GYURKA JÁNOS - NEMZETI SPORT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.05.16.
Az országos sportnapilapban jelent meg Németh Richárd írása, amelyben Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét kérdezte a bajnoki hajráról. Sajtófigyelő rovatunkban most mi is közöljük a Nemzeti Sport cikkét, amely még a Vác elleni találkozó előtt készült.

Gyurka János vezetőedző szerint a kötelező meccseken elhullajtott pontokon ment el a harmadik hely.
Sokat fejlődött, de még éretlen a bronzra az Óvár.   


A Siófok elleni vereséget követően a Vác ellen vár fontos feladat a Mosonmagyaróvárra, amely már csak matematikailag bízhat a bronzérem megszerzésében. A csapatot irányító Gyurka János úgy véli, sokat léptek előre, de ennél kiegyensúlyozottabb teljesítmény kell a dobogóhoz. Meglepetésszerű vereséget szenvedett hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár a Siófoktól (24 - 28) az előző bajnoki fordulóban, ez pedig több mint valószínű, hogy a Lajta-partiak bronzérmébe kerül. Gyurka János szerint nem volt előjele ennek a vereségnek, de hozzátette, nem csak ezen a meccsen ment el a harmadik hely, amelyet így nem érdemelnek meg.

„Sajnos ebben az évadban három mérkőzésen egyszer sem tudtuk legyőzni a Siófokot – kezdte Gyurka János az MKC vezetőedzője. - Volt két mélyebb hullámvölgyünk az évad során, a siófoki vereségünk és a Békéscsaba elleni botlásunk az egyik ilyen alkalmával történt. Sajnos a biztosnak tűnő mérkőzéseken hibáztunk, márpedig aki szeretné a bronzérmet, annak kiegyensúlyozott teljesítményre van szüksége és hoznia kell a kötelezőket. Ezek az elhullajtott két pontok mutatják meg, hogy még nem vagyunk elég érettek. Már nem a saját kezünkben van a sorsunk, a bronzhoz itthon nyerni kellett volna a Debrecen ellen, vagy le kellene győznünk a Győrt.”

Összességében azért így is elég szép idényt fut az MKC, amely a 2021-2022-es idényhez képest egy helyet mindenképpen javít, hiszen a jelenleg ötödik Vác már nem érheti be. Az elmúlt évek munkája alapján kijelenthető, hogy Óváron szisztematikusan építkeznek, s stabil élcsapattá nőtte ki magát az együttes.

„Ezzel az igényszint is megnő, mivel szeretnénk még jobbak lenni. Hozzátenném, büszkék vagyunk rá, hogy minden szinten - játék, klubalkalmazottak, szurkolók - sokat fejlődtünk közösen. Mindenesetre sok mindennek össze kell állnia még ahhoz, hogy felállhassunk a dobogóra. A Debrecen jelenleg érettebb csapat, nekünk szemléletmódban, profizmusban még formálódnunk kell.” 

Az idényből még három fontos mérkőzés van hátra: szombaton élcsapatok rangadóján lépnek pályára a kisalföldiek Vácon, majd a kötelező feladatnak tűnő NEKA után a bajnok otthonában, Győrben fejezik be az évadot.

„Szeretném, ha méltó módon zárnánk az évet, és ha nem engednénk el, amit idén tanultunk – tette hozzá Gyurka János. - Az utolsó fordulókban már inkább a presztízsről lesz szó, hogy megfeleljünk annak az elismerésnek, amit eddig kiharcoltunk magunknak. A fő cél az kell legyen a folytatásra, hogy egyben tartsuk a csapatot, amely végig küzdötte az évet és letette névjegyét a nemzetközi kupában. Emellett stabilizálni kell a teljesítményünket, hogy a mélypontokat kiküszöböljük.”


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó