HASZNÁLTAK AZ IDŐKÉRÉSEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.30.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három hónapos jórészt kényszerű szünet után, győzelemmel folytatta a bajnokságot. A rendkívül lelkesen küzdő, szervezetten kézilabdázó Békéscsaba elleni győzelem pedig, egyben az év méltó lezárása is volt az MKC számára.

Békéscsabai ENKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár 23 - 30 (12 - 15)  
NB I bajnoki mérkőzés - 8. forduló
2020 december 30. szerda 17.00 óra
Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok, zárt kapus 
Vezette: Medve Róbert - Südi Péter  

 
Békéscsaba: MISTINA - Andróczky 2, Csepregi, Török F. 1,  J. Agbaba 1, BUCSI 7 (6), Kukely K. 2. Csere: Szabó D. (kapus), KUKELY A. 6, Iván 3, Giricz 1. Edző: Vida Gergő 

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KATONA 6 (1), Tóth E. 6, KOVÁCS P. 4, Horváth B., SZARKOVÁ 10, Hajtai 1. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Stranigg Zs. 1, Domokos 1, Sirián, Hudák, Lancz 1. Edző: Gyurka János


Kiállítások: 4, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/1 


Az előzetes várakozásokkal ellentétben a békéscsabai csapat két új szerb válogatott játékosát nem nevezte a mérkőzésre Vida Gergő, Így a hazai gárdából öten, Mitrovic, Radojevic, Borgyos, Fodor-Bottó és Szabó Panna hiányoztak a szerdai bajnoki találkozón. A nagyon szépen felújított gimnáziumi csarnok pedig - így nézők nélkül - megfelelő helyszíne volt az élvonalbeli találkozónak.
Két gyors góllal indította a találkozót az MKC, a többi lehetőségét bravúrosan hárította Mistina Kitty a hazai együttes kapusa. A Békéscsaba viszont csak az ötödik percben talált először a kapuba, így azonnal időt is kért Vida mester. Ez a hazaiak szempontjából eredményes volt, mert a bal oldalon aktívan kézilabdázó Kukely testvérek közül Anna triplázott, amivel egyenlíteni tudtak a lilák. Pattogós, gyors volt a játék de, ahogy számítani lehetett rá, a mérkőzéshiány, főként a támadások befejezésnél nagyon érződött. Negyedóra elteltével Gyurka János is időt kért és ez is rendkívül hasznosra sikerült, mert a félidő második felében rendre két-három gólos előnyben játszott a Motherson-Mosonmagyaróvár. 
Feszesebb volt a védekezés, Szemerey Zsófinak is voltak jó védései és pontosabban fejezték be a támadásaikat a vendégek. A félidő hajráját azonban egy fékevesztett rohanás jellemezte, ahol igaz nem tudott faragni a hátrányából a Békéscsaba, de az is kiderült, hogy nem engedi el ezt a találkozót. 

A kapuban Herczeg Lilivel, a mezőnyben pedig a védekező kezdősorral - ahol Gyimesi szerepelt Tóth Eszter helyén - folytatta a játékot az MKC. A lila-fehérek próbáltak felzárkózni, de ebben a periódusban Simona Szarková átlövés góljaival magabiztosan tartotta, sőt növelte az előnyét Motherson-Mosonmagyaróvár. 
Azt azonban egyáltalán nem lehetett kijelenteni, hogy eldőlt a találkozó, mert a Békéscsaba a tőlük megszokott rohanással próbált felzárkózni. Bucsi Lili magabiztos volt, a néha talán túl könnyen megadott büntetőknél és az utolsó negyedórát emberhátrányban is kezdte az MKC. Komoly jelentősége volt tehát minden gólnak vagy kivédekezett támadásnak, mert az ötvenedik percben a Békéscsaba felzárkózott két gólra (21 - 23). Gyurka János magához is rendelte a játékosait és az üres csarnokban jól hallhatóan rendezte a csapatot.
Ez az időkérés is megtette a hatását, mert a hatékonyabb védekezés után, sikerült ismét négyre növelni az előnyét a fehér mezes vendég gárdának. A szívósan küzdő lila-fehéreknek erre pedig már nem volt válasza, több technikai hibát vétettek a döntő periódusban.
A Motherson-Mosonmagyaróvár így megérdemelten nyerte meg ezt a könnyűnek egyáltalán nem mondható találkozót. A végjátékban egyértelműen kidomborodott a nagyobb rutinja, fizikai fölénye, amit azonban három hónapos kényszerű szünet után nehéz volt realizálni.  

Vida Gergő: - Sajnos mi még csak megközelítőleg ötven percig tudjuk tartani a lépést az olyan tudású gárdákkal, mint a Mosonmagyaróvár. Utána elfogyunk, hiszen tizenéves fiatalok játszanak nálunk, nagyon kevés cserelehetőséggel. Viszont egyértelműen látom a fejlődést, és ha végre sikerül majd egy kis rutint is vegyíteni a csapatmunkába, akkor megszerezhetjük a számunkra fontos pontokat. Szeretnénk bent maradni az élvonalban, de a győzelemhez szükségesek lesznek a lassan visszatérő tapasztalt játékosaink.  

Gyurka János: - Fontos volt, hogy megszerezzük a győzelmet, mert az visszaigazolás a számunkra az elvégzett munkáról. Hosszú volt a szünet, nagyon hiányzott az ezzel járó adrenalin, ami rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre. A játékunk sebessége jó volt, a páros kapcsolataink is működtek, de a támadásaink pontatlansága többször elbizonytalanított bennünket. Békéscsabán pedig egy nagyon sokra hivatott fiatal csapat épül, amelynek nagyon sok sikert kívánunk a bajnokság folytatásában.

Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.