HÁTRÁNY A LIGA-KUPÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.03.30.
A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata március harmadikán játszott utoljára mérkőzést, amikor a bajnokságban a Ferencváros otthonában lépett pályára. A közel egy hónapos kényszerű szünet után pedig nem sikerült sikeresen visszatérni.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA 24 - 31 (12 - 12) 
Liga-kupa negyeddöntő első mérkőzés 
2021 március 30. kedd 18.00 óra 
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus 
Vezette: Horváth Péter - Marton Balázs  


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 1, Kovács P. 3, TÓTH E. 8 (3), Gyimesi, Horváth B. 3, Stranigg Zs. 4. Csere: Soltész (kapus), Lancz 1, Hudák 1, Sirián 2, Kellermann, Domokos 1. 
Edző: Gyurka János  

Dunaújváros: Wéninger - MIHÁLY 5, FERENCZY 6, Nick 2, SZALAI 4, BULATH 8 (3), Kazai 5. Csere: Hlogyik (kapus), Barján 1, Matucza, Horváth G.  
Edző: Vágó Attila  

Kiállítások: 18, (piros lap: 52. perc Stranigg Zs.) ill. 8 perc  
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3 

A Dunaújvárosi KKA a legerősebb keretével érkezett Mosonmagyaróvárra, hiszen a külföldi légiósok nélkül is tudott tizenhat kézilabdázót nevezni a találkozóra. A mosonmagyaróvári csapatból viszont, ahogy előre tudni lehetett, többen is hiányoztak, így mindössze tizenhárom kézilabdázó ált Gyurka János rendelkezésére.  Egy kicsit frissebbnek, erőteljesebbnek is tűntek a vendégek az első tíz percben, ami két gólos előnyt eredményezett a számukra. Az MKC becsületesen dolgozott, sikerült is egyenlítenie, ezzel egy kicsit vissza is fogni a dunaújvárosiak lendületét.
Sajnos ezt azonban hosszú percekig tartó gólcsend követte hazai oldalról, így a következő tíz percben ismét elhúzott a DKKA három góllal. Pedig a vendégek is hadilábon álltak a góllövéssel, de valamivel kevesebb technikai hibát vétettek és a hét a hat elleni taktikájuk is eredményezett néhány találatot.
Szemerey Zsófi két büntetőt hárított, több bravúrt is bemutatott, így ő is gondoskodott arról, hogy kevés gól szülessen a találkozón. Huszonöt perc alatt valóban csak húsz gólt tudtak összehozni a csapatok, de az arányokat tekintve, a vendégek két gólos vezetése állandónak volt mondható. Pontosan ezért jár dicséret a mosonmagyaróvári csapatnak, hiszen egy bravúros utolsó fél percet produkálva, sikerült döntetlennel zárni az első játékrészt. 

A második játékrészt azonban balszerencsésen kezdte az MKC, sok kiállítással és támadásban és védekezésben is rendre az ellenfélhez pattanó labdákkal. Ennek következtében ismét három gólos előnyre tett szert a Dunaújváros. Ez természetesen megnyugtatta a vendégeket, a hazai csapat sok szokatlan hibája pedig arra utált, hogy valóban sok volt a mérkőzés előtti kihagyás. 
Az 55. percben 18 - 23 -at mutatott az UFM Aréna eredményjelzője, ami nem volt bíztató, hiszen felmerült a kérdés, hogy lesz-e elég erő az MKC csapatában a felzárkózáshoz? 
Gyurka János időt kért, próbált frissíteni a mezőnyben és a kapuban is, de az utolsó tíz percet hét gólos hátrányban kezdte a csapata. Három gyors gól után egy pillanatra fel is csillant a remény, de az újabb emberhátrányok végérvényesen eldöntötték a találkozót. A közel húsz perc kiállítást most nem tudta kompenzálni az MKC, hiszen a DKKA tapasztalt belső játékosai, Bulath, Ferenczy és Szalai jól kézilabdáztak ezen a találkozón.
A mérkőzés előtt több kérdésre várt választ Gyurka János az MKC edzője, és ezek kíméletlenül meg is érkeztek. Nagyon figyelmesen kell dolgoznia a mosonmagyaróvári csapatnak a következő időszakban, hogy a bajnokság hátralévő szakaszában helyt tudjon állni. 
A Liga-kupában persze hátravan még a visszavágó, de ez az idegenbeli győzelem már a Dunaújvárosi KKA esélyeit növeli a továbbjutást illetően.  

Gyurka János: - Ez a mérkőzés megadta a válaszokat a kérdéseinkre, mert bizony látszott, hogy ezután a kétszer tíz napos „levelező” tagozat után, rengeteget veszítettünk a tudásunkból. Nem állt össze a védekezésünk, sok volt a hiba, a pontatlanság a támadó játékunkban, ami nem a véletlen műve. Ezeknél viszont én nagyobb gondnak érzem, hogy a küzdeni tudásunk is nagyon megkopott. Az ellenfelünk ezen a téren remekül teljesített és elsősorban ennek is köszönheti a győzelmét.  

Vágó Attila: - Tudtuk, hogy a járvány miatt, nagyon sok problémával kellett megküzdeni a hazai csapatnak. Voltunk mi is hasonló helyzetben és a tragédia árnyékában most sem könnyű pályára lépnünk, de olyan sűrű a program, hogy játszani kell. A második félidőben feljavult védekezésünkkel és eredményes támadó játékunkkal ez ma nekünk jobban sikerült, de nem akarunk előre örülni. Hátravan még egy mérkőzés Dunaújvárosban, amelyre ugyanígy figyelnünk kell, hogy mi jussunk tovább a Liga-kupában.Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.