GYŐZNI SZERETNÉNEK…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.16.
Pénteken az UFM Arénában megszokott 18.00 órai kezdettel mutatkozik be hazai környezetben a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. A 2021/2022-es bajnokság első mosonmagyaróvári találkozóján természetesen győzni szeretne a csapat, amelyet Gyurka János vezetőedző és Tóth Eszter csapatkapitány meg is fogalmazott.

Az Érd ellen nagyon koncentrált, tudatos játékot várok mindenkitől, amire egyértelmű, hogy fizikailag és pszichésen is fel kellett készülnünk - mondta a bajnoki találkozó felvezetésként Gyurka János az MKC vezetőedzője. - A saját magunk által megfogalmazott céljaink eléréséhez ugyanis győzni szeretnénk, amit a szurkolóink is jogosan várnak el tőlünk az idény első hazai mérkőzésén. A stabilitásunkért azonban alaposan meg kell majd dolgoznunk, ezért hangsúlyozom, hogy a pénteki találkozó egyénileg és csapatszinten is fejben dől majd el. A saját játékunkat kell játszanunk, maximális hozzáállással, minden labdáért megharcolva, a támadásaink során pedig megjelenítve a kíméletlen gólra törést. Az első forduló meglepetés eredményei, az újoncok győzelmei óvatosságra is intenek bennünket. Pontosan tudjuk, hogy az Érd egy jó képességű gárda, amely gyakorlatilag ezzel a kerettel már végig is dolgozott egy évet. Van egy nagyon gólerős beállójuk és a szerb válogatott Vukajlovic személyében egy a játékot alapvetően meghatározni tudó kézilabdázót igazoltak. Kielemeztük az elmúlt heti bajnoki mérkőzésüket, amin hatvan percen keresztül elszántan, a közeli zónákból kimondottan veszélyesen kézilabdáztak. Agy a Vác kizárólag a játékosai jobb egyéni képességeinek és egy egészen kiváló kapusteljesítménynek köszönhette a győzelmét. Erre tehát nálunk is szükség lesz, nagyon oda kell figyelnünk tehát önmagunkra, a letisztult, pontos játékunkra. Az FTC ellen vereség egy kicsit megfogta a játékosokat, de ezen túl kellett lépni, a tapasztalatokat kellett leszűrni és erőt meríteni azokból a periódusokból, amikor lépést tudtunk tartani a bajnokság egyik kiemelkedő együttesével. Vannak kisebb sérüléseink, betegségeink, de megpróbálunk most mindent félretenni, csak azzal foglalkozni, hogy hazai pályán sikeresen tudjuk kezdeni az idényt.


A bajnokság igaz már elkezdődött, de a számunkra a pénteki lesz az igazán különleges mérkőzés, amikor hazai pályán mutatkozunk be az idényben - folytatta a beszélgetést Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya. - Van is a csapatban egy, a szó jó értelmében lévő izgalom, bizonyítási vágy, ami reméljük, hogy jó dolgokat, jó teljesítményt fog előhozni belőlünk. Nagyon számítunk arra, hogy sok néző, szurkoló fog kilátogatni erre a találkozóra. Az öltözőben beszéltünk is arról a lányokkal, hogy jó lenne, ha ismét felrobbanna a csarnok, amit persze tudjuk, hogy nekünk kell a játékunkkal elősegíteni. Nekünk az a legfontosabb, hogy a szurkolóink mellettünk álljanak, mert velük van meg az az adrenalin, ami pénteken az Érd ellen is meg fogja hozni a győzelmet. A tavalyi szezonban kétszer le tudtuk győzni az érdi együttest, de otthon és idegenben is meg kellett dolgoznunk a sikerért. Lelkes, harcos ellenfélre számítunk most is, amelynek sok veszítenivalója sincs, ami szintén veszélyes fegyver lehet. Van egy alapjátékuk, amit a gyors, ügyes játékosaikkal sok egyéni villanással, cselezéssel, egy az egy elleni próbálkozással bővítenek. Mi azonban felkészültünk, pontosan tudjuk, hogy mit kell játszanunk és amennyiben ezt a pénteken este a pályán meg tudjuk valósítani, akkor nem is maradhat el a siker. Sokat várok tehát a csapattól, saját magamtól, mert rendkívül fontos lenne egy hosszú bajnoki szezon elején, hogy győztesen kezdjünk hazai pályán. 

Az MKC csapatkapitányának szavaiból kiderül, hogy a csapat nagyon várja a szurkolókat, nagyon számít a közönség jelenlétére, buzdítására, pénteken este. A bajnoki találkozót azonban online közvetítés formájában is meg lehet tekinteni az Internet segítségével. A csapat őszi bajnoki menetrendjét is közöljük ismét, amit azonban a honlap natárban is megtalálhatnak, valamint egy az első hazai bajnoki találkozóra készülő műsorfüzetben is olvashatnak majd.   

NB I felnőtt: 
2021 09. 08.  18.00    FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2021 09. 17.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd 
2021 09. 25.  18.00    MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2021 10. 01.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA
2021 10. 16.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE 
2021 10. 22.  18.00    DVSC-Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2021 10. 29.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Siófok   
2021 11. 06.  17.00    Vasas SC - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2021 11. 10.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC 
2021 11. 20.  18.00    Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár  2021 12. 28.  18.00    Motherson-Mosonmagyaróvár - Szombathelyi KKA (Győr, Egyetemi csarnok)       
2022 01. 12.  18.00    Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2022 01. 29.  18.00    Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár