ISMÉT CSAPAT VAGYUNK…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.05.04.
A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata megnyerte a két legutolsó bajnoki mérkőzését. Így a Kisvárda és az az Érd ellen megszerzett négy pont az MKC számára, ismét kedvezőbb helyzetet teremtett a bajnoki tabellán. Igaz a hátralévő mérkőzések a Szombathely, Siófok, ETO ellen idegenben és Dunaújváros, MTK, Boglári Akadémia gárdái ellen hazai pályán, nem lesznek egyszerűek. Horváth Bernadett a csapat nagyon jó formába lendült beállója azonban bizakodva várja ezt a bajnokságot lezáró sorozatot.


-
Nagyon örülök, hogy az elmúlt két fordulóban megint nagybetűs csapat voltunk - nyilatkozta az Érd ellen a csapat legjobbjának választott kézilabdázó. - Egyértelműen ennek köszönhetjük a két győzelmünket és ez lehet a sikerünk alapja a bajnoki hajrában is. Nem titkoltuk el, hogy voltak problémáink a csapaton belül, de ezeket őszinte, nyílt beszélgetésekkel tisztáztuk az öltözőben. Az eredmények, a játékunk pedig azt mutatja, hogy valóban le is tudtuk zárni a rossz időszakunkat. Természetesen mi rutinosabb játékosok is próbáltunk segíteni abban, hogy tisztábbak legyenek a fejek. A számunkra ugyanis egyértelmű kötelesség, hogy amíg itt vagyunk, az MKC klub színeiben szerepelünk, addig a legjobbat kell nyújtanunk.

- Mindig komoly elismerés, amikor a legjobbnak választanak egy játékost. Te magad is elégedett voltál a teljesítményeddel?
- Nagyon jó labdákat kaptam a játékos társaimtól az Érd elleni hazai találkozón, ezért sikerült hat gólt szereznem. Egy beállónak elsősorban a helyzetek kell teremtenie, de ha már ilyen remekül megtaláltak, akkor persze élveztem a gólszerzést. Hálás is vagyok ezért, viszont ez is azt bizonyítja, hogy igazi csapat voltunk. Ez érződött a védekezésünkben, amely egységes, szervezett és hatékony volt. Jó, hogy ismét teljes létszámban tudunk készülni, a sikerek pedig az önbizalmunkat is megerősítették. A kudarcok engem is megviseltek, főként lelkileg kerültem mélypontra, de magamat is rendbe tudtam rakni. Fizikálisan pedig kimondottan jó erőben vagyok, ami a számomra most különösen fontos, hiszen szeretném kihasználni a hátralévő mérkőzések minden percét. 

- Szükség is lesz rád, mert nem vár könnyű sorozat a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára. Mit gondolsz a soron következő mérkőzésekről? 
- Nem könnyű a sorsolásunk, mert a közvetlen riválisaink mellett, olyan gárdákkal találkozunk, amelyek a kiesés elkerüléséért harcolnak. Mi azonban meg akarjuk nyerni ezeket a mérkőzéseket és én erre most alkalmasnak is tartom a csapatunkat. Akkor pedig még a bronzérmet is megszerezhetjük, ami óriási siker lenne mindannyiunk számára. Nekem ez lebeg a szemem előtt, hiszen a nyáron abbahagyom a játékot, tehát nagyon szeretném elérni a lehető legjobb helyezést. Így kell nekimennünk tehát a záró sorozatnak, amit szombaton a jelenlegi helyezésénél sokkal erősebb szombathelyi együttes ellen kezdünk. Azt követően pedig jönnek újra hazai találkozók, amelyeken a reményeink szerint már ott lehetnek a szurkolóink. Ők óriási plusz energiát adhatnak nekünk és egy játékosnak semmi sem lehet szebb, mint a pályafutásának a végén, velük együtt ünnepelni egy sikeres bajnokságot.    


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.