HALADUNK! – Bognár Róbert értékelte a felkészülés első szakaszát

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.05.
Június elején kezdte el a felkészülést a Motherson-Mosonmagyaróvár NB –es női kézilabda csapata és az elmúlt napokban már komoly edzőmérkőzéseket is játszott. A szurkolók természetesen örülnek a jó eredményeknek és kíváncsiak a vezetőedző véleményére ezekkel kapcsolatban.

- A felkészülésnek ebben a szakaszában nem az eredmények a legfontosabbak – kezdi az értékelést Bognár Róbert. – A játékunk minőségét azonban az eredményesség is meghatározza, tehát jó volt visszavágni a Szombathelyi KKA gárdájának és magabiztosan győzni Bécsben. A legtöbb dicséret azonban a Rosztov Don elleni találkozón mutatott teljesítményért jár a lányoknak. Azon a találkozón nagyon jó felfogásban és hozzáállással kézilabdázott a csapat és ez, a jelenlegi komoly terhelés mellett igazán biztató.


Ezen a héten három felkészülési találkozóra kerül sor és kétszer magyar NB I – es ellenféllel találkozik az MKC. Nem teregetik ki így túlságosan a kártyáinkat?


-        A székesfehérvári tornán valóban találkozunk az Érd és az Alba csapataival, de most ilyen erős ellenfelek ellen kell játszanunk. Nekünk ugyanis most még elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk és nem az ellenfelekkel. Vélhetően a többi élvonalbeli klub is így gondolkodik, hiszen sorra játszanak gyakorló találkozókat egymás ellen. Nagyon tudatosan építettük fel a felkészülésünket és annak az utolsó szakaszában már külföldi élcsapatokkal fogunk játszani.A nyárra tervezett munka egy jelentős részét már elvégezte a csapat. Mi fogja jellemezni a hátralévő egy hónapot?-        Egyre nagyobb szerepet kap az edzéseken a labda és előtérbe kerülnek a taktikai jellegű feladatok, amelyekből szeretnénk sok újat megtanulni. Úgy érzem, hogy ilyen téren is alakulgatunk, mert a játékban egyre kevesebbet hibázunk. A hátralévő időre azonban még nagy szükségünk van, hiszen a teljes kerettel még keveset tudtunk gyakorolni. Én nem szeretnék a sérülések miatt panaszkodni, mert egyrészt azok, akik elkezdték velünk a munkát, mindannyian egészségesek. Másrészt pedig halljuk, hogy a sérülések az ellenfeleinket is gátolják. A mi hiányzóink közül Herczeg Lili kipihenten visszatért, Holesová a héten már teljes értékű munkát tud végezni és a hónap második felében már Lancz Barbora is megérkezik. Gyimesi Kitti szeptember végén kapcsolódhat be a munkába és akkor már csak Szarková felépülésére kell várnunk.Szombaton több száz szakember előtt, egy bemutató edzést is tartott az MKC, ami nagyon megtisztelő a klub számára. Hogyan sikerült ez, az elmúlt héten nagyon komoly terhelést kapott csapattal?-        A keretünk fiatal kézilabdázói és néhány ifjúsági játékosunk vett részt szombaton a Magvassy Mihály Sportcsarnokban tartott bemutató edzésen. Erre az edzői licenc megújító programra az MKSZ kért fel bennünket és mi a lerohanás, az indulás témaköréből választottunk gyakorlatokat. A szövetség részéről Zsiga Gyula tartott egy elméleti előadást és rajtunk kívül, Deáki István a SZESE fiúkkal, Róth Kálmán pedig az ETO leány utánpótlás játékosaival dolgozott. Érződik tehát, hogy közeleg a szezon minden szinten, hiszen az UFM Arénában is szinte egész nap zajlanak a kézilabda edzések. Elkezdte a munkát az MKC ifjúsági csapata és edzésben vannak már a serdülők és az U15 – ös lányok is.


Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.