HERCZEG LILI: AZ ESÉLYT KI KELL HASZNÁLNOM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.21.
Beszélgetés Herczeg Lilivel az MKC junior válogatott kapusával.
Az MKC új kapusa, Herczeg Lili körül nagyon felgyorsultak mostanában az események. A NEKA másodosztályú mérkőzési után, egyik napról a másikra az ETO és az FTC játékosaival nézett szembe. Ezen a héten pedig már volt egy junior válogatott találkozója és a hétvégén pedig két különböző osztályban is rangadóra készül.

"Az MKC kapusaként pénteken az Eger ellen szeretnék helytállni és a következő napon az NB I B rangadóján, a Szombathelyi KKA – NEKA mérkőzésen fogok védeni. Valóban elég sűrű tehát most ez a hetem, hiszen a hét elején a junior válogatottal készültem két napig. Én azonban örülök ennek és a viszonylag sok utazás sem jelent gondot, amelyeknél most inkább csak az útirányok szokatlanok."


Tizennyolc évesen, a két legjobb magyar kézilabda csapat ellen mutatkoztál be az első osztályban. Milyen tapasztalatokat szereztél?

"Mindkét mérkőzés óriási élmény marad a számomra, hiszen igazi világsztárok ellen játszhattam. Eddig csak az ETO norvég válogatott kapusával, Kari Grimsbö – vel találkoztam, akivel a sérülésünk után együtt rehabilitáltunk. Most pedig nagyon jól esett nekem, hogy a mérkőzés előtt átintegetett nekem a túloldalról. Persze külön öröm az is, hogy néhány védés is sikerült, de én azt gondolom, hogy a nagyobb téttel, nagyobb felelősséggel járó találkozók csak most következnek. Hirtelen kellett döntést hoznom és az MKC csapatának ajánlatát nem akartam elengedni és most már látom, hogy nagyon jó helyre kerültem. Fel kell még vennem az élvonal ritmusát, mert az még az edzéseken is sokkal dinamikusabb, mint a másodosztályban."2016 – ban a legjobb serdülő játékosnak választottak és azóta korosztályos válogatott vagy és NEKA gárdájában is kiváló edzők foglalkoznak veled. A tehetség és az igazi profi játékos közötti különbség szempontjából viszont nagyon hasznos lehet a számodra ez az időszak.

"Pontosan ezért vállaltam el az MKC, a bajnokság végéig szóló ajánlatát és szeretném is hasznosítani ezt a néhány hónapot. Az edzőim is bátorítottak, különösen a volt világválogatott kapus Bartalos Béla, akit a második apámnak is tekintek. Ez pedig fontos volt a számomra, mert én magamat soha sem tartottam olyan nagyon tehetségesnek. A tavalyi keresztszalag műtétem miatt elég sok kihagyásom is volt, tehát rólam igazán majd most fog kiderülni, hogy mennyire tudom megállni a helyem. Itt Mosonmagyaróváron sok hasznos tanácsot kaptam már Dr. Hoffmann Lászlótól, aki szintén kiváló kapus volt. Segítenek a rutinos csapattársak is és Dányi Berni pedig nagyon jó barátnőm, hiszen őt már a NEKA csapatából ismertem."Nem is volt tehát olyan hosszú az út Kecelről, ahol kezdted a kézilabdázást és ahol, ha jól tudjuk az édesapád is kapus volt.

"Ez egy érdekes történet, hiszen az édesapám labdarúgó kapus volt Kecelen, de amikor a kézilabda kapusok megsérültek, őt kértek meg, hogy védjen. Beugró kapus volt ő inkább, hiszen elmondta, hogy még a szabályokat sem pontosan ismerte. Viszont bátor volt és elvállalta ezt a feladatot a kézilabda NB II – ben és úgy hírlik, hogy jól is teljesített. Ilyen furcsa dolgokat is produkál tehát az élet és a számomra ennek is az a tanulsága, hogy az esélyt mindig ki kell használni."
Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE
2021.10.16., 18:00 óra.
Videók
összes videó