HÉTKÖZI VERESÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.01.12.
Jól indult a délután Budaörsön, hiszen az előmérkőzésen az MKC ifjúsági csapata nagyon értékes győzelmet aratott a házigazdák ellen. Az élvonalbeli találkozó viszont nem sikerült, mert a budaörsi csapat nagyon lelkes és okos játékkal legyőzte az ezen a napon gyengébben teljesítő vendégeket.


Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár 35 - 31 (17 - 17) 
NB I. bajnoki mérkőzés 12. forduló - Budaörs, Városi Uszoda és Sportcsarnok, 300 néző
2022 január 12. szerda 18.00 óra 
Vezette: Felhő Ferenc - Öcsi Tamás  

Budaörs: VÁRTOK R. - SZABÓ-MAJER 5, Hajduch 3, PÁLOS-BOGNÁR 10 (5), J. AGBABA 6, JOVOVITY 4, Tóth M. 2. Csere: Bőle (kapus), Smid, Zsigmond 1, SZABADFI 2, BRAUN 1, Palotás 1. 
Edző: Buday Dániel  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Kojic 1, LANCZ 5, Pásztor 3, Kovács P. 2, TÓTH G. 9, Stranigg Zs. 2. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 6 (6), Asanin, Török L., Hajtai 3. 
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 6, ill. 4 perc 
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/6 

Erőteljesen kezdett a hazai gárda, különösen a magyar élvonalban már sok tapasztalatot szerzett szerb Jelena Agbaba gólerős játékával, az első percekben három gólos előnyt is szerzett. Az MKC kicsit tompa volt a találkozó legelején, amit érezhetően ki is akart használni a budaörsi gárda.
A Motherson-Mosonmagyaróvár tíz perc után érte el az üzemi hőfokot, elsősorban Tóth Gabriella góljainak és remek átadásainak köszönhetően. Így ezt követően teljesen kiegyenlített játékot és ugyanilyen eredményt hozott az első negyedóra. Az első játékrész második szakaszában egy kicsit ellépett a mosonmagyaróvári csapat, de a jól érzékelhetően, teher nélkül kézilabdázó hazai csapat továbbra is bátran kézilabdázott. Sokat is cserélt Buday Dániel, aki bővebb keretet tudott jelölni erre a bajnoki találkozóra, hiszen igazából most csak az egyik kapusát, a beteg Varjas-Sipeki Flórát kellett nélkülöznie. 
Természetesen Gyurka János is forgatta a játékosait, de Bojana Milic, Török Rebeka és Mihály Petra is sérült az MKC együttesében. A Budaörs le is dolgozta a hátrányát, így a félidő utolsó perceiben ismét az előny, majd egyenlítés forgatókönyv jellemezte a játékot. Nem is csoda tehát, hogy végül Pálos-Bognár Barbara időntúli büntetőjével 17- 17 arányú döntetlennel zárult az első harminc perc. 

A második félidőre várt tehát a döntés, mert az első játékrész csak azt igazolta, hogy egy nagyon erős, elszánt csapat várta a Mosonmagyaróvárt. Érezték ezt az MKC szurkolói is, akik most is egy busszal kísérték el a kedvenceket és a buzdításuk is erősödött.
Hektikus játékot hozott az első tíz perc és ez a rohanás nem feltétlenül kedvezett az MKC-nak, amit az is bizonyított, hogy két góllal a hazai gárda vezetett. Gyurka János időt is kért, mert az már egyértelművé vált, hogy az idő múlásával egyre inkább nőni foga Budaörs hite. Semleges szemlélőként bátran ki lehetett jelenteni, hogy egy látványos, sok gólos, izgalmas mérkőzést láttunk….de hát mi ugye nem vagyunk kívülállók. 
Egy gólos hazai előnnyel érkeztünk a találkozó utolsó negyedéhez és bizony a nagyon akaratos hazai csapat ellen nehéznek ígérkezett a folytatás. Pálos-Bognár Barbara remekül fogta össze a hazai gárdát, amely azon nem is lehet csodálkozni, hogy frissebbnek tűnt. Rangadó kerekedett tehát ebből a bajnoki mérkőzésből, ami egyértelműen jelzi, hogy mire kell számítania az MKC-nak a következő időszakban. 
A következő percekben is a hazai  csapat volt pontosabb, négy gólos előnnyel érkezett a Budaörs a véghajrához. Az MKC megpróbálta ledolgozni a hátrányt, de az ekkor már szinte eksztázisban kézilabdázó Moyra-Budaörs Handball teljesen megérdemelt győzelmét nem tudta megakadályozni.  

Buday Dániel: - Játékosként sokszor megéltem, hogy milyen nehéz egy ilyen nemzetközi sorozat közben elmenni egy kis csapathoz és teljesíteni a hazai bajnokságban. Beszéltem is erről a lányoknak és hangsúlyoztam, hogy ha tudjuk tartani a lépést az MKC-val, akkor meglepetést okozhatunk. Szerencsére nem is nyílt az olló és idővel valóban jelentkezett a fáradtság a mosonmagyaróvári csapaton. Sokan nyújtottak ma extra teljesítményt a csapatunkból és a számunkra nagyon nagy siker ennek a két pontnak a megszerzése, de hátradőlnünk ezután sem szabad.  

Gyurka János: - A négy nap alatti két mérkőzés most látjuk, hogy megfogta a csapatunkat. Különösen a mérkőzés elején és végén nem tudtunk megfelelően koncentrálni, sőt szinte kapkodtunk. Próbáltam cserélni, védekezéseket váltani, de ezek sem működtek, pedig vártam, hogy azok majd segítenek, akik kevesebbet játszottak a hétvégén. Ez a játék elsősorban fejben dől el és mi talán ebben voltunk ma a leginkább tompák, fáradtak.