ÍGÉRETEK HELYETT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.20.
Az Alba Fehérvár KC ellen zárja a 2021/2022-es bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár 2022 május 20.-én pénteken 18.00 órakor. A győzelemért járó két pont megszerzése pedig a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyezést jelentené az MKC csapatának.

- A bajnokság utolsó mérkőzése következik, ami előtt nem szeretnék hosszan beszélni, hiszen pontosan ismerjük a zárómérkőzésünk tétjét - nyilatkozta Gyurka János az MKC vezetőedzője. - A nehézségeink megvannak, ezek már nem változnak, ahogyan a mérkőzésre történő felkészülésünk sem. Így a bajnokság végén az természetes, hogy már fáradtak vagyunk, de még egyszer össze kell szorítanunk a fogunkat. Az élvonalban mindegyik bajnoki mérkőzés nehéz, kiváló ellenfelekkel találkozunk. Ilyen lesz az Alba Fehérvár KC elleni pénteki mérkőzésünk is, de a céljaink eléréséhez most le kell győznünk őket.


A tavalyi idényt Deli Ritával kezdett el és Józsa Krisztiánnal fejezte be a székesfehérvári gárda. A 2021/2022-es szezonban pedig az 50 éves, harminc éves tapasztalattal rendelkező horvát Boris Dvoršek irányított, de az ő helyét is Józsa Krisztián vette az idei év elején. A sok volt mosonmagyaróvári játékost (Bardi Fruzsina, Dányi Bernadett-Dél-Koreába távozott, Domokos Dalma, Töpfner Alexandra, Hudák Emma-Szlovákiába távozott) a soraiban tudó Albánál tehát inkább a változás volt állandónak nevezhető. 
A pénteki mérkőzés eredményétől függetlenül a 10. helyen zárják a bajnokságot, amelyhez a pontjaikat jórészt hazai pályán szerezték be. Az MTK Budapest, az Érd, a Vasas, a Kisvárda, a Szombathely és a Mosonmagyaróvár együttesét tudták legyőzni a KÖFÉM Sportcsarnokban, a Budaörs ellen pedig döntetlenre végeztek ugyanott. Idegenben viszont csak három pontot tudtak begyűjteni, a budaörsi győzelmükkel és a fővárosban az MTK elleni döntetlennel. 

- Ebben az idényben elég kiszámíthatatlanul szerepelt a székesfehérvári csapat, amely a közelmúltban minket is meglepett néhány alkalommal - emelte ki Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya. - Sok tehetséges fiatal van a keretükben, olyan kézilabdázók, akikre figyelnünk kell. Nyernünk kell, mert meg akarjuk szerezni a bajnokság ötödik helyét és én érzem is a lányokban azt a tüzet, aminek ehhez égnie kell. Nagyon szép díjakat kaptunk a városi sportgálán, amelyeket most is meg akarunk hálálni. A szurkolóinkkal is szeretnénk egy kellemes estét eltölteni a bajnoki találkozó után. Ezért egyértelműen a győzelemre készülünk az Alba Fehérvár KC ellen. 

Az Alba Fehérvár KC tavaly április elején, Mosonmagyaróváron tudott győzni 28 - 25 arányban, a két csapat legutolsó Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki találkozóján. Sőt a nyáron, az augusztusi felkészülési találkozón is nyerni tudtak 39 - 31-re az UFM Arénában. Székesfehérváron is Alba siker született, amikor a járvány miatt nagyon nehéz helyzetben lévő MKC lépett pályára.  

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 27  (14 - 13)  
NB I. bajnoki mérkőzés 13. forduló - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 400 néző  
2022 január 29. szombat 18.00 óra  

Székesfehérvár: PIJEVIC - OHYAMA 2 (1), Boldizsár 1, VARGA E. 5, Besszer 2, Utasi 2, TAKÓ 7. Csere: Tóth N. (kapus), TÖPFNER 6 (3), Bardi 1, Gerháth K. 4, Szarka, Domokos.    
Edző: Józsa Krisztián  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Kojic 3, LANCZ 6 (3), Pásztor 1, KOVÁCS P. 5, Tóth E. 5, Hajtai 4. Csere: Mistina (kapus), Milic 2, Asanin 1, Török L, Mihály.   
Edző: Gyurka János   

Van tehát bőven javítanivaló a székesfehérvári csapat ellen és a legyőzésük egyben azt is jelentené, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár eléri a célját a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságban. Ezt pedig nem szavakkal, hanem tettekkel, eredményes, jó játékkal tudja elérni a csapat, amely nagyon számít a mosonmagyaróvári szurkolók jelenlétére, bíztatására.   

Az Alba Fehérvár KC 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Kubina Molli, Tea Pijevic (horvát), Tóth Nikolett 
Szélsők: Domokos Dalma, Háfra Luca, Szarka Adrienn, Takó Viktória, Töpfner Alexandra 
Irányítók: Mana Ohyama (japán), Tamara Smbatian (ukrán), Triscsuk Krisztina (orosz-magyar)
Beállók: Bardi Fruzsina, Dubán Nikolett, Varga Emőke 
Átlövők: Afentaler Sára, Besszer Borbála, Boldizsár Bianka, Gerháth Kincső, Sulyok Réka, Utasi Linda