GYŰLNEK A PONTOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.29.
Az idei bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen, a vendégek elleni első hazai bajnoki győzelmére készült a Motherson-Mosonmagyaróvár. Egyszerű találkozóra azonban senki sem számított, hiszen a vendégek az előző fordulóban az MTK Budapest otthonából is ponttal távoztak. Ezért is értékes siker az ellenük megszerzett két bajnoki pont, amelyekkel az MKC a bajnoki tabella harmadik helyére lépett fel.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd 28 - 24 (14 - 13) 
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 20. forduló
2021 április 29. csütörtök 18.00 óra
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus
Vezette: Altmár Kristóf - Horváth Márton   

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 2, Kovács P. 1, GYIMESI, HORVÁTH B. 6, Hudák 1, Stranigg Zs. 2. Csere: Herczeg (kapus), Tóth E. 6 (3), SZARKOVÁ 5, Sirián 1, Lancz 3, Hajtai 1. 
Edző: Gyurka János  

Érd: Győrffy - Király, Mód 2, Szabó Kitti 5 (3), PARÓCZY 4, KISS-WALFISCH 6 (3), FEKETE B. 5. Csere: Györkös (kapus), Horváth D., Abilda 2, Landi, Sztankovics, Csáki. 
Edző: Horváth Roland   

Kiállítások: 6, ill. 16 perc  
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/6 

Nagy iramban, de kicsit kapkodó játékkal kezdtek a csapatok, különösen a támadások során, így hét perc alatt csak hat gólt láttunk. Hatékonyabb volt a labdaszerzések utáni gyors gólokkal az MKC, a Kopecz Barbara hiányában kicsit egyoldalúan Kiss-Walfischra építő vendégek ellen. A Mosonmagyaróvárnak ismét a védekezését lehetett dicsérni, amellyel sikerült megfékezni a fiatal, dinamikus ellenfelét. Így végig előnyben is kézilabdázhatott az MKC, de ez a néhány gólos előny lényegesen tekintélyesebb is lehetett volna, jobb büntető és gólhelyzet kihasználással.
A fegyelmezett, kemény védekezés a félidő utolsó szakaszában is jellemezte az MKC csapatát, aminek az áttörése érezhetően nem is ízlett a vendégeknek. A támadások során, azonban továbbra is sok volt a pontatlanság, így a 26. percben egyenlíteni tudott az Érd. Egy az utolsó másodpercben szerzett Katona Flóra góllal az MKC végül megnyerte az első félidőt, amiben azonban be kell vallani, hogy sokkal több volt. 

Az első játékrész semmit sem döntött el tehát, de nagy kérdés volt, hogy a tanulságait, melyik gárda tudja majd jobban hasznosítani a folytatásban. Éles volt a küzdelem, hiszen három teljes percet kellett várni az első gólra, amit Stranigg Zsófia dobott.
Ezt követően sem potyogtak a gólok, felváltva találtak be a csapatok, így a különbség sem változott a két csapat között. Az MKC nem tudta leszakítani a szívósan küzdő érdieket, de ebben ismét benne volt, hogy újra komoly ziccereket hagyott ki a mosonmagyaróvári gárda. Hajtai Vanessza találta után, azonban végre egy hetest is sikerült értékesíteni, így a mérkőzés utolsó negyedét három gólos előnnyel kezdhette az MKC.
Ez az előny néhány perc után hatra duzzadt, ami ezen a találkozón már komoly különbség volt a két gárda között. Fekete Bozsana gyors duplájával igaz kicsit felzárkózott a vendégcsapat, de így is egyértelmű volt, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár kedvezőbb helyzetből várhatta a végjátékot.
Ebben pedig már nem sokat változott a játék képe, mert az MKC elég magabiztosan tartani tudta a megszerzett előnyét. Izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, amely igaz nem volt magas színvonalú, de a Motherson-Mosonmagyaróvár számra ennél most fontosabb volt az újabb értékes két pont begyűjtése.  

Gyurka János: - Az volt a tervünk, hogy kemény védekezéssel, sok megállító faulttal zavarjuk meg az Érd jól cselező, gólerős kézilabdázóit. Ez tulajdonképpen sikerült, mert 30-35 ilyen szerelésünk volt, ami jónak mondható szám. Végig irányítottuk a játékot, de voltak olyan periódusaink, ahol már régen nem tapasztalt hibáink is előjöttek. Azt gondolom, hogy elég jó mérkőzést játszottunk, amelyen értékes két pontot szereztünk egy jó ellenféllel szemben.  

Horváth Roland: - Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez, amelyet megérdemelten szerzett meg ezen a találkozón. Különösen az ellenfelünk beállójával gyűlt meg a bajunk, aki nyerő emberré vált, mert nem tudtunk semlegesíteni. Azt éreztem, hogy egy kicsit el is fáradt a csapatom, ami különösen a mérkőzés utolsó szakaszában jelentett problémát a számunkra.Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.