IMPONÁLÓ SERDÜLŐ SIKER

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.10.14.
Esélyesként várta az MKC serdülő gárdája a bajnokság középmezőnyéhez tartozó Szent István SE második korosztályos csapata elleni hazai találkozót. Farkas Veronika tanítványai egy másodpercnyi kétséget sem hagytak abban, hogy folytatják is az eddig hibátlan sorozatukat és a negyedik bajnoki találkozójukat is megnyerték. Szerdán sajnos a Kozármislenyben játszó ifjúsági csapat viszont nem volt ilyen sikeres, mert 29 - 19 arányú vereséget szenvedett.


Leány serdülő II osztály - nyugat 5. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Szent István SE II  30 - 15 (17 - 7) 
2020 október 14. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Gácsig Dániel - Szecsődi Dániel   

MKC: Bognár - Uzonyi-Varga 4, Sefcsik 4, Gyurkó 2, Szakos 2, Sztranyovszky 7 (3), Buga R. Csere: Lengyel N. (kapus), Lengyel L. 4 (1), Baumgartner 2 (1), Mészáros 2, Pető 1 (1), Forgács 1, Renner 1, Bíró, Plachy. Edző: Farkas Veronika 

Kiállítások: 6 perc illetve 4 perc 
Hétméteresek: 7/6 illetve 6/5   

Pontosan úgy kezdte ezt a bajnoki találkozót a Mothreson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata az UFM Arénába, ahogyan azt hazai pályán kezdeni kell. Másfél perc alatt, három szép góllal, öt játékperc után pedig 6 - 2 arányú vezetéssel mutatta meg, hogy egyértelműen esélyese a találkozónak. Védekezésben nagyon sok labdát szereztek a mosonmagyaróvári fiatalok, a támadásaikat pedig rendre pontosan fejezték be. Így a vereségbe elég hamar beletörődő budapesti ellenfél csak egy nagyon rövid ideig tudott mérkőzésben maradni. Az MKC serdülő csereként beálló kézilabdázói is pillanatok alatt felvették a ritmust, így az utolsó másodpercben szerzett góllal, már az első huszonöt perc végén tízre növelték az előnyüket.

A nézőtéren helyet foglaló szülők is elégedetten beszélgettek a szünetben, hiszen cáfolhatatlanul kidomborodott, hogy képzettebb, szervezettebb a hazai gárda. Bognár Réka bravúrokat mutatott be a kapuban, a mezőnyben pedig azért nehéz kiemelni bárkit, mert minden MKC játékos megtette a magáét. Az viszont biztos, hogy a dinamikus Gyurkó Lili jól irányította a csapatot, Sztranyovszky Laura higgadtan értékesítette a büntetőket, Sefcsik Nóra pedig sistergős átlövés gólokat dobott. Így az előny is egyre nőtt a két csapat között, a kislányok tehát maximálisan rászolgáltak arra, hogy egy ilyen képes-szöveges tudósítás kerüljön fel a mérkőzésükről az MKC honlapjára. Az újságíró persze nem szakember, de nem is kell annak lennie ahhoz, hogy kiemelje ezeknek a gyerekeknek az elmúlt egy évben látható töretlen fejlődését! 

Farkas Veronika: - Örömmel néztem végig ezt a mérkőzésünket, mert ügyesen kézilabdázott a csapatom, nagyon magabiztosan begyűjtve a kötelező két bajnoki pontot. Az edzéseken sokat gyakoroltuk ezt a kicsit nyitott, a labdaszerzésre építő védekezést, amelyet most kimondottan jól alkalmaztak a lányok. Megfelelő volt a támadójátékunk is, szép gólokat szereztünk, jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket. A vezetésünk tudatában néha elvitte egy kicsit a játékosainkat a hév, ezért voltak pontatlan indításaink, de összességében meggyőző volt a teljesítményünk. 

Leány ifjúsági I osztály - nyugat 6. forduló: 
Kozármisleny SE - Mosonmagyaróvári KC  29 - 19  (15 - 9)   
2020 október 14. - Kozármisleny, Városi Sportcsarnok 
Vezette: Hullmann Béla - Weinert Gergő   

MKC: Soltész - Szabó Cs. 1, Dezséri 3, Nemes 8, Paróczai 1, Simon 2, Fekete F. 4. Csere: Magyari, Trestyén, Szalai V., Babinszky, Pusztai. Edző: Bahrim Liliána 

Bahrim Liliána
: - Rosszul kezdődött a számunkra ez a nap, mert reggel kiderült, hogy Lázár Jázmin beteg és így nem tudott elutazni velünk. Így semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit a héten gyakoroltunk. Nem is volt hatékony a támadó játékunk, amit a most már jobb, szervezettebb védekezésünk és Soltész Kíra bravúros kapus teljesítménye nem tudott ellensúlyozni. Sajnos még mindig nagyon kevesen vagyunk, hiszen Babinszky, Pusztai egyáltalán nem tudott pályára lépni. Szalai Vivien is csak ötven százalékos állapotban, ezért Nemes Laurának négy hetes kiadás után kellett játszania. Ilyen lesz sajnos ez a fél évünk, de mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legjobban tudjuk megoldani ezt az időszakot.


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök