ISMÉT A VÁLOGATOTTBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.23.
Kijelölte az első keretét Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda válogatott augusztus végén kinevezett új szövetségi kapitánya. A válogatott október elsején találkozik, akkor kezdi el a felkészülést a Portugália, majd a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. Az irányítóknál Golovin nem számíthat az egyaránt vállsérüléssel küzdő Kovacsics Anikóra és Szucsánszki Zitára, ezért az olimpiát megjárt Vámos Petra mellett Lakatos Rita és Tóth Eszter bizonyíthat.


- Nagyon balszerencsés voltam az Európa-bajnokságon, mert egy fogfájás miatt kiestem a csapatból és utána már nem sikerült visszakerülnöm az olimpiai keretbe, nem lehettem ott az ötkarikás játékokon - nyilatkozta a játékos. - Persze reménykedtem abban, hogy ezzel nem végleg zárult be előttem a válogatott kapuja, mert a számomra az a legnagyobb megtiszteltetés, elismerés, ha felhúzhatom a címeres mezt. Golovin mester ismer engem, én is nagyon sokat köszönhetek neki, így titkon bíztam abban, hogy küldeni fog válogatott meghívót. Úgy látom, hogy ő támaszkodik a tapasztaltabb kézilabdázókra, akik mellé szeretné beépíteni a vele már a korosztályos válogatottakban dolgozó tehetséges fiatalokat. Úgy érzem, hogy most én is érettebb vagyok a válogatottságra, ezért mindenképpen meg akarom ragadni ezt a „második” esélyt. Formálódik egy válogatott csapat, jön egy világverseny és most vannak hiányzók a posztomon. Ez egy komoly esély a számomra, hogy bebizonyítsam, hogy nekem ott van a helyem a magyar válogatottban.   

A magyar női válogatott kerete: 
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német) 
Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO) 
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PLANÉTA Szimonetta (DVSC Schaeffler), TOMORI Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég) 
Irányítók: LAKATOS Rita (Siófok KC), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler) 
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler) 
Balátlövők: HÁFRA Noémi (Győri Audi ETO), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria) 
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO)