IGAZI HELYTÁLLÁS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.10.
Ismét élőben közvetítette a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bajnoki mérkőzését az M4 Televízió, így az egész ország láthatta, hogy valóban helyt állt a csapat a világ egyik legjobbja ellen. Egy remek hangulatú, színvonalas találkozón a győriek győzelme nem forgott veszélyben, de az MKC jó partnere volt az ETO gárdájának.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC 22 - 29 (13 - 15) 
N
B I. bajnoki mérkőzés 9. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.100 néző  
2021 november 10. szerda 19.15 óra 
Vezette: Sándor László - Szikszay Csaba   

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY – Mihály 1, Lancz 2, PÁSZTOR 2, Konecná 2, TÓTH G. 7, Stranigg Zs. 1. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 3 (1), KOVÁCS P. 3, Hajtai 1.  
Edző: Gyurka János.  

Győr: LEYNAUD 1 – Lukács 2, Kristiansen 4 (1), Brattset 1, OFTEDAL 3, HANSEN 8 (2), Schatzl Nadine. Csere: SOLBERG (kapus), NZE-MINKO 2, Blohm 4, FODOR 3, Háfra N., Despotovic 1.  
Edző: Ambros Martin  

Kiállítások: 4, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3 

Nem sokat kockáztatott a kezdő csapatot illetően az ETO, hiszen középen a nagyon tapasztalt skandináv légióval kezdtek. Igaz nélkülöztek is néhány kézilabdázót, hiszen Glauser, Pintea Rju Eun Hi és Faluvégi hiányzott, de azért tartalékosnak túlzás lett volna nevezni a győrieket.
A mosonmagyaróvári gárdából a két balkezes légiós Ana Kojic és Tanja Asanin játékára nem számíthatott még Gyurka János. A pályán lévők azonban az első tíz nagyon bátran kézilabdáztak a világsztárok ellen és rendre a vezetéssel is megörvendeztették a szurkolókat. Amúgy is remek volt a hangulat a telt házas UFM Arénában, ahol a győri és a mosonmagyaróvári ultrák is hangpárbajt vívtak. Mondhatni, hogy még egy kis rangadó atmoszféra is kialakult, hiszen a vártnál sokkal jobban kezdett az MKC. Igaz az egy gólos vezetés a félidő második felében már a győri oldalon jelentkezett, de ekkor már Nze-Minko, Blohm, Fodor és Háfra Noémi pályára lépett a vendégeknél.
A huszonkettedik percben huszonkét gólt mutatott az eredményjelző, teljesen egyenlő elosztásban, ami egyértelműen a Motherson-Mosonmagyaróvár dicsérete. Még akkor is, ha visszaemlékezünk arra, hogy az ETO az elmúlt fordulókban sem döntötte el a bajnoki találkozóit az első félidőben. Viszont természetesen az ETO is figyelt erre, mert a játékrész utolsó perceit alaposan megnyomta. Néhány Szemerey Zsófi bravúr, valamint ügyes labdaszerzés után azonban a hazai gárda faragott a hátrányából és így megteremtette egy izgalmas második félidő lehetőségét. 

Az persze nagy kérdés volt, hogy az a tempót meddig bírja az MKC, ami a legtöbb esetben a győriek, Bajnokok Ligája ellenfelei számára is megoldhatatlan feladat. Erről beszélt a mérkőzés előtt Gyurka János is, aki azonban eddig nagyon büszke lehetett a tanítványaira, mert egyértelműen mérkőzésben tudott maradni a csapata.
A Győri Audi ETO KC azonban fokozta az iramot, és a negyvenedik percben ismét elhúzott három góllal. A skandináv belső négyes - Hansen, Oftedal, Blohm, Kristiansen – hatékonyan dolgozott, különösen a svéd válogatott beálló Linn Blohm volt elemében. A góljaival pedig pillantok alatt hat gólosra növelte a különbséget a győri zöld-fehér együttes. Az MKC továbbra is tisztességes küzdött, de ebben a periódusban a támadások befejezésénél már több volt a hiba, amelyek megakadályozták az újbóli felzárkózást. 
Az MKC az utolsó tíz percben azonban összeszedte minden erejét és egy igazi fogcsikorgatós hajrát indított, amelyet kihagyott büntetőkkel elő is segített az ETO. Három gólra megközelítette az ellenfelét, amit óriási tapssal, buzdítással háláltak meg a szurkolók. Az persze vitathatatlan, hogy a jobb csapat vezetett és nyert, de ezen a találkozón az unalomig ismert olló nyílásáról nem kellett tudósítani. Sőt itt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club oldalán nyugodtan leírhatjuk, hogy soha még ennyire szoros, nyílt mérkőzést nem játszottunk az ETO csapatával. 

Gyurka János: - Nem azonos célokért küzd a két csapat, így a legfontosabb az, hogy egy kimondottan jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani az ETO-val, amit élvezetek a szurkolók. Az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat, de a folytatásban mentálisan elfáradtunk. Ez főként a támadások befejezéseinél érződött, amit azért bánok, mert egy kicsit jobb helyzetkihasználással még szorosabb eredményt is elérhettünk volna. 

Ambros Martin: - Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen sorra jönnek a mérkőzések a bajnokságban és nemzetközi mezőnyben. A csapatot pedig olyan szinten kell tartani, hogy mindkét sorozatban sikeresen szerepeljen. Ezért tartom nagyon jó eredménynek, hogy egy ilyen kiválóan támadó csapatot, mint az MKC huszonkét gólon tudtunk tartani, kimondottan jó védekező munkával.