HÁROM MÉRKŐZÉS SZERDÁN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.09.
Tartalmas nap elé néz az MKC, hiszen a serdülő, az ifjúsági és az NB I-es felnőtt csapata is bajnoki mérkőzést játszik az UFM Arénában. Délután 14 órától MKC - Százhalombatta serdülő, 16 órától MKC - Nemesvámos ifjúsági és 18.30 órától Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria összecsapásokat rendeznek. Az élvonalbeli találkozóra pedig 17.00 és 18.30 óra között lehet még jegyet váltani az UFM Aréna pénztárában és online közvetítés is látható lesz az interneten.

Egy a saját bevallásuk szerint is csalódást keltő idény után, alaposan átalakult az FTC kézilabda csapata a nyáron. Távozott tíz játékos, Bánfai Kíra (Debrecen), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Dunaújváros), Emily Christensen (Molde-norvég), Háfra Luca (Székesfehérvár), Hornyák Dóra (Debrecen), Lukács Viktória (Győr), Djurdina Malovic (Lublin-lengyel), Mészáros Rea (abbahagyta a pályafutását), Danick Snelder (Siófok) és Szemerey Zsófi (Mosonmagyaróvár). A helyükre pedig érkezett három német és egy holland válogatott játékos, valamint három tapasztalt magyar kézilabdázó. A beálló Julia Behnke (26) a Rosztov Don, a jobbátlövő Alicia Stolle (23) és a balátlövő Emily Bölk (22) a hétszeres német bajnok és tavaly EHF negyeddöntős Thüringer HC csapatából érkeztek. A holland világbajnok jobbszélső Angela Malestein (27) is Németországból, az SG BBM Bietigheim gárdájából igazolt az FTC-hez. Janurik Kinga, a magyar válogatott kapus és beálló Kisfaludy Anett az Érd, Kovács Anett jobbszélső pedig a Békéscsaba játékosa volt. A Ferencvárossal immár a tizenharmadik idényére készülő edző Elek Gábor kiemelte, hogy az érkezőkkel minden poszton két, sőt három játékosa lett. Sikerült a felkészülésük, jó elegyet alkotnak a fiatalok a tapasztaltabb játékosokkal és a keret sokat erősödött a védekezésben valamint lövőerőben. 


Az FTC-Rail Cargo Hungaria 2020/2021-es játékos kerete és mezszámai: 
Kapusok: 13. Janurik Kinga, 16. Bíró Blanka 
Jobbszélsők: 18. Kovács Anett, 26. Angela Malestein (holland) 
Jobb átlövők: 17. Alicia Stolle (német), 42. Klujber Katrin 
Irányítók: 8. Szucsánszki Zita, 33. Tóth Nikolett, 91. Kovacsics Anikó 
Beállók: 2. Pásztor Noémi, 14. Kisfaludy Anett, 93. Julia Behnke (német) 
Bal átlövők: 10. Csiszár-Szekeres Klára, 20. Emily Bölk (német), 45. Háfra Noémi 
Balszélsők: 6. Schatzl Nadine, 21. Márton Gréta 
Edző: Elek Gábor 

A budapesti zöld-fehérek komoly célokat - első két hely a magyar bajnokságban, Bajnokok Ligája négyes döntő - is határoztak meg a most induló idényben. A kezdésnél pedig bíztató formában is vannak, hiszen augusztus végén 24 -16 arányban legyőzték a Győri Audi ETO KC gárdáját egy edzőmérkőzésen, a bajnoki rajton pedig 13 góllal verték meg a Vác csapatát. Érthető tehát, hogy Gyurka János az MKC edzője is tisztelettel nyilatkozott az FTC-ről, amely csapat a hétvégén a Rosztov-Don gárdáját fogadja a BL sorozatban. 

- Egy Ferencváros elleni mérkőzés minden esetben a kézilabdázás ünnepe, amely előtt most érezzük a fokozott érdeklődést, várakozástmondta Gyurka János az MKC edzője. - A zöld-fehérek nagyon magabiztos játékkal mutatkoztak be a Vác ellen a bajnokságban, azt is egyértelműen bebizonyítva, hogy az idén nagyon erős játékos kerettel rendelkeznek. Kiváló légiósokat igazolták, akikkel így már minden poszton, tulajdonképpen két sorban vannak válogatott játékosaik. Abban pedig biztos vagyok, hogy nagyon odafigyelnek majd a szerdai találkozóra, sőt vélhetően erődemonstrációra is készülnek ellenünk. Rendkívül nehéz találkozóra számítunk tehát, ahol kizárólag akkor lehetünk eredményesek, ha az általuk diktált gyors tempóban, minimálisra tudjuk csökkenteni a hibáink számát. A lányokat természetesen feldobta a debreceni siker, amit lassan már meg is érett bennük. A magyar bajnokságban vannak igazán embert próbáló találkozók, ahol felesleges előzetesen az esélyekről beszélni. Hazai pályán viszont szeretnénk úgy bemutatkozni, hogy továbbra is pozitívan éljük meg a bajnokságot. Meg akarjuk tisztelni a közönségünket, az ellenfelünket azzal, hogy maximális teljesítményt nyújtunk!

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–VÁCI NKSE 32–19 (14–8)
Elek Gyula Aréna, 800 néző. V: Sándor L. - Szikszay  
FTC: BÍRÓ B. 1 – Malestein 1, KLUJBER 6, Kovacsics 1, Behnke 2, Háfra N. 1, Schatzl Nadine 2. Csere: Csiszár-Szekeres, Bölk 4, SZUCSÁNSZKI 3, Tóth Nikolett 2, Kisfaludy 1, KOVÁCS ANETT 5, Márton G. 2, Pásztor N. 1. Edző: Elek Gábor
VÁC: TRIFFA – Diószegi 1, Hámori, LAKATOS R. 5, Helembai F. 1, KÁCSOR 5, Radoszavljevics 4. Csere: Bukovszky (kapus), Szeberényi, Szabó Laura 1, Kuczora 1 (1), Bárdy 1, Pálffy A. Edző: Szilágyi Zoltán  
Kiállítások: 8 illetve 12 perc  
Hétméteresek: 3/0 illetve 2/1Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök