőlhet el, hogy utazhat-e Spanyolországba. Helyére a Mosonmagyaróvár kapusát, Szemerey Zsófit hívta be a budapesti edzőtáborba Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSRE  
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország) 
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár KC) 
Jobbátlövők: Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Kiss Nikolett (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler) 
Irányítók: Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári), Vámos Petra (DVSC Schaeffler) 
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Szabó Laura (MTK Budapest), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler) 
Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)  
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO) 
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir 

Véget értek a selejtezők a női kézilabda Európa-ligában, így kialakult a csoportkör mezőnye, amelyben a Motherson-Mosonmagyaróvár az első, a Váci NKSE a második kalapból várja a csütörtöki sorsolást. A mások két magyar induló a Debrecen és az MTK Budapest a selejtező harmadik körében búcsúzott. A csoportkörben Franciaország és Románia egyaránt három csapatot ad, őket követi két-két együttessel Magyarország, Dánia és Norvégia. A sorsolásnál nem kerülhetnek egy csoportba az azonos országbeli klubok, az első fordulót január 8-án és 9-én rendezik.  

1. kalap: Viborg (dán), Motherson-Mosonmagyaróvár, CS Minaur Baia Mare (romániai), Lada Togliatti (orosz) 
2. kalap: Les Neptunes de Nantes (francia), Váci NKSE, Sola (norvég), Magura Cisnadie (romániai)  
3. kalap: Herning-Ikast (dán), Besancon (francia), Zaglebie Lubin (lengyel), Ramnicu Valcea (román)  
4. kalap: Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray Touraine (francia), Bietigheim (német), Storhamar (norvég)