HOSSZÚ UTAZÁSSAL FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.27.
A Motherson-Mosonmagyaróvár az NB I-es bajnokság 2020-as szakaszában játszott már Debrecenben és Kisvárdán, az év utolsó előtti napján pedig Békéscsabára utazik. Három hónapos szünet után azonban még a távoli viharsarokba is szívesen indul el a csapat, mert végre folytatódhat az élvonalbeli bajnokság.

Szeptember 27.-én az MKC látta vendégül az UFM Arénában a lila-fehéreket és egy a vártnál talán szorosabb mérkőzésen győzött. Szeptemberben heti két találkozót játszott az MKC, így sok szempontból érthető volt azon a találkozón a csapat fáradtsága. A fiatal békéscsabai gárda azonban megmutatta, hogy annak ellenére sem lehet leírni, hogy egyelőre pont nélkül a tabella utolsó helyén áll.  


Motherson-Mosonmagyaróvár - Békéscsabai ENKSE  30 - 26 (15 - 15) 
NB I bajnoki mérkőzés - 7. forduló  
2020 szeptember 27. vasárnap 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző  
Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KATONA 7, Gyimesi, Kovács P. 3, Horváth B. 3, Szarková 3, HAJTAI 4. Csere: Herczeg (kapus), TÓTH E. 6 (1), Sirián 1, Lancz 1, Stranigg Zs., Hudák, Domokos 2. Edző: Gyurka János  
Békéscsaba: Csizmadia - SZABÓ P. 4, Petika 1, Kukely A. 2, J. Agbaba 4, IVÁN E. 4, Fodor-Bottó. Csere: Mistina K. (kapus), TÖRÖK F. 7, Giricz, Andróczki 3, Kukely K. 1. Edző: Vida Gergő 

A nyári felkészülés során is találkozott egymással a két csapat és akkor a tatai edzőtáborban öt gólos (30-25) mosonmagyaróvári győzelem született. Nincs tehát könnyű helyzetben a békéscsabai lila-fehérek új vezetőedzője a 35 éves Vida Gergő, aki egy nagyon fiatal csapattal vágott neki a bajnokságnak. A Horváth Roland helyét a nyáron átvevő szakember az utóbbi időben a Debreceni VSC másodedzőjeként dolgozott, de van vezetőedzői tapasztalata is az élvonalban, mert 2018 tavaszán irányította néhány találkozón a hajdúságiak gárdáját. 
A tavalyi csapatból távozókat - Balog Judit, Alexandra Vukajlovic, Kovács Anett, Mézes Laura, Dombi Kata, Marincsák Nikolett, Barján Bianka, Kopecz Barbara - jórészt a tavalyi ifjúsági bajnokságot megnyerő saját nevelésű fiatalokkal és Debrecenből érkező kölcsönjátékosokkal pótolták. 

Különböző okok miatt azonban több játékosukat is elveszítették, mert például a 11 gólos Vámosi Pannát visszarendelte a DVSC. A másik debreceni kölcsönjátékost Borgyos Pannát keresztszalag szakadással, a szerb válogatott átlövő, Ivana Mitrovicot pedig vállsérülés miatt  operálták. A koronavírus is sok gondot okozott Békéscsabán, hiszen aGyőri Audi ETO KC elleni találkozójukat például játék nélkül veszítettek el. A helyzetükön pedig az sem könnyített, hogy a Városi Sportcsarnok felújítása miatt az első öt fordulóban idegenben játszottak. Októberben és novemberben sikerült már két „hazai” bajnoki találkozót is rendezniük, de ezekre még az ideiglenes otthonukban, az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában került sor. Itt lesz majd a szerdai találkozóra is, mert a Városi Sportcsarnok igaz már elkészült, de a parketta hibái miatt, még nem vette át a kivitelezőtől a viharsarki egyesület.

Október 9.-én a Kisvárda (24 - 32), majd november 21.-én a Siófok (20 - 31) is győzni tudott Békéscsabán, amely csapat két bajnoki találkozón is pályára tudott lépni tehát a kényszerű szünetben. A magyar állampolgársággal is rendelkező, szerb válogatott Tamara Radojevic személyéban pedig egy rutinos irányítóval is erősödött. A szülés után visszatérő irányító ráadásul jól ismeri a magyar mezőnyt, hiszen a Kisvádra csapatából érkezett, ahol két és fél szezont töltött, 270 gólt szerezve. 
Tamara Radojevic már a keretben is volt a bő egy hónappal ezelőtti Siófok elleni hazai találkozón, de pályára még nem lépett. Ezen a találkozón a lila-fehér gárda a következő összeállításban lépett pályára és szerzett gólokat.

EUbility Group-Békéscsabai Előre ENKSE - Siófok KC  20 - 31 (11 - 14) 
Békéscsaba: Mistina - Kukely K. 1, Iván 3, Kukely A. 5 (1), Giricz 2, Török F. 3, Szabó P.. Csere: Madera-Domokos (kapus), Bucsi 5 (2), Szabó K. 1, Petika, Csepregi, Török Cs. Edző: Vida Gergő 

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre ENKSE 2020/2021-es játékos kerete:
Kapusok: Csizmadia Fanni, Madera-Domokos Claudia, Mistina Kitty, Szabó Dóra
Szélsők: Andróczki Flóra, Fodor-Bottó Rózsa, Gyenes Imola, Kukely Klára, Szabó Panna, Török Csenge
Irányítók: Borgyos Panna, Kukely Anna, Ivana Mitrovic (szerb), Tamara Radojevic (szerb-magyar), Török Fanni
Beállók: Jelena Agbaba (szerb), Bencsik Bojána, Giricz Laura, Szabó Kamilla
Átlövők: Bakonyi Dóra, Bucsi Lili, Csepregi Anita, Iván Emese, Tena Petika (horvát)Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.