Győzelemmel zártuk a felkészülési mérkőzések sorát

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.08.24.
A Motherson Mosonmagyaróvár az utolsó felkészülési mérkőzésen a Lokomotiva Zágrábot fogadta. A csapatok egy héttel korábban is megmérkőztek egymással, az MKC idegenben 37-28-ra győzött.
A találkozón a még nem teljesen egészséges Lancz Barbora és Stranigg Zsófi mellett, óvatosságból Ines Ivancok sem lépett pályára. Ennek ellenére az UFM Arénában rendezett találkozót is Gyurka János együttese kezdte jobban, negyed óra elteltével 9-6-ra vezetett a hazai együttes. Albek Anna és Faragó Luca remek gólokkal vétette észre magát, így a szünetben 19-13 volt az állás. A második játékrész elején Schatzl Natalie szállította a gólokat, a különbség azonban nem változott a csapatok között. A Zágráb tartotta magát, és bár mindkét oldalon akadtak hibák a játékban, az óvári csapat így is magabiztos, hét gólos győzelmet aratott.

A Motherson Mosonmagyaróvár a szezon első bajnoki mérkőzését szeptember 2-án, a Budaörs otthonában játssza.

Motherson Mosonmagyaróvár - RK Lokomotiva Zágráb 30-23 (19-13)
V.: Bóna, Földesi
UFM Aréna, 700 néző  

MKC: Hadfi - Udvardi, Albek 5, Faragó 3, Tóth G. 3, Varga E. 2 (2), Schatzl N. 6. Csere: Szemerey (kapus), Bardi 1, Tóth E. 6 (5), Sztankovics, Pásztor 1, Tóth N. 3. Vezetőedző: Gyurka János
Zágráb: Gladun - Dramac 6, Japundza 7 (4), Trunková 5, Prkacin 3, Malec 1, Skaric 1. Csere: Kraljevic (k), Maric, Zrilic, Tupek, Curic, Lisjak, Bilandzic, Sedloska, Fures, Mehmedovic. Vezetőedző: Nenad Sostaric

Kiállítások: 10 perc, ill., 10 perc.
Hétméteresek: 7/7, ill., 4/4.
Piros lap: Tóth Nikolett (3 db kétperces kiállítás után)

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „A pontosságunk és a lövési hatékonyságunk hagyott maga után kívánnivalót, érezhető, hogy hiányzik a két elmaradt edzőmérkőzésünk. Végig küzdöttünk, de nem voltunk elég frissek, ami azért nem meglepő, hiszen három alapemberünk megint hiányzott. Nem térünk le arról az útról, amit anno kitűztünk magunk elé, akkor sem, ha most több nehézséggel kell megbirkóznunk."
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó