HOSSZÚ HÉTVÉGE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.11.
A szombati franciaországi mérkőzés előtt, csütörtökön 17.00 órától a magyar bajnokságban lép pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. A szintén Európa-Liga csoportkörben szereplő Siófok KC lesz a vendéglátó, amely az elmúlt vasárnap járt Franciaországban. A bajnoki találkozót a következő linken lehet majd élőben követni: https://www.youtube.com/watch?v=9hXJkDFJJyk

A tavalyi bajnokságban hatodik helyen végzett Siófok KC szabadkártyával indulhatott el az Európa-Ligában. A lengyel MKS Lublin és a román CS Magura Cisnadie ellen sikeresen vívta meg a selejtezőket. Így az A jelű csoportba került, a norvég Molde Elite, francia ES Besancon Feminin és a német BV 09 Borussia Dortmund mellé. Az első körben 30 - 21-es vereséget szenvedtek a Besancon otthonában, a következő vasárnap pedig hazai pályán a Dortmund lesz az ellenfelük.  
Az NB I-ben, kilenc mérkőzés lejátszása után a hetedik helyen állnak a Balaton-partiak. Siófokon megverték a Nemzeti Kézilabda Akadémiát és a Debrecent, Kisvárdán és Székesfehérváron is győztek, viszont vereséggel zárult a Vác, a Győri Audi ETO KC, a Dunaújváros és az MTK Budapest elleni idegenbeli, valamint az FTC elleni hazai találkozójuk. 


A nagyon erős siófoki gárda esetében azonban ezek csak száraz tények, amelyekből nem szabad kiindulni. Ezt igazolják a két csapat közelmúltban lejátszott mérkőzéseinek eredményei is. Hazai pályán és felkészülési találkozókon már sikerült legyőzni siófoki csapatot, de az MKC tétmérkőzésen még soha nem győzött a Balaton fővárosában.
Összesen 13 mérkőzés: 2 MKC győzelem - 1 döntetlen  - 10 Siófok győzelem
Hat mérkőzés hazai pályán: 2 győzelem - 1 döntetlen - 3 vereség 
Hét mérkőzés idegenben: 7 vereség  

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  27 - 33  (14 - 15)  
Felkészülési mérkőzés - Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 300 néző  
2021 augusztus 18. szerda 15.00 óra  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Siófok KC  48 - 29  (23 - 15)  
NB I. bajnoki mérkőzés 7. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző  
2021 október 29. péntek 17.00 óra   

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  28 - 26  (15 - 13)  
NB I. bajnoki mérkőzés 19. forduló - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 900 néző  
2022 március 26. szombat 18.00 óra  

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  25 - 33  (14 - 15)  
Felkészülési mérkőzés - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 300 néző  
2022 augusztus 09. kedd 17.00 óra  

Siófok: Rajcic - Such 2, Janjusevic 3, Debreczeni-Klivinyi 1, Ndiaye 1, Milosavljevic 5 (1), Puhalák 1. 
Csere: Herczeg L. (kapus), Kiss N. 2, Kojic 3, Sirián 1, Kajdon, Juhász F. 2, Wald 4, Lapos, Török L.  
Edző: Uros Bregar  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Albek 7 (1), Pásztor 3, Ivancok 3, Tóth N. 3, Hajtai.  
Csere: Mistina (kapus), Lancz, Faragó 2, Stranigg Zs., Kovács P. 4, Tóth E. 6 (1), Sztankovics 1, Bardi 1, Csire 3. 
Edző: Gyurka János 

Komoly erőpróba vár tehát Gyurka János csapatára, hiszen a Siófok vezetése ezen a nyáron is alaposan megerősítette a játékos keretét. A legnagyobb név a kétszeres BL győztes, montenegrói kapus Marina Rajcic, de nagyon értékes játékos, a horvát válogatott Dejana Milosavljevic is, aki mindhárom belső poszton képes átlagon felüli teljesítményre. A volt francia válogatott irányító-átlövő Dounia Abduorahim és a Franciaországban született, de szenegáli válogatott Hawa Ndiaye pedig komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdázók. Kajdon Blanka személyében pedig a magyar női kézilabdázás egyik legnagyobb ígéretét is sikerült megszerezni a Siófoknak. 

A mérkőzés előtt Tóth Gabriellával beszélgettünk, aki boldogan beszélt a visszatéréséről, a volt csapata ellen pedig nehéz, de sikeres hétközi mérkőzésre számít. 

- Fantasztikus érzés volt az UFM Arénában visszatérni a pályára, nagyon szépen köszönöm a mosonmagyaróvári szurkolóknak a fogadtatást - emelte ki a nyilatkozata legelején Tóth Gabriella. - Annyira megindító volt, hogy biztosan mesélni fogok majd róla a gyerekeimnek, sőt még az unokáimnak is. Ez a szeretet erőt ad nekem, segít legyőzni a félelmeket, bátorít abban, hogy ezekből a játékpercekből teljes mérkőzés legyen, A sikeres Európa-Liga rajtnak is nagyon örültem, a csapatunk magabiztosan hozta a győzelmet a Fana IL ellen. Ebben a sorozatban rendkívül fontos, hogy sikerrel zárjuk a hazai mérkőzéseinket, mert akkor egy idegenbeli bravúrral már tovább lehet jutni a csoportból. Hosszú lesz a számunkra a hét második fele, hiszen csütörtökön Siófokon, szombaton pedig Nantes-ban játszunk. Helyt kell állnunk a magyar bajnokságban, szeretnénk ismét odaérni a dobogóra, amire szerintem van is reális esélyünk. Ehhez azonban Siófokról el kell hoznunk a pontokat, ami egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen az ellenfelünk kiváló csapat. Az én távozásom óta szinte teljesen átalakult a Balaton-parti csapat, új vezetőedző irányít, de azok a hírek azért eljutottak hozzám, hogy nagyon készülnek a csütörtöki mérkőzésre. Nagy csatára, küzdelmes találkozóra számítok tehát, amelyből akkor kerülhetünk ki győztesen, ha olyan pontosan, eredményesen kézilabdázunk, mint a hazai mérkőzéseinken. 

A Siófok 2022/2023-as játékoskerete és mezszámai: 
Kapusok: 77. Csapó Kincső, 12. Herczeg Lili, 1. Marina Rajcic (montenegrói) 
Szélsők: 2. Ana Kojic (szerb), 23. Such Nelli, 55. Wald Kíra, 57. Puhalák Szidónia, 8. Tamara Mavsar (szlovén) Irányítók: 10. Juhász Fanni, 20. Lakatos Rita, 11. Dejana Milosavljevic (horvát), 14. Kajdon Blanka 
Beállók: 5, Sirián Szederke, 13. Török Lilly, 25. Hawa Ndiaye (szenegáli) 
Átlövők: 15. Debreczeni-Klivinyi Kinga, 44. Lapos Laura, 28. Papp Nikolett (leánykori nevén Kiss Nikolett), 24. Dounia Abduorahim (francia) 
Vezetőedző: Uros Bregar (szlovén)