HERCZEG LILI KAPTA A KISALFÖLD MVP DÍJÁT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.30.
„Közönségdíjas lett a tehetséges kapus” - címmel közölt egy írást a Kisalföld, amelyet mi is átveszünk az MKC honlapjára.
A Kisalföld olvasóink szavazatai alapján a Mosonmagyaróvári KC fiatal hálóőre, Herczeg Lili kapta az első Kisalföld MVP-díjat.

A tehetséges óvári kapus, Herczeg Lili fantasztikus teljesítményt nyújtott a győri junior Európa-bajnokságon, s négy alkalommal is a mérkőzés legjobbjának választották. Ennek ellenére az EHF sem a torna kapusának, sem pedig a legértékesebb játékosnak nem őt választotta, így olvasóink kezdeményezésére megalapítottuk a Kisalföld MVP-díjat, amelyet első alkalommal a 18 éves játékos kapott meg.


„Abszolút nem számítottam erre a díjra, óriási meglepetés számomra – nyilatkozta az elismerés átvétele után meghatottan Herczeg. – Sokkal jobb ez a díj és többet ér számomra, mint a torna MVP címe, hiszen a szurkolók szavazták meg nekem. Nem éreztem csalódottságot a döntő után sem. Szerintem a csapattársaimat jobban bántotta, hogy nem engem választottak a torna játékosának. Úgy vagyok vele, hogy fontosabb a csapat győzelme és ez az arany többet ér, mint egy egyéni cím.”


A játékos elmondása szerint óriási élmény volt hazai pályán szerepelni a kontinenstornán.


„Sosem játszottam még ennyi ember előtt és igazából az egész EB-n olyan eksztázisban védtem, mint még soha. Fantasztikus érzés volt, mikor a szurkolók a nevemet skandálták – mesélte élményeit a kapus. – Sokat segített a válogatott szereplés. Főleg fejben biztosan fejlődtem és egy kis önbizalmat is adott, de azért az NB I-ben sokkal erősebb lövéseket kell majd hárítanom” – mondta szerényen Herczeg.


A játékos fél év kölcsönjáték után július 1-jétől 2+1 éves szerződést írt alá Mosonmagyaróváron, ahol egyre jobban érzi magát, s úgy gondolja, gyorsan sikerült beilleszkednie a csapatba.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó