GYŐZTES ELSŐ FELVONÁS A VÁC ELLEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.08.05.
A Vác elleni pénteki mérkőzésen győzött a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, sőt helyenként kimondottan biztató teljesítményt is nyújtottak a mosonmagyaróvári kézilabdázók. Folytatás szombaton 11.00 órakor, amikor a két élvonalbeli gárda ismét megmérkőzik egymással az UFM Arénában.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác 36 - 29 (20 - 12) 
Felkészülési mérkőzés - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 400 néző 
2022 augusztus 05. péntek 16.00 óra  
Vezette: Hargitai Gábor - Markó Gábor

 
Mosonmagyaróvár: Szemerey - Sztankovics 1, Albek 3, Tóth N. 6, Pásztor 2, Tóth E. 8 (4), Stranigg Zs. 3. 
Csere: Mistina (kapus), Faragó 1, Mihály 1, Lancz 2 (1), Csire, Asanin 2, Bardi 2, Hajtai 3, Kovács P. 2. 
Edző: Gyurka János 

Vác: Bukovszky - Ferenczy F. 6, Diószegi, Helembai 1, Kuczora 8 (3), Ballai B. 3, Schatzl Natalie 2. 
Csere: Pásztor B. (kapus), Marincsák 4, Bárdy 1, Kovács A. 1, Kovalcsik 1, Pálffy 1, Ballai A, 1, Világos, Szécsi. Edző: Herbert Gábor  

Kiállítások: 16, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/3 
 
Nem volt teljes Gyurka János kerete, de a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosai közül a vártnál többen tudták vállalni a játékot a pénteki Praktiker-Vác elleni felkészülési mérkőzésen. Tizennyolcas létszámmal érkezett, a két napig Mosonmagyaróváron tartózkodó vendégcsapat is, amelyből csak Kürthy Laura hiányzott.  Remekül kezdett az MKC a mérkőzés legelején, ezért pillantok alatt három gólos előnyre tett szert. Ezt azonban, néhány perccel később még a Duna-partiak egalizálni tudták, amit azonban ismét MKC fölény követett. 7 - 4- re, majd 12 - 9-re vezetett a hazai gárda, amire reagálva Herbert Gábor a Vác új vezetőedzője, a tizenötödik percben időt is kért. A hazai csapat játéka azonban továbbra is sokkal eredményesebb volt, lényegesen több tudatosságot, racionalitást mutatott.
Szervezett, kemény volt az MKC védekezése, a hatos fal mögött pedig Szemerey Zsófi remekül teljesített a kapuban. Tóth Eszter biztos kézzel értékesítette a büntetőket, és jó volt látni, hogy az új igazolások is nagyon bátran játszottak, szép gólokat lőttek. A fokozatosan pályára lépő cserék tehát nem törték meg az MKC játékát, sőt az eredményességben sem történt változás, így a húsz dobott gól kimondottan szép szám volt az első félidő végén. 

A szünet után szinte teljes csapatot cserélt a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen először lépett a pályára ezen a találkozón Mistina, Bardi, Asanin, Hajtai és Kovács Patrícia. Az első tíz percben ők nehezebben is tudták felvenni a játék ritmusát, sok volt a szabálytalanság a játékukban, amelyek után több büntetőt is dobhattak a vendégek. A Vác felzárkózott 2 - 3 gólra, de az MKC a vezetést egyszer sem engedte ki a kezéből.
Ekkor látszott azonban, hogy az átszervezett, megfiatalított váci gárdával az idei szezonban is számolni kell, mert gyors, pontos kézilabdára képes. Kiegyenlített játékot hozott tehát a félidő középső szakasza, több volt technikai hiba és az MKC szempontjából nem nézett ki jól a kiállítások aránya. 
A hajrában viszont a mosonmagyaróvári csapat rendezte a védekezését, néhány gyors lerohanás góllal pedig ismét jelentős, öt gólos előnyt szerzett. Okosan, koncentráltan zárta tehát a Vác elleni mérkőzések első felvonását az MKC, magabiztos, hét gólos sikert aratva. 
 
Gyurka János: - Voltak nagyon jó periódusaink, de voltak kevésbé jó szakaszok is a játékunkban. A második játékrész elejével például egyáltalán nem voltam kibékülve, mert akkor gyengén teljesítettünk. Összességében azonban léptünk előre, a lányok élvezték a játékot, a hibáinkat pedig ki fogjuk javítani. A Vác nagyon sokat futó, dolgozó csapat, amely remek partner volt ezen az edzőmérkőzésen.  

Herbert Gábor: - Nagyon hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk egy nagyon jó csapat ellen, de ezért is utazunk ide Mosonmagyaróvárra. A tavalyi bajnokságban riválisok voltunk és bízom abban, hogy az idén is azok leszünk, ehhez próbáljuk megtalálni a megfelelő kézilabdázókat. Ehhez azonban még kell idő, hiszen én is új vagyok és a csapatunk is a felkészülés elején jár.