Heroikus mérkőzésen, nagyszerű győzelem, vezéráldozattal

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.01.
Remekül kezdte a Mosonmagyaróvár a Kisvárda elleni mérkőzést.

Scholtz Andrea több bravúrt is bemutatott. A védelem keményen állta a vendégrohamokat, elől pedig Simona Szarková, Kovacsicz Mónika és Tilinger Tamara szállította a gólokat. Az MKC 6-4-re, majd 9-6-ra is vezetett. A legnagyobb különbség a 18. percben volt a két csapat ekkor, néggyel ment a hazai csapat (12-8). A félidő hajrájában tovább növelhette volna előnyét a Mosonmagyaróvár, de négy 100%-os ziccer is kimaradt, így közelebb zárkóztak a vendégek.


Az MKC 16-14-re vezetett a szünetben, de a második félidő elején az öltözőben maradtak Bognár Róbert tanítványai. A Kisvárda egy 5-1-es rohanással megfordította az állást (17-19), de ez nem fogta meg Tilinger Tamaráékat.

A hazai szurkolók legnagyobb bánatára a kirobbanó formában védő Scholtz Andrea a mérkőzés hajrájában súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Az orvosi stáb kézben vitte le a pályáról. A mérkőzés hajrájában azonban még ő is szemtanúja volt annak, hogy a több mint fél éves kihagyás után visszatérő Dányi Bernadett kivédte az ellenfél hetesét. A végjáték óriási csatát hozott, amiből végül az MKC jött ki jobban. Bízik Rékáék higgadtsága 29-28-as győzelmet és két pontot ért. Az óváriak a Dunaújváros után újabb nagy skalpot szereztek a Kisvárda legyőzésével.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Kisvárda Master Good SE 29-28 (16-14)
Női NB I, 14. forduló
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, 1000 néző
Jv.: Felhő, Öcsi

MKC: SCHOLTZ – KOVACSICZ 6, TILINGER 6 (3), Horváth B., Vukcevic 1, SZARKOVÁ 5, Hajtai 1. Csere: Dányi, Gubiková (kapusok), Hudák, BÍZIK R. 8 (2), Kopecz 1, Domokos, Bardi, Bízik B. 1. Vezetőedző: Bognár Róbert

Kisvárda: Pásztor – BENKO 7, Dragut, Milanovic-Litre 4, Radojevics 1 (1), GUIALO 5, Milovesics 3. Csere: Kordowiecka (kapus), Tamires 3, Rebicová 4, Klikovac, Khakunova 1, Orbán. Vezetőedző: Vlatko Donovic

Hétméteresek: 5/5, ill., 4/2
Kiállítások: 8 perc, ill., 6 perc

Bognár Róbert, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Az első 25 percben hiba nélkül játszottunk. Ilyen jól még egyszer sem teljesítettek a lányok. Óriási meccs volt a mai, ahol egy kiváló ellenfelet sikerült legyőznünk. Ennyit jelent a hazai pálya. Nagyon sajnálom Scholtz Andreát, reméljük, hogy nem súlyos a sérülése. Érte győztünk!”

Vlatko Donovics, a Kisvárda vezetőedzője: „Az első félidőben szellős volt a védekezésünk. Tizenhat gólt kaptunk, ennyit az ETO sem lőtt nekünk. A második félidőben már jobban játszottunk, de ez is kevés volt. A hajrában jöttek a hibák, és a játékvezetők is hoztak érdekes ítéleteket. Ennek ellenére gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, amely egy kiváló csapat.”