HAZAI PÁLYÁN KEZDŐDIK A VÉGJÁTÉK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.05.
Három mérkőzése van még hátra a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságból. A véghajrá következik tehát, amelynek az első állomása pénteken 18.00 órakor a Moyra-Budaörs Handball elleni hazai találkozó. Felesleges lenne tagadni, hogy az MKC céljaihoz kizárólag a két pont megszerzése lehet segítség, ahogyan ezt a vezetőedzőnk és a kapusunk is nyilatkozta.


Gyurka János:
- A Moyra-Budaörs Handball a bajnokság során egyértelműen bebizonyította, hogy erős, élvonalbeli csapat. Nagyon jó elegyet alkotnak náluk a rutinos, idősebb játékosaik és a fiatal tehetségek, ami egyaránt megmutatkozik a szervezett védekezésükben és az eredményes támadó játékukban. Taktikai téren is felkészültek, sokat és jól használják a hét, a hat elleni támadó formációt. Megtréfáltak már jónéhány csapatot, többek között minket is, amiért természetesen szeretnénk visszavágni most pénteken. Erre készülünk, amennyire a sérültjeink nélkül tudunk, arra is figyelve, hogy a játékra fogható kézilabdázóink állapota is rendben legyen. A nehézségeinkről azonban már nem is akarok beszélni, sőt így a bajnokság hajrájában nagy szavakat sem szeretnék használni. A visszavágáshoz, a győzelemhez sokkal pontosabb játék kell, mindenkinek gól és győzelem éhesnek kell lennie, mert a hátralévő fordulókban már nem az egyének, hanem a csapat fogja eldönteni a mérkőzéseket. Javulnunk kell tehát és elsősorban most abban bízom, hogy ez hazai pályán, a szurkolóink segítségével fog megtörténni. Az elmúlt héthez képest mentalitást kell váltani, olyan állapotba kell kerülni, úgy kell felmenni a pályára, hogy ezt a mérkőzést a szurkolóinkkal együtt tudjuk megnyerni.  
 
Szemerey Zsófi: - Az idei szezon is igazolta, hogy a magyar bajnokság mennyire erős, hiszen látjuk, hogy minden ellenfél ellen rettenetesen nehéz győzni. Azt is tapasztaljuk, hogy a tavalyi év sikere után, a vetélytársaink nagyon felkészülnek ellenünk, most pedig megpróbálják kihasználni a nehézségeinket. Sajnos valóban sok a gondunk, kulcsemberek estek ki a csapatunkból, nehéz így edzenünk, felkészülnünk a bajnoki találkozókra. Viszont pontosan ez az időszak mutatja meg, hogy milyen csapat is vagyunk valójában. Szeretnénk elérni a céljainkat, amelyre még meg is van az esélyünk, de a két pontokon kívül is nagyon fontos lenne, hogy sikerekkel zárjuk a hátralévő mérkőzéseinket. Nagyon szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak azzal, hogy magabiztosan hozzuk a hazai találkozókat. 

Az élvonalba tavaly nyáron visszajutott Moyra-Budaörs Handball csapata 14 ponttal, a 11. helyen áll a bajnokságban. Kétszer győzte le a Szombathely, idegenben az MTK és a Siófok, otthonában pedig a Vasas és a Mosonmagyaróvár gárdáját. Pontot szerzett Székesfehérváron és Budapesten is az MTK Budapest ellen, így újoncként gyakorlatilag nem is voltak gondjaik az élvonalbeli tagságuk megtartásával. Az egykori 92-szeres magyar válogatott irányító Buday Dániel vezetőedző munkája az NB I-ben is sikeres tehát. A fiatal szakembert, a női mezőnyt jól ismerő Pinizsi Zoltán - Irina Shirina edzőpáros, valamint szakmai igazgatóként, az aktív pályafutását nemrég befejező Hornyák Ágnes segíti. A Moyra-Budaörs Handball gárdájának pedig egy erős, sőt kimondottan bő kerete van, amelyben a fiatalos lendület és a sokat érő tapasztalat egyaránt magtalálható.  

A Moyra-Budaörs Handball 2021/2022-es játékoskerete: 
Kapusok: Varjas-Sipeki Flóra, Sass Kincső, Vártok Ramóna  
Jobbszélsők: Szabó-Májer Krisztina, Szalai-Szita Katalin  
Jobbátlövők: Schneider Éva, Hajduch Csenge 
Irányítók: Zsigmond Vivien, Pálos-Bognár Barbara, Mlinkó Zsófia  
Beállók: Szabadfi Ágnes, Nagy Lívia, Agbaba Jelena (szerb)  
Balátlövők: Jovovity Jovana (szerb), Smid Eszter, Palotás Fanni  
Balszélsők: Braun Laura Csenge, Tóth Melinda  
Vezetőedző: Buday Dániel  

A tavalyi szezonban két Liga-kupa találkozón mérkőzött meg egymással a két csapat, amit követett az idei év elején lejátszott, az MKC számára rossz emlékű Budaörsön rendezett bajnoki találkozó. 

Motherson-Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball  30 - 20 (13 - 11)  
Liga-kupa csoportmérkőzés - 5. forduló
2021 január 15. péntek 18.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  
  
Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár  21 - 37 (14 - 18)  
Liga-kupa csoportmérkőzés - 4. forduló 
2021 január 12. kedd 18.00 óra - Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, zárt kapus 

Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár  35 - 31  (17 - 17) 
NB I. bajnoki mérkőzés 12. forduló - Budaörs, Városi Uszoda és Sportcsarnok, 300 néző 
2022 január 12. szerda 18.00 óra  
  

Budaörs: VÁRTOK R. - SZABÓ-MAJER 5, Hajduch 3, PÁLOS-BOGNÁR 10 (5), J. AGBABA 6, JOVOVITY 4, Tóth M. 2. Csere: Bőle (kapus), Smid, Zsigmond 1, SZABADFI 2, BRAUN 1, Palotás 1. Edző: Buday Dániel  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Kojic 1, LANCZ 5, Pásztor 3, Kovács P. 2, TÓTH G. 9, Stranigg Zs. 2. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 6 (6), Asanin, Török L., Hajtai 3. Edző: Gyurka János