ISMÉT BUDAPESTI ELLENFÉL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.11.
Szombaton ismét fővárosi ellenfél vár a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára, hiszen a budapesti Elektromos csarnokban az MTK Budapest fogadja. A találkozó 18 órakor kezdődik, teljesen zárt kapuk mögött, mert az MTK a felnőtt és utánpótlás mérkőzéseit, a COVID 19 vírus miatt, határozatlan ideig nézők beengedése nélkül rendezi.

A legutolsó két fővárosban rendezett MTK - MKC mérkőzés vendég sikereket hozott, hiszen tavaly döntetlen volt az eredmény, egy évvel előtte pedig győzött a Mosonmagyaróvár. Most egy-egy győzelemmel és vereséggel várják a csapatok a szombati találkozót, amelynek a folytatást illetően így komoly tétje van. 


A nehéz sorozatunk újabb fontos állomása következik szombaton az Elektromos csarnokban, ahol egy kombinatív, gyors kézilabdát játszó MTK Budapest vendégei leszünk - nyilatkozta az MKC edzője Gyurka János. - Szöllősi-Zácsik Szandra személyében pedig van egy tapasztalt, válogatott vezérük is, akinek a játékára különösen kell figyelnünk. Úgy kell tehát védekeznünk, mint ahogy az első félidőben az FTC ellen tettük, támadásban pedig javulnunk kell, elsősorban az átlövőink eredményességét illetően. Ebben segítség lehet, hogy Tilinger Tamara már bevethető lesz szombaton, akivel színesebb a csapatunk előre játéka. Külön beszélgettem Tóth Eszterrel is, aki természetesen bizonyítani akar a volt csapata ellen, ami reméljük, hogy hasonlóan sikerül majd, mint az elmúlt találkozón Szemerey Zsófi esetében. Idegenben játszani nem könnyű, hiszen látható, hogy az otthonában mindegyik csapat erősebb, de felkészültünk erre a találkozóra. Nagyon sajnáljuk, hogy zárt kapuk mögött kell kézilabdáznunk, hiányozni fognak a szurkolóink, akik óriási erőt adnak a jelenlétükkel. Megpróbálunk azonban minden nehézséget kizárni és az első két találkozónk pozitívumainak lendületével, küzdőszellemével játszani szombaton az MTK Budapest ellen. 

A hazai gárda a nyitófordulóban 35 - 28 arányban győzte le az Alba Fehérvár KC együttesét, majd szerdán 31 - 22 - es vereséget szenvedett a Vác otthonában. Mondhatni tehát, hogy kék-fehérek hozták a kötelezőt, ahogyan ez jellemezte őket a nyári felkészülés során is, amikor a Kisvárda (28 - 24) és a Dunaújváros (28 - 34) legyőzésével megnyerték a négy csapatos BioTechUSA felkészülési tornát. Azon a tornán is a csapat legjobbja volt Szöllősi-Zácsik Szandra, akinek igaz több komoly kérője is volt a nyáron, de végül maradt az MTK kötelékében. 
Távozott viszont a tavalyi csapatból Fekete Bozsana (Érd), Horváth Dóra (Érd), Djurdina Malovic (MKS Lublin lengyel), Mihálffy Adrienn (Kisvárda), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár) és Zsiborás Luca (Érd). A pótlásukra olyan játékosokat igazoltak, akik már dolgoztak együtt Vlagyimir Golovinnal, így érkezett tehát a balszélső Pelczéder Orsolya Székesfehérvárról és a nagyon gólerős balátlövő Szekerczés Luca Dunaújvárosból. Erősítés lehet mg a tavaly Békéscsabán kimondottan jól teljesító irányító Marincsák Nikolett és az elmúlt öt év egri beálló gólkirálynyője Sári Barbara, aki az 1995-ben a világ legjobbjának választott Kocsis „Böbe” Erzsébet lánya. Golovin mester csapata tehát jelentősen átalakult, de játékerőben nagyon hasomlónak mondható az élvonalban évek óta stabil MTK csapatokhoz. A szakmai stáb pedig egy sokoldalú szakemberrel is bővült Rutka Péter személyében, aki tíz év után jött el Egerből, hogy másod és kapusedzőként segítse Golovin munkáját. 

Az MTK Budapest 2020/2021-es játékoskerete és mezszámai:
Kapusok: 54. Győri Barbara, 16. Suba Sára 
Szélsők: 7. Dávid-Azari Fruzsina, 30. Juhász Eszter, 13. Pelczéder Orsolya, 11. Sallai Nikolett 
Irányítók: 24. Marincsák Nikolett, 14. Pál Tamara, 22. Szabados Gréta 
Beállók: 39. Dakos Noémi, 34. Ferenczy Petra, 26. Sári Barbara 
Átlövők: 21. Bujdosó-Gerháth Fanni, 19. Szekerczés Luca, 90. Szöllősi-Zácsik Szandra 
Edző: Golovin Vlagyimir

A Vác – MTK Budapest bajnoki találkozó adatait is közöljük, hiszen a két következő bajnoki ellenfelünkről olvashatnak információkat. 
Váci NKSE - MTK Budapest 31 - 22 (16 - 11) 
Váci Sportcsarnok, 300 néző, Vezette: Hargitai, Markó  
Váci NKSE: Triffa - Radoszavljevics 5, Kácsor 4, Lakatos 1, Helembai 6, Hámori 5, Diószegi. Csere: Bálint (kapus), Szabó L. 4 (2), Szeberényi, Grosch 4, Kuczora 1, Szondi 1, Bárdy. Edző: Szilágyi Zoltán  
MTK Budapest: Suba - Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 2, Marincsák 3, Pelczéder 4. Csere: Győri (kapus), Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Sallai, Juhász E. 1, Sári 1, Bujdosó-Gerháth 2. Edző: Golovin Vlagyimir  
Kiállítások: 10, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2 
Fotók: mtk.hu


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök