IDÉNYZÁRÓ GYŐZELMEK - 2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 13.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.07.
„Minden jó, ha jó a vége” állítja az ismert mondás. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai pedig remekül, csupa győzelemmel zárták az őszi idényt. Az MKC U22 Sárvárról hozta el a két bajnoki pontot az NB II-es bajnokságban, a két serdülő csapat pedig hazai pályán győzte le a Győri ETO KC és az Ácsi Kinizsi korosztályos gárdáit. A tizenhárom évesek a tőlük megszokott magabiztos sikerekkel zárták a szezon utolsó tornáját. Az MKC U11 esetében pedig nem számolnak eredményt, de a kicsik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, ilyen téren sem vallottak volna szégyent.

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 11. forduló: 
Sárvári Kinizsi SE - Mosonmagyaróvári KC U22  22 - 27 (10 - 15)
MKC U22: Bognár R. - Fekete F., Lázár 13, Babinszky 2, Magyari, Sefcsik 4, Szabó Cs. 2. Csere: Zentai (kapus), Baumgartner 2, Paróczai 2, Lengyel L. 1, Sztranyovszky 1, Kiss J.,  Uzonyi-Varga, Forgács, Gutecz. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Nagyon értékes, sőt nyugodtan mondhatom, hogy bravúros győzelmet arattunk egy nagyon jó csapat otthonában. A Sárvári Kinizsi SE ugyanis biztos vagyok abban, hogy a mezőny elején fogja zárni a bajnokságot. Most azonban a mi nyitott védekezésünk nagyon jól működött, sok labdát szereztünk, amelyek után sorra dobtuk a lerohanás gólokat. A második félidő első szakaszában igaz egy kicsit elfáradtunk, ekkor feljött a hazai csapat, de a hajrában ismét mi domináltunk. Így tulajdonképpen kétszer nyertük meg ezt a találkozót, amelyben nagy szerepe volt a kitűnően védő lányomnak, Bognár Rékának is. Az elmúlt hetekben szép győzelmeket arattunk az NB II-es bajnokságban, amelyekkel felzárkóztunk a középmezőnybe. Nagyon nehéz időszakot sikerült átvészelnünk, ami után most a sérülésből visszatérő játékosokkal erősebbek vagyunk.

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 11. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC III.  31 - 28 (16 - 13) 
MKC: Zentai - Bertalan 3, Hajczinger 8, Bíró 2, Schuttovits 4, Tolnai, Buga R. 3. Csere: Petz (kapus), Stranyovszky 7, Baumgartner 5, Sefcsik 2, Beke. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Szépen akartunk búcsúzni a szezontól, ami tulajdonképpen sikerült is, de elég érthetetlen keretbe foglaltuk ezt a győzelmet. Nem kezdtünk jól, mert nehezen találtuk meg a megfelelő védekezési formát a győriek erőteljes átlövőjével szemben. Ezt azonban negyedóra elteltével megoldottuk, ami után teljes mértékben átvettük a mérkőzés irányítását. Szépen fokozatosan növeltük az előnyünket, sőt sikerült már komoly tíz gólos különbséget is kialakítanunk. A mérkőzés utolsó szakaszában azonban csináltunk egy 1 - 8-as sorozatot, amivel felhoztuk az ellenfelünket. Ekkor, az egy-két gólos vezetésünknél nagy szükség volt a bravúrokat bemutató kapusunkra, Zentai Csengére. Rajta kívül a nagyon elszántan, harcosan kézilabdázó Schuttovits Kamilla teljesítményét lehet maradéktalanul dicsérni. A többiek azonban, ahogyan a mérkőzés is, elég hullámzó pályán mozogtak, de a győzelemért feltétlenül dicséretet érdemelnek.   

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 11. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Ácsi Kinizsi SC  31 - 26 (15 - 17) 
MKC: Varga L. - Telek 8, Faddi-Horváth 10, Petró 1, Rigó, Vidra K. 5, Lengyel A. Csere: Szikra K. (lapus), Deutsch 3, Smuk 3, Pécsi-Palotás 1, Csáki A., Novits, Gerber, Varga B., Szabó E. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor: - Nagyon sok gonddal kezdődött a számunkra ez a találkozó, hiszen a melegítésnél megsérült az egyik kapusunk, Szikra Kata részleges bokaszalag szakadást szenvedett. A mérkőzés tizedik percében pedig Rigó Virág szállt ki a játékból, térdsérülés miatt. Így talán nem is csoda, hogy az első félidőben önmagukat mélyen alul múlva  kézilabdáztak, amit persze az ellenfelünk ki is használt. A szünetben megbeszéltük, hogy mit kell másképpen csinálnunk annak érdekében, hogy megfordítsuk az eredményt. Ennek megfelelően kezdtük is a játékrészt és viszonylag rövid időn belül ledolgoztuk a két gólos hátrányunkat. Ezt tíz perc elteltével egy 5 - 0-ás periódusunk követte, ami tulajdonképpen el is döntötte a javunkra a mérkőzést. Így azt a célunkat elértük, hogy megnyerjük a szezonzáró mérkőzésünket, azt a tervünket viszont, hogy minden játékosunk pályára léphessen nem tudtuk maradéktalanul megvalósítani.   

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Répcelaki SE  21 - 16 (11 - 7) 
Mosonmagyaróvári KC - Kőkúti Sasok DSE  37 - 21 (20 - 5) 
MKC: Papp A. (kapus), Baltová Bernadett 2, Csontos Regina 20, Csontos Viktória 21, Fekete Maja 8, Katona Mira, Kerényi Emma, Horváth Tímea, Szalai Zoé 7. 
Utánpótlás edző: Kránitz János   

Kránitz János: - Gratulálok a csapatomnak, azoknak a kislányoknak, akiket semmi sem zavart meg és ezt a két mérkőzést is megnyerték. Pedig a szervezés hibájából ismét egymást követően, tehát pihenés nélkül játszottunk és az egyik ellenfelünk is változott. Öt kezdő játékosunk hiányzott, akik közül hárman, Baróti Boglárka, Csáki Anna és Kovács Eszter ráadásul gipszben is vannak. Mindössze egy hónapja nálunk készülő, újonc kapussal vettük részt a tornán, de elsősorban a Csontos testvérek, Fekete Maja és Szalay Zoé eredményes játékával, helyenként kimondottan jó játékkal zártuk az évet. Két éve veretlenek vagyunk a tornákon, amit persze nem könnyű hétről-hétre megőrizni. Ezek a gyerekek azonban imádnak edzeni, játszani, versenyezni így ezt sem teherként, nehéz tétként kezelik.   

Gyermekbajnokság leány U11 - VII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA 
Celldömölki VSE - Mosonmagyaróvári KC 
MKC: Mészáros Kata, Völgyesi Stefi (kapusok), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Makó Mietta, Nagy Nikol, Rédling Anna, Soós-Szeredi Panka, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Az első mérkőzésen vagy még, vagy már otthon voltak a kislányok, így nem figyeltek eléggé. Nagyobb koncentrációval pedig egy sokkal jobb, lényegesen hasznosabb találkozót játszhattunk volna az erős szombathelyi csapattal. A második Celldömölk elleni mérkőzésen azonban már nem volt ilyen problémánk, ezért sokkal lendületesebbek voltunk. A védekezésünk is sokat javult, ami mögött a kapusaink is ügyesen védtek. Az odafigyelés tehát sok szép megoldást hozott, így jó érzéssel mehetnek a játékosok a téli szünetre.