HETI HELYZETJELENTÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.11.11.
Ezekben a percekben kaptuk meg a Magyar Kézilabda Szövetség, az aktuális kormány rendeletekkel kapcsolatban kiadott hivatalos állásfoglalást, amely szerint a versenyszerű sport folytatódhat. Ennek értelmében próbáljuk meg összefoglalni az MKC helyzetét, de a közben a megértésüket is kérjük, hiszen a klub jelenleg egy-két napra tud előre tervezni. A legfontosabb cél továbbra is az, hogy sikerüljön megőrizni a kézilabdázók egészségét és biztosítani a csapatok versenyeztetését, ezért a klub utánpótlás mérkőzései, edzései zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

A Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapata számára véget ért a karantén, így a hétvégi tesztelés után az egészséges kézilabdázók elkezdték az edzéseket. Az MKC keretében nincs új fertőzött, de az előzőleg már pozitív tesztet mutató játékosok még nem térhettek vissza, így ők az otthonukban csak kímélő, egyéni edzéseket végezhetnek. Gyurka János vezetésével napi két foglalkozást tartanak ezen a héten, mérkőzéseik pedig továbbra is halasztásra kerülnek, hiszen most a soros ellenfelek vannak karanténban. Optimális esetben a november 22. - én sorra kerülő MKC - Kisvárda bajnoki találkozó kerülhet lebonyolításra még a decemberi Európa-bajnokság előtt.

Az utánpótlás edzések a mai napon szüneteltek, a most lehetővé tett folytatásról pedig a csapatok az edzőiktől kapják meg az információkat. Az edzések tekintetében lehetnek változások az időpontokban és a helyszínekben, hiszen nem biztos, hogy minden csarnokot használni tud majd a klub. Az ifjúsági csapat eredetileg szerdára kiírt Dunaújváros elleni bajnoki találkozója és az MKC U22 szombatra tervezett Sárvár elleni hazai, NB II-es mérkőzése azonban halasztásra került. Így ezen a hétvégén a tíz, a tizenkét és a tizennégy éves gyerekek folytathatják a tornákat, amennyiben erre Lébényben, Száron és Tatán lehetőség lesz. 

Gyermekbajnokság leány U10:
Lébény, Általános iskola sportcsarnok - 2020 november 14. (szombat) 
11.00 Győri Audi ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC 
12.20 Győri Audi ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC 

Gyermekbajnokság leány U12:
Szár, Sportcsarnok - 2020 november 14. (szombat) 
10.55 Mosonmagyaróvári KC - Bicskei TC 
12.45 Győri Audi ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC 

Gyermekbajnokság leány U14: 
Tata, Güntner Aréna - 2020 november 15. (vasárnap) 
10.00 Mosonmagyaróvári KC - Tatai AC 
12.00 Győri Audi ETO KC - Mosonmagyaróvári KC  


A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE: 
A Magyar Kézilabda Szövetség a 484/2020. (XI.10.) számú Kormányrendeletet „A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről, a sportágra irányuló hatásai kapcsán az alábbi tájékoztatást adja. 
A kormányrendelet szerint a versenyszerű sport folytatódhat, amatőr és hivatásos szinten egyaránt, így a szabályozás alapján valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók.
A versenyszerűen sportolók számára tartott edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 20 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. Ennek értelmében lehet estébe nyúlóan edzésekre járni, tehát 8 óra után edzeni, vagy 8 után hazaérni, vagy 8 után menni edzésre, de okirattal kell ezt igazolni. Az igazoló okirat-minta a csatolt dokumentumból letölthető.
A versenyszerűen sportoló, amatőr és a hivatásos sportolók sportlétesítményben, szabadtéren és edzőtermekben is edzhetnek.  
Zárt kapus mérkőzések 
Valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságának 54./2020 (IX.04.) számú határozatában foglalt feltételek szerint, az MKSZ COVID-protokolljának betartása mellett.
A zárt kapus rendezés feltételei és a COVID-protokoll letölthetőek a csatolt dokumentumokból.
A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan nyomon követi a járványhelyzetet, a jogszabály-változásokat és a sportágon belüli adottságokat, és szükség esetén további döntéseket hoz a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről.

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök
X