Három hazai meccs zsinórban

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.17.
Utoljára október 26-án, a Budaörs ellen játszott hazai pályán bajnoki mérkőzést az MKC. Az azóta eltelt időben egy Magyar Kupa találkozón és két felkészülési mérkőzésen tapsolhatott az UFM Aréna közönsége a lányoknak.

Hosszú böjt szakad meg tehát a Győri Audi ETO KC elleni bajnokival. A következő két hétben háromszor is hazai pályán játszik majd Bognár Róbert csapata. Az ETO elleni bajnoki után csak ötöt kell aludni és jön is a Dunaújváros elleni elmaradt mérkőzés pótlása. Február 1-én pedig elkezdődik a 2018-2019-es bajnokság második fele, ekkor a Kisvárda látogat Mosonmagyaróvárra.

Január 18. 18:30 Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Győri Audi ETO KC
Január 23. 18:30 Eu-FireMosonmagyaróvár-DKKA
Február 1. 18:30 Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Kisvárda Master Good SE

Forrás: gyorietokc.hu

A következő hetekben tehát nem lesz hiány hazai mérkőzésekben, ahol a klub természetesen számít a szurkolókra is. Elsőként január 18-án a világ legjobb csapata ellen, ahol bár esélyesnek nem a mosonmagyaróváriak számítanak, ugyanakkor jó hazai játékkal egy szórakoztató mérkőzés van kilátásban.

A Bajnokok Ligája középdöntőjének nyitó mérkőzése előtti utolsó bajnoki összecsapására a zöld-fehér gárda, amely remek formában van. A bajnokságot tekintve még nem hibázott, ahogy a BL-ben sem. A két csapat mérkőzései az erőkülönbség mellett is mindig rangadónak számítanak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Görbiczéket ezúttal is teltház fogadja az UFM Arénában, már napokkal a találkozó előtt minden jegy elkelt.
Forrás: gyorietokc.hu

Sajnos azonban ez alkalommal sem lesz teljes az MKC kerete. A bajnokság kezdete óta, a sorozatos sérülések miatt több alkalommal közel egy csapatnyi, öt-hat játékos hiányzott az együttesből. Bár bíztak abban, hogy az új esztendő változásokat hozhat ez ügyben, a múlt hétfői edzésen még mindenki a fedélzeten is volt, ám az elmúlt egy hét újabb drámai fordulatot hozott a klubnál. Előbb Zana Maric, aztán Gyimesi Kitti szenvedett bokaszalag-szakadást, majd különböző okok miatt, Kopecz Barbara, Simona Szarkova és Tilinger Tamara is kidőlt, így a BL-győztes Audi –ETO elleni pénteki találkozón,  öt átlövőjét is kénytelen lesz nélkülözni a Lajta parti gárda.

Példátlan sérüléshullám ide, szerencsétlenségek oda, az MKC háza táján, pályán és pályán kívül, mindenki azon dolgozik,  hogy a történtek ellenére a csapat kiharcolja a bennmaradást.

Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.