Így teljesítettek az MKC játékosok a válogatottakban

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.03.04.
A Motherson Mosonmagyaróvár hat játékosa is válogatott összetartáson vett részt a múlt héten.
Az Albek Anna-Pásztor Noémi-Szemerey Zsófi trió a magyar felnőtt válogatottban töltötte a hetet. Golovin Vlagyimir együttese kétszer is megmérkőzött Svájccal az Európa-kupában. Mindkét találkozó magyar sikerrel zárult: hazai pályán 38-26-ra, idegenben pedig 35-27-re nyert az olimpiai selejtezőre készülő együttes. Albek Anna ötször volt eredményes a két meccsen, Pásztor Noémi 1 gólt szerzett. Szemerey Zsófit csak az első meccsre nevezték, de ott remekelt, 10 védéssel, és 43 %-os hatékonysággal zárt.
Ines Ivancok az osztrák válogatottban kétszer is pályára lépett Norvégia ellen az Európa-kupában. Az MKC játékosa mindkétszer csapata legeredményesebb góllövője volt, igaz Norvégia mindkét meccset simán megnyerte. Ines a 43-22-es norvég sikerrel záruló találkozón 7, míg a 39-22-es meccsen 6 gólt szerzett, azaz tizenháromszor talált be a világ egyik legjobb csapatának hálójába.
Lancz Barbora lövőformájára sem lehetett panasz a szlovák válogatottban. Északi szomszédunk két Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt a múlt héten. Izrael ellen könnyed, 31-22-es siker (9 Lancz góllal), míg Németország ellen sima, 32-18-as vereség (Lancz Barbora 6 találatig jutott). Az MKC átlövője összesen tizenötször volt eredményes.
Varga Emília a női juniorválogatott csapatkapitányaként a Dabason rendezett négy nemzet tornán vett részt. A mieink remekeltek a háromnapos megmérettetésen, ahol mindhárom találkozójukat megnyerték. Németország ellen 33-30-ra (Varga 9 gól), Franciaország ellen 28-19-re (Varga 3 gól), míg Dánia ellen 29-24-re (Varga 6 gól) nyert Szilágyi Zoltán együttese. Varga Emília három meccsen 18 gólt szerezve ünnepelhetett tornagyőzelmet Dabason. A héten már a Magyar Kupa négyes döntője lesz fókuszban. A Motherson Mosonmagyaróvárra a szombati elődöntőben a Ferencváros együttese vár.
Március 9., szombat, 17:30 Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
Jegyek még kaphatók: https://magyarkezilabdaszovetseg.livetickethub.hu/events/66607
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó