GYŐZELEM NORVÉGIÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.12.
Az Európa-Liga B. csoportjának ötödik körében minden jól alakult a Motherson-Mosonmagyaróvár számára, hiszen egyrészt két pontot gyűjtött Norvégiában, másrészt az Ikast is megverte a francia Nantes csapatát. Ez pedig azt jelenti, hogy a mosonmagyaróvári csapat a jövő vasárnap továbbjuthat a csoportjából, amennyiben sikerül hazai pályán legyőzni a francia együttest.

Fana IL - Motherson-Mosonmagyaróvár 25 - 28 (9 - 14)  
Európa-Liga B. csoport ötödik mérkőzés - Bergen, Fana Aréna, 300 néző  
2023 február 12. vasárnap 18.00 óra  
Vezette: Christian Hannes - David Hannes (Németország)   


Fana: NYGAARD - Gabrielsen, C. SOLSTAD 7, Haaland, MAASTAD 4, Bøyum 1, Berg 4 (2).  
Csere: Drønen (kapus), Mossestad, Grasdal, Kyrkjeeide 3, Hagerup, HATLE 4, A. Solstad 1, Vindheim 1. 
Edző: Erlend Lyssand   

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Sztankovics 1, LANCZ 7 (4), Kovács P. 2, PÁSZTOR 3, Tóth E. 3 (2), Stranigg Zs. 2.  
Csere: Mistina (kapus), Ivancok 1, TÓTH G. 2, Csire 1, Bardi 1, ALBEK 2, FARAGÓ 2, Tóth N. 1.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6 

Mindkét csapat tizenhatos kerettel érkezett a mérkőzésre, a hazaiaknál most rendelkezésre állt Andrea Solstad is, aki sérülés miatt Mosonmagyaróváron nem szerepelt. A mosonmagyaróvári csapatban Sztankovics Kyra kezdett a jobbszélen és a mérkőzés elején állandó volt a csere a támadó Tóth Eszter és a védekező Ines Ivancok között. 
Erős tempóban kezdődött a találkozó, a csapatok megpróbáltak elsősorban a gyors lerohanások után gólokat szerezni. Ez működött is az első percekben, viszont az MKC védekezése sokkal hamarabb összeállt, a vendégek visszarendeződése idővel lényegesen hatékonyabb volt. 

Szemerey Zsófi is bemutatott néhány bravúros védést, a norvégok pedig nagyon megtorpantak a gólszerzésben. Időt is kért Erlend Lyssand vezetőedző, de a csapata gyakorlatilag tíz percig gólképtelen maradt. Az MKC védekezése továbbra is jól működött, az sem zavarta meg a csapatot, hogy arcon találták Szemerey Zsófit, akit le kellett cserélni. Mistina Kitty kiválóan állt be, ahogy dicséret illette norvég kapust Olivia Lykke Nygaard-ot is, aki szintén jól védett. A mosonmagyaróvári csapat támadójátéka a továbbiakban is  pontosabb, eredményesebb volt, így a vendégek szempontjából teljesen rendben volt az első harminc perc, ami végül ötgólos előnnyel zárult. 

A második játékrészt viszont nem kezdte jól az MKC, ezért kicsit fel tudott zárkózni a norvég együttes. Ebben a szakaszban kicsit kapkodott, körülményesebben támadott a Motherson-Mosonmagyaróvár, amit a szorgalmas norvégok kihasználtak egy hat- hármas részeredménnyel. 
Ez azonban sok erőt kivett a hazai gárdából, ezért a következő percekben három gyors mosonmagyaróvári gól érkezett, amivel ismét magabiztosabb lett az MKC vezetése. Gyurka János sokat forgatta a csapatát, több játékosát is pihentetni tudta, ami egy ilyen sorozatban nagyon fontos tényező. A találkozó utolsó negyedéhez négygólos mosonmagyaróvári vezetéssel érkeztek a csapatok. 
A Fana azonban nem adta fel és a nagyon színesen lövő Celine Solstad vezérletével ismét feljött két gólra. Az MKC-nak a hajrában rendezni kellett tehát a sorokat, amit egy emberelőny remek kihasználásával, Lancz Barbora hetesével és Tóth Nikolett átlövésével sikerült is megtennie. 
A mosonmagyaróvári csapat koncentrált játéka az utolsó percekben már kizárta az izgalmakat, az MKC tehát megnyerte ezt a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető találkozót. Ez a két pont pedig esélyt ad a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának, hogy a jövő vasárnap hazai pályán kiharcolja a továbbjutást a csoportból. A csoport másik mérkőzésén ugyanis az Ikast Handbold legyőzte Franciaországban a Nantes gárdáját, így az MKC és a Nantes egyaránt négy ponttal várja a mosonmagyaróvári zárófordulót.

Gyurka János:
- Nagyon sportszerű, jó mérkőzést játszottunk a Fana csapatával, amely érezhetően jól felkészült a támadó játékunkból. Mi két ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben a taktikánknak megfelelően türelmesek voltunk az előre játékban és a sok megállító faulttal rendben volt a védekezésünk. A második játékrészben viszont tompábbak voltunk, ami azt gondolom, hogy egy ilyen sorozatterhelés közben érthető. Viszont tudtuk, hogy a norvég csapat hatvan percig fog küzdeni, ezért a végjátékra összpontosítottunk. A jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően ekkor be is tudtuk biztosítani a győzelmünket. Nagyon örülök, hogy ezzel a csapatteljesítménnyel, a saját kezünkbe tudtuk venni a csoportból történő továbbjutás lehetőségét.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó