IDEGENBEN EREDMÉNYESEBB MUTATÓK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.28.
A hét közepén az Érd elleni hazai találkozóval folytatja az élvonalbeli női kézilabda bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Sok szempontból fontos mérkőzés vár tehát az MKC csapatára, egy olyan ellenfél ellen, amelyet az eddig lejátszott mosonmagyaróvári bajnoki mérkőzéseken még nem sikerült legyőzni. A csütörtökön 18.00 órakor kezdődő mérkőzést most is a megszokott online közvetítés formájában lehet megtekinteni az Interneten.


Az MKC és az Érd tizenkét alkalommal találkoztak egymással, tizenegy NB I-es bajnoki és egy felkészülési mérkőzésen. Ezek közül kettőt tudott megnyerni a Mosonmagyaróvár, mindkettőt Érden. A vendégek pedig ezidáig Mosonmagyaróváron remekeltek, ahol mind az öt bajnoki találkozón győzni tudtak. Legutoljára az idei év elején mérkőzött meg egymással a két csapat, amikor egy izgalmas találkozón is vendég siker született.  

Érd - Motherson-Mosonmagyaróvár  26 - 35  (14 - 18)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 9. forduló 
2021 január 27. szerda 16.00 óra - Érd, Aréna Érd, zárt kapus  

Érd: GYÖRKÖS - Király 2, Mód 5, SZABÓ K. 4, PARÓCZY 7 (4), Kiss-Walfisch 2, Fekete B. Csere: Győrffy (kapus), Kopecz 1, Mézes 1, Sztankovics 1, Horváth D., Csáki 2, Landi 1. Edző: Horváth Roland  Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 5, Kovács P. 5 (1), Gyimesi, HORVÁTH B. 3, SZARKOVÁ 9, Stranigg Zs. 2. Csere: HERCZEG (kapus), Tóth E. 3, HAJTAI 5, Hudák, Sirián 1, Domokos, Lancz 2, Kellermann. Edző: Gyurka János 

Az idei szezon előtt Érden történtek a legnagyobb változások a kézilabda csapatnál, hiszen az anyagi átszervezések miatt gyakorlatilag távozott a teljes játékoskeret. Tíz év után a Szabó Edina vezetőedzővel is szerződést bontottak, miután olyan légiósok, mint Krepz-Slezák, Lavko, Do Nascimento, Jerabková vagy Foggea, valamint a magyar válogatott kézilabdázók Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Kiss Nikolett, Tóth Gabriella és Szabó Laura más csapatokba igazoltak. 
Így a nyáron mindössze három kézilabdázója maradt a csapatnak, akik mellé viszont folyamatosan érkeztek az új kézilabdázók. Györkös Rebeka, Kiss-Walfisch Mercédesz, Sztankovics Réka, Győrffy Alexandra, Fekete Bozsána, Horváth Dóra, Szabó Kitti, Paróczy Sára, Mód Noémi, Zsiborás Luca, Mézes Laura, Kopecz Barbara és a kazah válogatott beálló Dana Abilda pedig jó igazolásnak bizonyult. A csapat irányítását Horváth Rolandra bízták, aki az elmúlt években Békéscsabán dolgozott az élvonalban, a munkáját pedig azzal is elismerték Érden, hogy nemrég szerződését hosszabbítottak vele. 
Ezzel az új csapattal várható volt, hogy az Érd nem tudja megismételni az elmúlt évek sikereit, sőt sokan arra számítottak, hogy első osztályú tagságuk megtartása is kérdésese lehet. Az átalakított gárda azonban hozta a kötelező hazai győzelmeket, valamint olyan értékes győzelmeket is szerzett idegenben, amelyekkel jelenleg a bajnokság nyolcadik helyén áll. Győzni tudtak Kisvárdán, Székesfehérváron és Szombathelyen, az elmúlt fordulóban pedig az MTK budapesti otthonából is elhoztak egy pontot. A megszerzett tizenhárom bajnoki pontjukból, hetet idegenben gyűjtöttek össze tehát, ráadásul ezeket mind a bajnokság 2021-es szakaszában. A nyári előzményeket követően, elismerésre méltó a teljesítményt nyújtanak tehát, hiszen úgy vezetik a középmezőnyt, hogy a riválisaiknál két- három mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Pontosan tudja ezt Gyurka János is, aki nehéz bajnoki találkozóra készül az idegenben is bravúrokra képes Érd ellen.   

- A heti edzésmunkán érezhető a jó hangulat az, hogy feldobta a lányokat a vasárnapi Kisvárda elleni győzelem - nyilatkozta Gyurka János az MKC mestere. - Viszont a jól ismert mondás most is igaz, miszerint ez csak akkor ér sokat, ha a következő feladatot is sikeresen tudjuk megoldani. Ezért az Érd elleni csütörtöki mérkőzésen ugyanazt a csapatmunkát várom, azt a felfogást, küzdőszellemet és akaratot, mint az előző fordulóban. Az érdi csapat ellen különösen figyelnünk kell a megállító faultokra, mert kiválóan cselező, az egy-egyes párharcokat szívesen felvállaló kézilabdázóik vannak. A támadásaink pontosabb befejezése is szükséges lesz, mert azokban még nagy hibaszázalékkal teljesítettünk. Ismét egy nagy csatára számítunk tehát, egyáltalán nem abból indulunk ki, hogy az ellenfelünk hányadik helyen áll a tabellán. Az Érd nyugodtan játszhat és az elmúlt fordulóban az MTK Budapest otthonában is megmutatta, hogy képes a bravúrokra. Az ilyen ellenfelek mindig veszélyesek, így tőlünk a maximumra lesz szükség, tehát még koncentráltabb, hatékonyabb és legfőképpen gyorsabb játékra, mint a hétvégén. 

Az Érd csapatának 2020/2021-es játékos kerete és mezszámai: 
Kapusok: 29. Győrffy Alexandra, 88. Györkös Rebeka 
jobbszélsők: 7. Csáki Lilla, 32. Király Réka 
Jobbátlövők: 15. Kiss-Walfisch Mercédesz, 34. Kóka Mariann   
Irányítók: 18. Szabó Kitti, 20. Mód Noémi   
Beállók: 2. Paróczy Sára, 27. Zsiborás Luca, 44. Sztankovics Réka, 83. Kiss Dorottya   
Balátlövők: 8. Kopecz Barbara, 19. Horváth Dóra, 21. Reizinger Sára. 46. Landi Gabriella 
Balszélsők: 14. Fekete Bozsana, 24. Mézes Laura, 57. Kovács Barbara   

MTK Budapest - Érd  33 - 33 (19 - 14) 
Budapest, Elektromos Sportcsarnok 
MTK Budapest: Győri - Juhász 2, Szekerczés 2, Marincsák 4 (3), Dakos 7, Szöllősi-Zácsik 5, Pelczéder 2. Csere: Suba (kapus), Szabados, Pál T. 10 (1), Sári, Bujdosó-Gerháth, 1, Sallai. Edző: Golovin Vlagyimir 
Érd: Győrffy - Király R. 2, Mód 4, Szabó K. 8 (5), Kiss D. Zs. 1, Kiss-Walfisch 8 (1), Fekete B. 4. Csere: Györkös (kapus), Horváth D., Abilda 1, Paróczy 5, Landi. Edző: Horváth RolandKövetkező mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.