ISMERŐS ELLENFÉL, ISMERETLEN HELYZET

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.06.
Három felkészülési és egy bajnoki mérkőzést játszott már ebben a szezonban a Motherson-Mosonmagyaróvár és az Alba Fehérvár KC kézilabda csapata. Így szerdán este fél hétkor már az ötödik találkozóra kerül sor majd az UFM Arénában. A szurkolók ezt a találkozót is megtekinthetik majd online közvetítés formájában, amelynek a linkjét a honlapon fogjuk hamarosan közölni.

- Meggyőződésem, hogy az Alba FKC gárdájában sokkal több van, mint amit a jelenlegi helyezésük mutat - mondta a mérkőzés felvezetésként Gyurka János az MKC edzője. Vannak olyan kiváló, nagyon tapasztalt kézilabdázóik, mint Triscsuk, Temes, Szarka vagy Pijevic és valóban jó fiatalok egész sora is bevethető. Képesek a bravúros eredményekre, hiszen győzni tudtak Debrecenben is, így mi is egy rendkívül nehéz mérkőzésre számítunk. Több olyan tényező is van, amelyekben sokat kell javulnunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk akár szerdán este vagy a hátralévő fordulókban. A Vác elleni találkozón tizenhét technikai hibánk volt és ilyen számmal ezen a szinten nem lehet mérkőzést nyerni. A kiállításaink mennyiségét is csökkenteni kell, hiszen óriási energiákat emésztenek fel ezek az emberhátrányos időszakok. Intenzívebbnek, gyorsabbnak kell lennünk az előre és a hátra futások során, hogy el tudjuk kerülni a lerohanásokból kapott gólokat. A legfontosabb pedig az, hogy a játékosaink átérezzék, hogy miért is játszanak. Továbbra sem vagyunk könnyű helyzetben, mert igaz az edzések számát növelni tudtuk, de a hiányzóink megmaradtak. Egy csapat vagyunk, ahol közösen kell küzdeni a célért és ebben én már semmit sem fogok tolerálni. 


A két nyári gyakorló találkozót az MKC nyerte és a tavaly szeptemberben, az ötödik fordulóban lebonyolított bajnoki találkozón is mosonmagyaróvári siker született. A legutolsó, tavaly októberi edzőmérkőzés azonban az Alba FKC sikerét hozta, és akkor már az új edző Józsa Krisztián irányított.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC  30 - 26 (16 - 17) 
2020 augusztus 07. péntek 16.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 400 néző

Alba FKC - Motherson-Mosonmagyaróvár  25 - 35 (14 - 15) 
2020 augusztus 15. szombat 13.00 óra - Székesfehérvár, KÖFÉM csarnok, zárt kapus

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  27 - 31  (15 - 16)  
NB I bajnoki mérkőzés - 5. forduló 
2020 szeptember 20. vasárnap 18.00 óra - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 400 néző  
Székesfehérvár: Dányi - Szabó-Májer 1, AFENTÁLER 3, TRISCSUK 6 (1), Bardi 1, Boldizsár, Szarka 4. Csere: Pijevic, Tóth N. (kapusok), TEMES 6 (4), Töpfner 3, Vashchuk, Utasi 1, Varga E. 2., Gerháth K. Edző: Deli Rita  
Mosonmagyaróvár: HERCZEG - KATONA 7 (2), Tóth E. 2 (1), KOVÁCS P. 4, Horváth B. 1, Szarková 2, Hajtai 4. Csere: Szemerey (kapus), Gyimesi, Tilinger 2 (1), HUDÁK, Domokos, Stranigg Zs. 3, LANCZ 4, Sirián 2, Kellermann D. Edző: Gyurka János  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC  26 - 29  (15 - 10) 
2020 október 16. péntek 14.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus
Mosonmagyaróvár: Szemerey 1 - Katona 2 (1), Gyimesi 1, Tóth E. 4, Horváth B., Kovács P. 7 (3), Hajtai 1. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Kellermann, D., Lancz 2, Stranigg Zs. 2, Sirián 1, Hudák 1, Domokos 4. Edző: Gyurka János  
Székesfehérvár: Pijevic - Töpfner 6, Afentáler, Triscsuk 8 (5), Bardi 3, Temes 2, Szarka 5. Csere: Dányi (kapus), Háfra, Boldizsár, Gerháth K. 1, Vashchuk 1, Utasi 3 (2), Varga E., Szabó-Májer. Edző: Józsa Krisztián 

Nem rajtolt jól a székesfehérvári csapat a bajnokságban és egy meglepő, szeptemberi, tíz gólos Boglári Akadémia utáni vereséget követően Deli Rita, négy és fél után lemondott. A helyét a másodedző, a harminchárom éves Józsa Krisztán vette át, akinek munkáját az egykori kiváló irányító Siti Eszter segíti, aki szintén volt másodedzője Deli Ritának. A fiatal szakember a télen bravúros sikerekkel, Kisvárdán és Debrecenben, valamint hazai győzelmekkel (Szombathely, Békéscsaba) kezdett. Az Alba így gyorsan gyűjtött nyolc bajnoki pontot, amelyekkel el is mozdult a legveszélyesebb zónából. Az elmúlt fordulók viszont nem sikerültek az Albának, öt bajnoki és egy Magyar Kupa vereség után, a tabellán a 11. helyen állva érkeznek most az UFM Arénába.
A székesfehérvári csapat rutinos kézilabdázókból és fiatal tehetségekből áll, a vezére pedig az orosz származású, 34 éves, 53-szoros magyar válogatott Triscsuk Krisztina, aki hét év után tért vissza Székesfehérvárra. Az anyai örömök után visszatérő Szabó-Májer Krisztina és Temes Bernadett, valamint a három volt MKC játékos Bardi Fruzsina, Dányi Bernadett és Töpfner Alexandra is meghatározó kézilabdázók a csapatban. Meg kell említeni, hogy a horvát válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmet nyerő, sajátos stílusban védő Tea Pijevic is az Alba kapusa. Az Alba csapatában azonban már 24 játékos szerepelt a bajnokságban, így nem igazán mondható, hogy teljesen összeállt volna a székesfehérvári gárda. A kísérletezés pedig még most is folytatódik, hiszen az utánpótlást jól ismerő Józsa Krisztián az elmúlt hetekben is több ifjúsági korú játékost próbált ki az NB I -ben.     

Az Alba Fehérvár KC 2020/2021-es játékos kerete:
Kapusok: Dányi Bernadett, Gajdóczi Barbara, Kubina Molli, Tea Pijevic (horvát), Tóth Nikolett 
Szélsők: Gyöpös Szabina, Háfra Luca, Szabó-Májer Krisztina, Szarka Adrienn, Töpfner Alexandra 
Irányítók: Rózsás Josephine, Temes Bernadett, Triscsuk Krisztina 
Beállók: Bardi Fruzsina, Dubán Nikolett, Varga Emőke 
Átlövők: Afentaler Sára, Besszer Borbála, Boldizsár Bianka, Gerháth Kincső, Kertész Korina, Sulyok Réka, Utasi Linda, Olha Vashchuk (ukrán-török)


Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.