ISMÉT EGY GÓLLAL…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.16.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az első hazai bajnoki győzelmére készült ebben az idényben. Viszont mindenki tudta, hogy a Váci NKSE ellen nagyon meg kell majd küzdeni a bajnoki pontokért. Szerda késő délután pontosan ezek történtek meg az UFM Arénában, ahol az MKC óriási csatában folytatta, az egy gólos győzelmi sorozatát.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE 28 - 27 (15 - 11)
NB I bajnoki mérkőzés - 4. forduló
2020 szeptember 16. szerda 18.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző 
Vezette: Őri Erika - Pozdena Erika  


Mosonmagyaróvár: HERCZEG 1 - Katona 1, TÓTH E. 7 (2), Kovács P. 3, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 5, Hajtai 1. Csere: Gyimesi, Lancz 3, Tilinger 3, Stranigg Zs., Sirián 1, Hudák 1, Domokos. Edző: Gyurka János 

Vác: Triffa - Diószegi 5, HÁMORI 5, Helembai F. 2, Lakatos R. 2, Kácsor 4, RADOSAVLJEVIC 6. Csere: BUKOVSZKY (kapus), Szabó Laura 2, Szeberényi, Kuczora 1, Grosch. Edző: Szilágyi Zoltán 

Kiállítások:
6, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0 

A mérkőzés tétje az első perctől kezdve érződött a két csapaton, mert egyrészt óriási iramot diktáltak, másrészt egy kicsit idegesen kezdtek. A játékrész első fele kiegyenlített játékot hozott, amelyben a Vác elsősorban a szélekről, a hazai gárda pedig átlövések után volt eredményes. Negyedóra után rendezettebb lett az MKC védekezése és ez előbb egy-két gólos előnyt jelentett a vendéglátóknak. A játékrész hajráját pedig kimondottan jól kapta el a mosonmagyaróvári csapat, és sikerült ezen a találkozón jelentősnek mondható előnnyel pihenőre térnie a szüneten. 
A második félidőt kapus góllal nyitotta az MKC, de igazán ekkor sem gondolt senki nyugalmas félidőre, hiszen az nagyon ritka az UFM Arénában. A váciak fel is vették a kesztyűt és szépen szorgalmasan előbb látótávolságba kerültek, majd egyenlíteniük is sikerült. Nagyon ügyes védésekkel szállt be a játékba a Triffa Ágnest váltó fiatal kapus Bukovszky Anna és a vendégek továbbra is sokat foglalkoztatták a gólerősen kézilabdázó szélsőket. Négy perccel a találkozó előtt 25 - 25 - ös állást mutatott az eredményjelző és teljesen nyílt volt a találkozó végkimenetele. Az MKC-nak sikerült egy gólos előnyt kiharcolnia, így az utolsó percben úgy támadhatott, hogy ha gólt szerez, akkor megnyeri a mérkőzést. A csapatkapitány Tilinger Tamarának pedig sikerült a hálóba találnia, amire már csak egy góllal tudott válaszolni a Vác. 
Újabb egy gólos győzelmet aratott tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár, ismét egy komoly riválisát legyőzve. Ez pedig nem lehet véletlen…   

Gyurka János: - Az első hazai győzelem megszerzése mindig nagyon nehéz és ez most is így volt a kiválóan küzdő, kevés hibával játszó váci csapat ellen. Az első harminc perceben dinamikusak voltunk, megpróbáltuk elfárasztani az ellenfelünket. A folytatásban viszont statikus lett a játékunk és nagyon meg kellett küzdenünk a győzelemért, amelyhez leginkább a ma igazi vezér szerepet vállaló Tóth Eszter segített hozzá.  

Szilágyi Zoltán: - Óriási csatát hozott ez a találkozó, amiért mindkét csapat dicséretet érdemel. Az első félidőben nem voltunk elég pontosak, viszont az erőnket mutatja, hogy a második harminc percben fel tudtunk állni és egyenlítettünk. A véghajrában is volt esélyünk a pontszerzésre, akkor már apróságok döntöttek, amelyek most a hazai csapatnak kedveztek.Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök