Győzelem az újoncok csatájában, elhoztuk a két pontot Egerből!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.15.
Telt ház volt a főiskolai sportcsarnokban, ami ebben a kis méretű létesítményben, 280 nézőt jelent. Voltak igaz hazai fanatikusok, de a közel nyolcvan mosonmagyaróvári szurkoló miatt, tulajdonképpen "hazai" pályán játszottunk.
Ennek ellenére elég idegesen kezdtünk és ezt a lelkes egri csapat, elsősorban a remekül játszó balszélső, Sallai Nikolett révén kihasználta. A játékrész második felében viszont rendeztük a sorokat és keményebben, határozottabban védekeztünk. A tapasztalt játékosaink pedig jól használták ki a helyzeteket, a hét métereseket és lerohanásokat. Így előbb egyenlíteni, majd az első félidő végére, magabiztosnak mondható előnyt szerezni is sikerült, a kicsit elbizonytalanodó egyetemisták ellen.
A második félidőben végig sikerült tartani a három - öt gólos előnyünket és így kézben tartottuk ezt a rendkívül fontos bajnoki mérkőzést. Izgalmas és kimondottan jó iramú alsóházi rangadót láttunk, amelyet a csapatunk, elsősorban néhány egészen kiváló egyéni teljesítmény segítségével, sikeresen vívott meg. Így pedig két olyan bajnoki pontot szerzett meg a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amely egy alapot adhat az élvonalban.
Forrás: Kakuk Dániel

Eszterházy KESC - Eu-Fire Mosonmagyaróvár 22 - 28 (12 - 17)

2018. szeptember 15. szombat 18 óra - Eger, Eszterházy Főiskola Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter - Marton Balázs


Eszterházy KESC: Győrffy - Bocsi, Pados 2, Petrovics 2 (1), SÁRI 7 (3), Hanczvikkel 1, SALLAI 5. Csere: Leiner, Tóth A. (kapus), Bernát 2, Borbély M., Bíró, Brettner 1, Juhász R., Kobela 1, Vörös Sz. 1. Vezetőedző: Debre Viktor


Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Scholtz - KOVACSICZ 7, Maric 1, TILINGER 10 (6), Vukcevic, KOPECZ 4, Tóth M. 2. Csere: GUBIKOVÁ (kapus), Bízik B., Domokos, Fanton, Farkas V. 1, Gyimesi, Hajtai 1, HORVÁTH B. 2, Lozsi. Vezetőedző: Bognár Róbert


Kiállítás: 12 perc illetve 10 perc
Hétméteres: 7 / 3 illetve 6 / 6

Forrás: Kakuk Dániel

Debre Viktor: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, mert jó mérkőzést játszott, különösen az első félidő közepétől sikerült olyan tempót diktálnia, amire nem igazán tudtunk válaszolni. Ebből nagyon nehezen álltunk talpra, de aztán valahogy mégis kilábaltunk a hullámvölgyből és voltak jobb időszakjaink is. Ettől függetlenül nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen mínusz öt-hatról visszakapaszkodni, mert valóban komoly játékerőt képvisel. Nagyon keményen védekeztek, és kiváló egyéni teljesítmények is születtek a másik oldalon. Mi küzdöttünk-hajtottunk, hiszen ez a dolgunk, de még mindig csak tanuljuk ezt az egészet, és egyelőre elég nehezen lendülünk bele. Ennek ellenére bízunk benne, hogy előbb-utóbb jó eredményeket fogunk elérni.
Forrás: Kakuk Dániel

Bognár Róbert: – Nem kezdtünk jól, ez most már védjegyünk, de szerencsére az első félidő közepe felé magunkra találtunk, és onnantól olyan tempót diktáltunk, amit végig meg is tudtunk tartani. Nagyon készültünk erre a találkozóra, nagyon tiszteljük az Eszterházy egyetemi modelljét, hogy milyen csapatot épít, nagyon szimpatikus ez nekünk, és a maximumot kellett nyújtanunk, hogy megszerezhessük a két pontot. Az egriek Érd-meccséből is láthattuk, hogy nagyon nehéz itt nyerni, az MTK-hoz is közel voltak, nehezen adták meg magukat most is, ezért is mondom, hogy száztíz százalékon kellett ma dolgoznunk ahhoz, hogy ez a végeredmény legyen.ROKOB PÉTER

Forrás: Kakuk Dániel

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda