HASZNOS EDZŐMÉRKŐZÉS VOLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.02.
Hypo NOE – Motherson-Mosonmagyaróvár 22 - 38 (13 - 16) Bécs, nemzetközi felkészülési női kézilabda - mérkőzés. V: Spittaler - Kovács K.

Hypo NOE: Hajgató – Wess 4, Hödl 1, Magloth 2, Berlini 3, Riesenhuber 2, Dedic 4. Csere: Hirsch, Topic (kapus), Bauer 1, Neidhart 5 (1), Dramac, Fidjou. Edző: Kovács Ferenc.


MKC: Ferenczi – Domokos 5, Popa 2, Kellermann 2 (1), Bardi 3, Hudák 3, Szalai Zs. Csere: Dányi, Fritz (kapus), Tilinger 4, De Souza 4, Katona 3, Hajtai 5, Horváth B. 4, Lázár, Paróczai 3. Edző: Bognár Róbert.


Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1. Kiállítások: 8, illetve 0 perc.


Nagyon könnyed játéknak indult a bécsi edzőmérkőzés, amelyik már az MKC harmadik felkészülési találkozója volt a héten. Tíz perc után már 7 - 2 arányban, tehát öt góllal vezetett a mosonmagyaróvári csapat. Ezután azonban a több alap játékosát is nélkülöző osztrák csapat feljött és nem kis meglepetésre még egyenllítettek is. Bátran és mozgékonyan kézilabdáztak a hazai fiatalok, az MKC pedig kicsit indiszponáltnak tűnt a félidő második felében. A hajrában igaz helyreállt a rend és az első félidőben sokat cserélő és kísérletező MKC három gólos előnyt szerzett.A második átékrészben pályára lépett támadásban Tilinger Tamara és Horváth Bernadett és pillanatok alatt el is húzott 19 - 13 arányban az MKC. A hazai csapatnak azonban ez sem szegte a kedvét és továbbra is nagyon motiváltan kézilabdázott. Még a kapus nélküli, hét a hat elleni játékkal is megpróbálkoztak és így alaposan megdolgoztatták az MKC játékosait. Nagyon munkás edzőmérkőzést játszott egymással a két csapat, amelynek a középső harmadában, kimondottan szép dolgokat is bemutattak a játékosok. A mérkőzés végére elfáradt az osztrák gárda és már nem tudta tartani a lépést az MKC - vel. Paróczai Eszter találta után, tíz gólosra duzzadt a mosonmagyaróvári előny, amit az utolsó öt percben még növelni is tudott az MKC.


Bognár Róbert: - Nagyon hasznos felkészülési találkozót játszottunk egy energikus fiatal ellenfél otthonában. Az első játékrészben kicsit tompák voltunk, de folytatásban mutatott játékkal már elégedett voltam. Fontos védekezési formákat tudtunk gyakorolni és ezek közül több működött is a második harminc percben. Sokat dolgoztunk, játszottunk ezen a héten és összességében megfelelő munkát végeztünk.Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.